Sol u kosi, sunce i pletenice: Nauči kako raditi savršene frizure s pletenicama

Svaka frizura i svaka pletenica izgledaju poput zapanjujućeg remek-djela koje bismo lako mogli zamisliti na nekoj Disneyevoj princezi

Sol u kosi, sunce i pletenice: Nauči kako raditi savršene frizure s pletenicama

Pletenice u kosi pravi su klasik među frizurama - ova frizura je oduvijek bila tu i čini se da neće tako brzo izaći iz mode, a najstarija poznata reprodukcija pletenja kose nalazi se na glavi dobro poznate Venere iz Willendorfa - figurice koja je napravljena prije otprilike 30 tisuća godina.

Image

Prava umjetnost: Frizerka kreira boje za kosu inspirirane prirodom koje će te oduševiti


Pletenje kose tradicionalno se naziva društvenom umjetnošću - budući da postupak pletenja pletenica obično nije kratak, ljude tjera da se prilikom pletenja pletenica druže i povežu. Osim toga, često smo svjedoci da starije generacije svoju djecu uče plesti pletenice, tako da je to i tradicija koja se prenosi s generacije na generaciju. 

Vratimo li se sadašnjim vremenima, vidjet ćemo da mnogo žena obožava nositi pletenice, a ni Elvira Jonsson nije iznimka. Ova 26-godišnja Šveđanka pletenice plete na dnevnoj bazi, i iako je pletenje kose klasik, ona to dovodi na sasvim novu razinu - svaka frizura i svaka pletenica izgledaju poput zapanjujućeg remek-djela koje bismo lako mogli zamisliti na nekoj Disneyevoj princezi.


Elvira je otvorila Instagram račun pod nazivom @inspobyelvirall u cijelosti posvećen pletenicama, a do danas broji gotovo 42 tisuće pratitelja. Njezin je Instagram feed prepun očaravajućih umjetničkih djela, a uz slike impresivnih frizura, Elvira objavljuje i video tutorijale koji pokazuju kako je napravila tu frizuru, tako da i njezini pratitelji mogu naučiti pokoji trik

Mi smo izdvojile nekoliko najzanimljivijih frizura, uz video kako ih napraviti.


Voluminozna pletenica ukrašena cvijećem

Pletena kruna

Pletenica s maramom

Riblja kost

Niska pletenica ukrašena cvijećem

Proljetna pletenica

Dvije pletenice u jednoj

Pletenica s neurednim valovima

Pletenica u repu

Pletena kruna ukrašena cvijećem