Ljubav u slijepoj ulici

Samo u prolazu: znakovi da ON baš i ne misli ozbiljno

Vjerojatno se dogodilo i tebi: nakon nekoliko nezaboravnih izlazaka počela si sanjariti o ozbiljnoj vezi , ali se ubrzo ispostavilo da je za njega sve bila samo zabava. Osjećaj je ružan, nuspojave su teške - ali imamo dobru vijest, prevencija je moguća!

pexels-vera-arsic-984917.jpg
Foto: Pexels

Kad se zaljubimo preko ušiju svijet postane divno, veselo mjesto, čini se kao da hodamo po mekim oblacima dok u pozadini svira romantična glazba- to je zato što tako vidimo stvari kroz ružičaste naočale. Jasno, takve naočale baš i nisu najbolje za oštar vid i prilično će iskriviti sliku realnosti.

Image

Može se dogoditi da padnemo s našeg oblaka i prilično se ozlijedimo - na tvrdom tlu stvarnosti. Naše se srce može raspuknuti u tisuću komadića - a sve zato što nismo pazile na jasne znakove. Crvene lampice su cijelo vrijeme svijetlile, alarm se palio, ali mi to nismo vidjele ni čule.

Image

Za slomljeno srce nema lijeka, ali postoji učinkovita prevencija - prije no što se idući put zaletiš u svoj ljubavni film, provjeri nije li onaj za kojeg si mislila da je glavni lik ipak samo sporedna uloga. Evo očitih znakova koji upućuju nato da ON ipak baš i ne misli ozbiljno:

Ti si njegova tajna


To zvuči slatko i romantično, ali ako on ima 12 godina i skrivate se pred učiteljicom u hodniku vaše škole. U protivnome, zreo muškarac koji misli ozbiljno htjet će te predstaviti svojoj obitelji i imat će potrebu što prije te upoznati sa svojim prijateljima - a i oni će to jedva dočekati, jer si ti tema o kojoj su prisiljeni slušati 24 sata dnevno.

Image

Nema intime


I ne, tu ne mislimo na seks, nego na intiman i dubok emocionalni odnos. Ako se ne osjećaš dovoljno ugodno dok si s njim u društvu ili primjećuješ kako se on drži rezervirano i ne želi ti se otvoriti, to je znak za uzbunu. Ne povjeravate se jedno drugome? Niste otvoreni i ne možete se opustiti kad ste skupa? Sve ovo ne upućuje na dobro.

Image

Ostavlja te na cjedilu


Muškarac kojem uje doista stalo silno će se potruditi da održi svoju riječ i ispuni obećanja koje ti je dao. Ako je jasno da mu nisi prioritet, u zadnji čas otkazuje vaše zajedničke planove, nonšalantan je spram vaših dogovora i nimalo ga ne brine što ćeš ti o tom misliti, budi sigurna da od ova romansa nikad neće prerasti u vezu.

Image

Tema koju ne voli


Iako si pokušala nekoliko puta saznati kakvi su njegovi planovi za vašu zajedničku budućnost, čini se da je to tema koju on izbjegava. Jasno, ne mora imati petogodišnji plan i spominjati vaše vjenčanje i imena djece, ali ako se osjeća nelagodno već i kod spomena zajedničkih praznika - stvari se sasvim sigurno neće razviti onako kako si željela.

Image

Gleda u mobitel umjesto u tebe


U trenucima kad ste skupa, muškarac koji je doista zainteresiran bit će sto posto prisutan- mentalno i emocionalno u svakoj sekundi koju provodite skupa. To znači da neće buljiti u svaku drugu ženu koja pored vas prođe, ali također neće visiti na svom mobitelu - nego će se posvetiti tebi i istinski te slušati. Ako gubiš spram njegova mobitela sasvim je izvjesno da ćeš i na kraju ove avanture izaći kao gubitnica ukoliko se nadaš dugoročnoj vezi. Zato je vrijeme da siđeš sa svog oblaka i staneš s obje noge čvrsto na zemlju.

Image