Budi na oprezu

Kako prepoznati narcisa? Odat će ga ovi znakovi

Poznato je da su narcisi puni sebe i da su vrsni manipulatori, no postoje i neki drugi znakovi odnosno načini ponašanja po kojima ćeš prepoznati narcisoidnog muškarca

pexels-andrea-piacquadio-842546.jpeg
Foto: Pexels

Narcisoidnost je jedna od najgorih ljudskih osobina, no kada nekoga tek upoznamo teško je odmah shvatiti je li riječ o narcisoidnoj osobi. Upravo radi toga, mnoge žene često završavaju u vezama s narcisoidnim muškarcima koji su jako loši partneri.

Image
Pronaći savršenog nije lako

Tražiš idealnog partnera? Trebao bi imati ove osobine

Jedna od najčešćih zabluda je da narcisi traže partnerice s nedostatkom samopouzdanja, no čak i jake i samouvjerene žene mogu završiti s narcisoidnim muškarcima. Kako pojašnjavaju psiholozi, narcisoidni muškarci čine se kao izuzetno samouvjerene osobe, no na taj način oni zapravo sakrivaju svoju nesigurnost i nedostatak samopouzdanja.  

shimmer fallback

Postoje sigurni znakovi odnosno načini ponašanja prema kojima ćeš odmah na početku veze moći prepoznati radi li se o narcisoidnoj osobi ili ne. One najčešće otkrivamo ti u nastavku.

On je 'gospodin savršeni'

Novi partner može biti 'onaj pravi', no ako je ujedno i savršen, to bi mogao biti problem. Naime, imaj na umu da nitko nije savršen. Na početku veze, narcisoidni muškarac udovoljavat će svim tvojim željama i neprestano će u obzir uzimati sve tvoje preferencije, izbore i odluke. Činit će ti se kako on sam sebi uopće nije važan, već si mu važna samo ti. Budi oprezna s takvim frajerima jer je vrlo vjerojatno riječ o narcisu koji te na taj način samo pokušava osvojiti, a tek će kasnije pokazati svoje pravo lice.

shimmer fallback

Voli pomicati granice

On će na različite načine pokušati pomicati tvoje granice – kroz šale, razne komentare i druge radnje.  Ako to primijetiš i kažeš mu nešto o tome, on će to vjerojatno poricati, naljutiti se ili pak te okriviti da si sve izmislila.

shimmer fallback

Izuzetno je manipulativan

Narcisoidni muškarci na različite načine pokušavaju pridobiti pažnju žene koja im je zapela za oko. Pritom će se najčešće koristiti manipulativnim ponašanjem kako bi ostvarili svoje ciljeve. Svi narcisi ujedno su i vrsni manipulatori pa budi oprezna ako primijetiš takvo ponašanje.

shimmer fallback

Gotovo uvijek je sam

Ako nikada ne želi izlaziti van, ne provodi vrijeme s prijateljima ili odbija upoznati te sa svojom obitelji, to je svakako 'crvena zastavica'. Narcisoidne osobe uglavnom nemaju prijatelja jer svi oni koji ih dobro poznaju - znaju kakvi su. Ako sumnjaš da je muškarac koji ti se sviđa narcis, svakako dobro razmisli jesi li spremna upustiti se u vezu s takvom osobom.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.