Želi li te natrag?

'Voli me - ne voli me': Ovi znakovi otkivaju da ti se bivši želi vratiti

Iako žene teže podnose prekid veze, muškarcima je potrebno puno više vremena da izliječe slomljeno srce. Otkrivamo 5 znakova koji otkrivaju da te bivši želi natrag

pexels-tan-danh-773124.jpg
Foto: Pexels

Svaki ljubavni prekid s osobom do koje nam je stalo je bolan i nesumnjivo je da će doći trenutak u kojem ćeš se zapitati je li veza stvarno gotova ili pak postoje šanse da se ti i tvoj bivši partner pomirite. Kako znati je veza gotova zauvijek ili pak postoje šanse za pomirenje?  Nakon prekida osjećaš se povrijeđeno i u potrazi si za skrivenim znakovima koji bi ti dokazali da te on i dalje voli i da će se, prije ili poslije, ipak vratiti.

Image
'Ako ovo je kraj...'

Sumnjaš da ti je partner zaljubljen u drugu? Ovi znakovi ga otkrivaju

Ponekad je teško odgonetnuti što on misli, no najvažnije je da nakon prekida i sebi i njemu daš malo vremena. Psiholozi tvrde da se žene i muškarci različito nose s prekidom veze. Žene teže podnose prekid, no muškarcima treba puno više vremena da se oporave.

U procesu 'prebolijevanja' bivšeg partnera, žene su emotivne i pričaju o svojim osjećajima s prijateljicama te provode puno vremena analizirajući što je pošlo po krivu, ali se vole prisjećati i onih lijepih trenutaka. Muškarci, s druge strane, skrivaju svoje emocije i žele što prije nastaviti dalje, iako su duboko u sebi povrijeđeni. Brže počnu izlaziti s drugim ženama i odgađaju suočavanje s emocijama koje im je prekid izazvao.

Istraživanja su pokazala da prekid teže pogađa žene, no one se oporavljaju u potpunosti nakon nekog vremena te iz cijele situacije izlaze emocionalno jače. Muškarci pak se nikada ne oporave u potpunosti, već samo krenu dalje. I to je tako jer ih društvo odgaja na način da budu snažni i da ne pokazuju emocije. Upravo radi toga, većini muškaraca bit će potrebno puno duže da izliječe slomljeno srce.

No sve to ne mora nužno značiti da će ti se bivši vratiti nakon prekida. Ipak, postoje neke naznake i znakovi prema kojima možeš otkriti želi li te natrag. Pročitaj ih u nastavku.

Izlazi s nekim tko je tvoja potpuna suprotnost

Stručnjaci tvrde da muškarci ponekad pokušavaju izliječiti bol uzrokovanu prekidom tako da izlaze sa ženama koje su potpuno drugačije od njihovih bivših partnerica. Ako je tvoj bivši već pronašao novu curu koja je tvoja potpuna suprotnost, to bi mogao biti znak da te još nije prebolio.

Image
Foto: Pexels

Aktivan je na društvenim mrežama

Jesi li primijetila da te i dalje prati na društvenim mrežama? Ako ti lajka ili pak komentira postove ili ti često šalje nekakve poruke, to su očiti znakovi da i dalje nešto osjeća prema tebi. Da nije tako, onda ne bi pratio tvoje aktivnosti na Facebooku ili Instagramu. Naime, muškarci ne troše svoje vrijeme i energiju na stvari do kojih im nije stalo. Ako si primijetila da objavljuje puno fotografija s raznih tuluma kako bi tebi i svima ostalima pokazao da je 'krenuo dalje', realnost bi mogla biti upravo suprotna. Ipak, ako je bivši partner prekinuo sve kontakte s tobom na društvenim mrežama, to znači da pokušava krenuti dalje i da te više ne želi u svom životu.

Image
Foto: Pexels

Nije ti vratio tvoje stvari

Kada smo dugo s jednim partnerom, sasvim je normalno da smo razmijenili neke stvari. Ako niste živjeli zajedno, možda su ti kod njega ostale neke sitnice poput komada odjeće ili parfema. On je možda odlučio zadržati te stvari samo kako bi imao izgovor da te opet vidi. Dok god su neke od tvojih stvari kod njega, to je očiti znak da vas dvoje imate neke nedovršene poslove.

Image
Foto: Pexels

Nije krenuo dalje

Ponekad ljudi odmah nakon prekida odluče okrenuti novu stranicu u životu, osobito ako su bivši partneri radili na istom radnom mjestu ili pak imali zajedničke prijatelje. Ako si primijetila da je odlučio krenuti dalje, to je velika stvar. Ujedno to znači da nema namjere obnoviti odnos i da želi krenuti svojim putem. Ipak, ako vidiš da je on i dalje isti i da nema naznaka da pokušava okrenuti novu stranicu, velike su šanse da te još voli.

Image
Foto: Pexels

I dalje ste u kontaktu

Njegovi telefonski pozivi i poruke nakon prekida siguran su znak da te nije prebolio te se nada pomirenju. Ako te često zove samo kako bi provjerio kako si, vrlo je vjerojatno da mu nedostaješ. S druge strane, ako je prekinuo sve kontakte s tobom te si primijetila da te izbjegava, to znači da ne želi imati posla s tobom i vrijeme je da ga zaboraviš.  

Image
Foto: Pexels

Prije nego odlučiš obnoviti vezu s bivšim partnerom, zapitaj i samu sebe je li to ono što uistinu želiš ili pak si spremna okrenuti novu stranicu u životu? Ponekad nema smisla vraćati se bivšim partnerima jer postoje razlozi zbog kojih smo s njima prekinuli. Stoga je vrlo važno da prije donošenja konačne odluke dobro analiziraš cijelu situaciju te da razmisliš o svojima željama i potrebama.