Nosit ćemo ih cijelo ljeto

Zaboravi na klasiku - 'izvučene' pletenice novi su trend

Najnovija inkarnacija pletenica predivna je koliko i jednostavna za napraviti, a mi imamo par ideja kako ih nositi

izvucenepletenice.jpg
Foto: Instagram

Čini se da svake godine postoji novi trend među frizurama koji svatko želi "iskopirati", a isto je tako i s pletenicama - svake je godine "in" neka druga vrsta pletenica. Od nizozemske i sirena pletenice pa sve do vodopad pletenice i riblje kosti - nema što sve nismo viđali posljednjih godina, a i ova godina sa sobom donosi novost.

"Pull-out braids", "bubble" pletenice ili pak "izvučene" pletenice, sve su to nazivi za novu vrstu pletenica koje su osvojile društvene mreže i koje viđamo sve češće. Upravo se njih sve više pretražuje po internetu, što ni ne čudi, s obzirom na to da je ova najnovija inkarnacija pletenica predivna koliko i jednostavna za napraviti.

Image

Sol u kosi, sunce i pletenice: Nauči kako raditi savršene frizure s pletenicama

Ovu pletenicu karakterizira pletenje dva dijela kose oko središnjeg pramena - nekako poput tradicionalne pletenice, ali s jednostavnim uvijanjem, za koje će ti biti potrebno nekoliko gumica za kosu, i to po mogućnosti onih prozirnih, kako bi se neprimjetno stopile u frizuru.

A kako bi ju i ti mogla bez problema napraviti, blogerica Justine Marjan snimila je Instagram tutorial na kojem na malenoj lutkici pokazuje koliko je ovaj stil zapravo jednostavan.

Kosu podijeli u dva dijela - gornji i donji - i kreni od gornjeg tako da uzmeš dva prednja pramena i svežeš ih straga. Zatim uzmi donja dva dijela i sveži ih preko prvog. Ponavljaj sve dok ne dođeš do kraja kose, s tim da svaki pramen, nakon što si ga svezala gumicom, izvučeš prema van, kako bi postigla efekt "izvučene" pletenice.

Jednom kad shvatiš osnove, ove pletenice možeš dodatno "začiniti" - možeš napraviti dvije pletenice, visoke ili niske, ukrasiti ih ukosnicama i još mnogo toga. Opcija je bezbroj, a jedno je sigurno - ovo je stil koji ćemo ovog ljeta sve češće viđati. Zato smo izdvojile nekoliko fora ideja koje možeš isprobati s ovim pletenicama.

Visoki repići

Želiš li kosu maknuti sa svog lica, napravi ovakve visoke repiće - jedan dio kose ispleti u obliku ovih pletenica, a ostatak kose pusti neka pada, kao klasični repići.

Opuštene pletenice

Želiš li klasičan look koji se sastoji od dvije pletenice, po jedne sa svake strane, odluči se za ovu opuštenu verziju "izvučenih" pletenica koja sjajno izgleda.

Boho stil

Kako bi postigla boho look ovih pletenica, dodaj im malo volumena i neka budu veće od klasičnih, i to tako da kreneš od vrha glave.

Pletenica sa strane

Za ovakav pomalo nježan look, svoju pletenicu kreni plesti sprijeda i pleti ju sa strane, a na kraju dodaj mašnu koja će podići cjelokupni izgled.

Rep-pletenica

Želiš li podići svoju kosu, prvo ju sveži u rep, a zatim ispleti ovu neodoljivu pletenicu - završni look će te oduševiti.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.