Retro je u modi

Vrijeme je za šišanje: Jesenske hit frizure za ravnu kosu

Ravna kosa ima eleganciju, no nerijetko joj nedostaje volumena. Ove jeseni nose se frizure koje joj pružaju upravo to - volumen

mathilde-langevin-4XLMbUouSoM-unsplash.jpg

Žene s kovrčavom kosom htjele bi ravnu, a žene s ravnom žude za kovrčama. Umjesto da neprestano želiš nešto što nemaš, uživaj u onome što imaš. I kovrče i kosa ravna poput zida imaju svoje prednosti i mane. Kovrčava kosa jako je suha, dok ravna može izgledati tanko i beživotno, no lijepa je i jedna i druga, ako kosu njeguješ. Bitno da je zdrava, nahranjena, bez ispucalih vrhova.

Image
Uvijek dobar izbor

Kako stvoriti savršene kovrče koje će trajati duže od jednog dana

A kada se baš zaželiš promjene, uvijek možeš skočiti do frizera po kovrče ili peglanje, no želiš li izravnati kosu, vodi računa o vremenskoj prognozi. Najavljuju li jugo i kišu, odgodi ravnanje kose za neke vedrije dane. Vlaga će ti upropastiti frizuru čim izađeš iz salona. U nastavku ti donosimo hit frizure ove jeseni, za ravnu kosu.

Slojevita frizura

U modi su mekane linije, slojevi na kosi koji joj daju volumen. U velikom stilu vraćaju se u modu kasne '90-e i rane godine novog milenija, kako u odjeći - izbijeljeni traper, samt, platforme - tako i na kosi. Slojevite frizure odlične su za tanku i ravnu kosu. Lako se održavaju, ako su dobro ošišane. Dovoljno je da se počešljaš, glavu zabaciš prema naprijed i "gužvanjem" kose na nju naneseš proizvod koji će joj nahraniti vrhove i učiniti da oni blistaju.

Modificirana fudbalerka

Frizuru koja je bila totalni hit '80-ih, osobito među nogometašima po kojima i nosi ime, sve češće možemo vidjeti na curama i dečkima koji idu ukorak s modom. Šiške koje otvaraju lice i duga kosa koja krije vrat čine ju prepoznatljivom. Priznajemo, zaljubile smo se u novu fudbalerku!

Dugi bob

Bob je svevremenski klasik. U jednom trenutku nosi se kratki, u drugom je totalni hit dugi bob. S hladnijim vremenom, nekako običavamo pustiti kosi da naraste, da nam grije vrat. Ni ova jesen nije iznimka. Nosi se dugi bob, a tvoje je da odlučiš hoćeš li razdjeljak staviti sa strane ili na sredinu.

Duge šiške

Nose se duge šiške s razdjeljkom po sredini, onako kako se nosilo '70-ih. Primjećuješ, u modi je retro! Ne možeš pogriješiti bilo da izabereš '70-te, '80-te, '90-te ili rane dvijetisućite.

Pixie

Za cure koje vole kratko ili su spremne na velike promjene, dobra je vijest da se nosi pixie. Frizura s bezbroj lica za jesen bira mekane linije poput ovih na fotografiji.

Skroz kratko

Nosi se i ultimativno kratka kosa. Ova, također vrsta pixie frizure, naglašava crte lica, ali i čini te slobodnom. Osušiš je u tren, mijenjaš boju kose kao čarape! Odlično, zar ne?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.