Retro frizura

Valovite šiške kao iz 70-ih se ponovno vraćaju u modu

Novo godišnje doba dobar je razlog da razmislimo o novoj frizuri i nekim zaokretima u stilu, a u modi su raskošne šiške

profimedia-0362375168.jpg
Foto: Profimedia.hr

Nakon vladavine ravne kose i boba, u frizerske salone stigli su neki novi trendovi, a među njima se jedan posebno ističe. Vratila se retro frizura iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća - "zavjesa šiške". Sada je kosa puno bujnija, odnosno fenirana je tako da se ističe volumen, a šiške u nježnim valovima idu prema van.

Image
Retro je u modi

Vrijeme je za šišanje: Jesenske hit frizure za ravnu kosu

Slavne dame Farrah Fawcett, Goldie Hawn i Brigitte Bardot odlično su nosile ovu frizuru prije pola stoljeća, pa su nam one uzor ako poželimo dašak retra u frizuri. Naravno, u modernijoj verziji kosa ne mora biti toliko valovita.

Iako si možda uvjerena da ovakve šiške ne pristaju tvom obliku licu, slobodno je isprobaj jer se radi o lepršavoj frizuri s mekanim rubovima koja se može oblikovati na bezbroj načina, ovisno o osobnom stilu ili prilici. Također zahtijeva vrlo malo truda i zato "waft fringe" obožavaju Francuskinje u malo mekšem i opuštenijom izdanju.

Frizer i urednik britanskog izdanja Voguea, Guido Palau, kaže da svatko može nositi ovakve šiške i da ih je samo potrebno prilagoditi osobnosti. Šiške se razdijele na sredini, a zatim se velikom okruglom četkom oblikuju prema van. Na kraju se za jači efekt mogu dodatno uvrnuti prstima, a zatim učvrstiti lakom za kosu.

Postoji još jedan način na koji možeš istaknuti šiške. Oblikuj kosu u neuredan rep, šiške razdvoji na sredini i oblikuj četkom. Ovo je odličan način da imaš super frizuru s vrlo malo truda. Lijepa glumica Brigitte Bardot bila je poznata po ovoj frizuru, a na isti je način nosila i punđu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.