Pronaći savršenog nije lako

Tražiš idealnog partnera? Trebao bi imati ove osobine

Nitko nije savršen, no psiholozi tvrde da postoje određene osobine i kvalitete koje bi svatko trebao tražiti u svom idealnom partneru. Saznaj koje su

pexels-rosie-ann-427547.jpeg
Foto: Pexels

Ljubavni odnosi su velik izazov, a svatko od nas želi pronaći idealnog partnera s kojim će dijeliti život. Kako starimo i sazrijevamo, tako u partneru tražimo različite kvalitete i osobine. Ipak, prema mišljenju psihologa nekoliko je važnih osobina i kvaliteta koje bi svatko trebao tražiti u svom idealnom partneru, a koje su vrlo važne za izgradnju zdravog i kvalitetnog odnosa te emocionalne bliskosti.

Image
Od prijateljstva do ljubavi

Prvo prijatelji pa partneri? Iza većine uspješnih veza krije se ova formula

Kad je riječ o pronalasku idealnog partnera, zasigurno želiš muškarca koji će biti spreman obvezati se, ali i koji će posjedovati određene osobine i karakteristike koje će odgovarati tvojim potrebama, životnim vrijednostima te koje će biti u skladu s tvojom definicijom dobrog čovjeka.

shimmer fallback

Nijedan odnos nije bez problema, no želiš li pronaći partnera za cijeli život, ovo su neke od osobina koje bi trebala tražiti u svom idealnom partneru.

Zrelost

Želiš li dugoročnu i ozbiljnu vezu, tvoj partner trebao bi biti zreo čovjek. To ćeš najbolje shvatiti budeš li ga promatrala kako se odnosi prema drugima. Primjerice, kako će reagirati ako u restoranu morate jako dugo čekati? Hoće li izgubiti živce ili će biti strpljiv i tolerantan? Takve sitnice možeš uočiti već na početku veze, a vrlo su važne za budućnost i pomoći će ti da shvatiš jesi li na pravom putu.

shimmer fallback

Ima životni cilj

Svaka osoba treba imati u životu nekakve ciljeve, svrhu kojoj teži. U većini slučajeva, muškarci ne pronalaze svoju svrhu u odnosima i obitelji, koliko god to nama ženama bilo teško prihvatiti. Oni svoje ispunjenje pronalaze u poslu i u načinu na koji doprinose svijetu. Je li tvoj potencijalni partner strastven u onome što radi? Ima li ciljeve? Voli li svoju karijeru? Ne treba biti radoholičar, no važno je da ima posao koji voli i koji ga čini sretnim i uspješnim čovjekom.

shimmer fallback

Ljubazan je

Muškarci koji su spremni za ozbiljne veze prerasli su određene faze koje se tiču samo zabava i avantura. Ljubaznost dolazi nakon toga i u onom trenutku kada muškarac počinje shvaćati da život nije samo zabava i da se svijet ne vrti samo oko njega i oko njegovih potreba. To je vrlo važno kada je riječ o zasnivanju obitelji.

shimmer fallback

Emocionalno je dostupan

Mnogi muškarci nisu spremni na ozbiljne veze jer se ne žele obvezati ili su pak emocionalno nedostupni. To što je netko single ne mora nužno značiti da je spreman za vezu. Možda ga je bivša partnerica povrijedila te još uvijek nije spreman za ozbiljan odnos. Ili je pak previše fokusiran na karijeru te nema dovoljno vremena za obvezivanje. S takvom osobom bolje je ne ulaziti u vezu jer će te prije ili kasnije povrijediti.

shimmer fallback

Iskren je

Svi mi činimo pogreške, no ako smo spremni priznati krivnju i pokajati se, to je dobra stvar. Iskrenost je vrlo važna vrijednost na kojoj bi se trebao temeljiti svaki odnos i osnova je za izgradnju povjerenja. Nemoj ulaziti u vezu s muškarcem koji od samog početka nije iskren prema tebi. Ako nešto skriva, to će uništiti povjerenje i loše utjecati na vaš odnos.

shimmer fallback

Čovjek je s integritetom

Integritet je kvaliteta iskrenih i čvrstih ljudi koji imaju dobro razvijene moralne principe. U praksi, muškarac s integritetom je onaj kojemu možeš vjerovati. On ispunjava svoja obećanja i otvoreno pokazuje svoje namjere kroz svoja djela. Ako si u potrazi za osobom s kojom želiš graditi budućnost, to bi svakako trebao biti netko tko se ponaša u skladu sa svojim uvjerenjima, spreman je preuzeti odgovornost za svoja djela te vodi računa o drugima i o tuđim potrebama. Već na samom početku možeš primijetiti je li tvoj potencijalni partner čovjek od integriteta. Je li te nazvao kad je rekao da će nazvati? Kasni li na spojeve? Kakav je kad je riječ o poslu? Sve to su male stvari koje ti zapravo otkrivaju kakav je on kao osoba.

shimmer fallback

Ne boji se obvezivanja

Svaka žena želi partnera koji je spreman obvezati se odnosno biti u ozbiljnoj i monogamnoj vezi. Kad je riječ o obvezivanju, muškarci mogu biti prilično čudni i mnogi se boje same te riječi. Ipak, ako je riječ o ozbiljnom i zrelom muškarcu kojemu je stalo do tebe, onda se neće bojati obvezivanja niti ozbiljne veze. Nije li spreman na predanost, onda neće biti spreman niti za vezu.

shimmer fallback

Ustrajan je

Ustrajnost je jedna od ključnih kvaliteta koje bi trebala tražiti u svom idealnom partneru. Život može biti izazovan pa je vrlo važno biti ustrajan i ne posustajati kada naiđemo na prepreke. Kako se on nosi s izazovima? Je li spreman prilagoditi se promjenama? Je li dovoljno ustrajan i spreman boriti se za svoje snove? Ili pak odustaje čim se pojave prvi problemi? Ustrajnost je osobina koja će mu pomoći da se bori za tebe i za vaš odnos, čak i u teškim vremenima.

shimmer fallback

Ima odličan smisao za humor

Čak je i znanstveno dokazano da su ženama privlačniji muškarci s dobrim smislom za humor. No smisao za humor nije samo privlačna osobina, već i kvaliteta koju bismo trebale tražiti u svom idealnom partneru. To ima smisla jer su muškarci s dobrim smislom za humor ujedno i inteligentniji, sretniji i imaju pozitivnije poglede na život, što su pokazale i brojne studije.

shimmer fallback

Nemoj zaboraviti da savršeni muškarac ne postoji, no potrudiš li se dovoljno, možda pronađeš onoga koji će biti savršen za tebe. Pronaći muškarca koji će istovremeno biti tvoj najbolji prijatelj, partner i ljubavnik neće biti lako niti jednostavno, ali svakako će se isplatiti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.