Mnogi nose maske

6 znakova da se samo pravi fin, a zapravo je loš muškarac

Na početku ljubavnog odnosa i muškarac i žena žele se predstaviti u najboljem svjetlu, ali ipak neki obrasci ponašanja pokazuju da muškarac nije dobra osoba

pexels-j-carter-254069 (1).jpg
Foto: Pexels

Svaka žena se tijekom života susrela s različitim muškarcima, a možda je najgore kada shvati da on samo nosi masku i glumi dobru osobu. Sigurno si se i ti susrela sa samoproglašenim "finim" muškarcem koji je odjednom postao narcis, ljubomoran ili pokazao pasivno-agresivne emocije. Stoga su mnoge žene na početku druženja jako oprezne. Kako prepoznati znakove da muškarac nosi samo masku finoće i da se pretvara?

Image
Ozbiljna stvar

Manipulacija i dominacija: Šest znakova da si žrtva narcisoidnog zlostavljanja

"Važno je promatrati obrasce. Svi se s vremena na vrijeme ponašamo nezdravo ili manipulativno, ali problematično je kada postoji obrasci ponašanja koji se ne čine ispravni", objašnjava terapeutkinja Julie Hanks za Women's Health. Dalje otkriva koji znakovi pokazuju da muškarac nosi masku i da treba biti oprezan.

Govori ružne stvari na lijep način

"Ako ti je govorio ružne i neljubazne riječi ljubaznim glasom ili pod izlikom da samo želi biti iskren onda je to zločesto. Možda govori oštre i omalovažavajuće komentare, a zatim se nasmije i kaže da je sve šala i da ga preozbiljno shvaćaš", objašnjava Hanks i dodaje da se samo radi o lošoj osobi koja se pretvara da ima dobre namjere.

Image
Foto: Unsplash

Ljuti se kada si zauzeta

"Možda misliš da je veliki kompliment ako želi svaki slobodan trenutak provesti s tobom. Ali kako reagira kada nisi dostupna? Dobar muškarac će izraziti razočaranje i pokazati da mu nedostaješ, a loš muškarac će se naljutiti i biti hladan ili će te kriviti jer si odabrala neke druge obveze", dodaje Hanks. Možda i dodaje neke ružne komentare, ali se nasmije i kaže da se šali.

Image
Foto: Unsplash

Stalno kupuje stvari koje nisu tvoj stil

Ako ti stalno daruje odjeću ili nakit koji ne pristaje tvom stilu možda ima određeni skriveni motiv. "Možda pokušava promijeniti tvoj izgled, a sve prikazuje kao velikodušnost", dodaje dalje Hanks.

Image
Foto: Unsplash

Prepušta ti donošenje svih odluka

Ovo bi moglo biti super na početku odnosa, ali Hanks dalje dodaje da je to veliki nedostatak. "Ako ti uvijek prepušta donošenje odluka, gdje ćete ići i što ćete raditi, trebaš se ipak zabrinuti. Zdravi ljudi mogu izraziti svoje želje i uzeti u obzir i mišljenje partnera. Ako se slaže sa svime što ti želiš onda postoji problem ili nije iskren ili ne zna što želi. Možda uopće ne poznaje sebe i ne osjeća koliko vrijedi", dodaje dalje.

Image
Foto: Unsplash

Govori ružne stvari o bivšim djevojkama

Na ovo je vrlo važno paziti jer na kraju može o tebi goviriti ružne stvari. "Ako je jako dobar prema tebi, ali govori jako ružne stvari o bivšim djevojaka i njih krivi za prekid, vjerojatno će i tebi govoriti ako veza krene loše", dodaje Hanks. Uvijek postoje dvije strane svake ljubavne priče, a netko tko se uvijek prikazuje kao žrtva vjerojatno ne govori potpunu istinu.

Image
Foto: Unsplash

Ima loše odnose s drugima ženama

Ružno govori o drugim ženama u svom životu? Govori loše stvari o sestri, prijateljicama, mami ili se loše ponaša prema njima. Ako ne pokazuje poštovanje onda je to pokazatelj da se ispod ugodne vanjštine krije loša osoba. "Ako ima obrazac ponašanja prema ženama i s njima ima napete odnose onda trebaš biti oprezna. Bez obzira što tebe trenutačno na neki način obožava", dodaje Hanks.

Image
Foto: Unsplash