TRAJE I DO MJESEC DANA

Ukrajinska manikura novi je hit u beauty svijetu, donosimo sve detalje

Osim manikura inspiriranih omiljenim jelima i pićima, ove su godina hit manikure nadahnute drugim zemljama – evo zašto nam je zimus ukrajinska manikura postala favorit

profimedia-0452245486.jpg
Foto: profimedia.hr

Nosile smo Pumpkin Spice manikuru i lakove u tonovima kave i vina, a zatim smo se zaljubile rusku manikuru koja je otvorila vrata novom velikom trendu – nadahnutom dalekim mjestima i stranim zemljama. Ruska manikura brzo je osvojila TikTok- a riječ je zapravo o suhoj vrsti manikure koja uključuje puno pažnje posvećene zanokticama, kao i korištenje brusilice za uklanjanje mrtve kože. Takva tehnika omogućuje lakiranje noktiju ispod kožice, radi čega nokti izgledaju dulje.

Image
OBOŽAVAMO JE!

Elegantna tamnozelena manikura je klasik, a može biti posebna poput ovih

Talijanska manikura bio je sljedeći hit – uz pomoć ove tehnike nokti izgledaju uže, naime poanta je da se rubovi noktiju ostani nenalakirani. Ove zime vrijeme je i za ukrajinsku gel manikuru, a evo zašto smo sigurne kako će postati novi veliki hit.

Ovo su 3 najveće prednosti ukrajinske manikure:

  • Preciznost
  • Dugotrajnost
  • Kvalitetni gel lakovi

Što je ukrajinska manikura?

Dakle, ukrajinsku manikuru prepoznat ćeš po dvije glavne karakteristike: izgleda vrlo precizno i dugo traje. Zapravo, to je manikura dovedena do savršenstva.

"Proces pripreme noktiju ono je što razlikuje ukrajinsku manikuru od ostalih. Saloni koje su otvorile Ukrajinke postali su poznati na Zapadu radi savršene tehnike i neviđene preciznosti", objašnjavaju urednici Ellea.

Tajna ove sve popularnije manikure leži u visokim standardima do kojih drže žene u Ukrajini kad su beauty prakse u pitanu.

"Ukrajinska manikura uključuje precizan rad na zanokticama. Zapravo, naši majstori koriste 'kombi' tehniku manikure“, kažu Yana Galiyeva i Maria Sharova, vlasnice londonskog salona za nokte specijaliziranog za ukrajinsku gel manikuru.

Kao i kod ruske manikure, koristi se električna brusilica za poliranje starog laka za nokte i čišćenje ležišta nokta. Nakon toga, zanoktica se polira brusilicom.

Za uklanjanje zanoktica koristi se manje svrdlo, a zatim se pomoću škarica za zanoktice dodatno otklanjaju ostatci kožice i zanoktica.

Tako se, dakle, postiže preciznost i uredan izgled ove manikure. Kako bi se postigla dugotrajnost ukrajinske manikure obično se poseže za gel lakovima. Osim što takvi lakovi duže traju, njima je lakše konstruirati vrh nokta. Ovo uključuje nanošenje slojeva gel laka na najslabiji dio nokta, a to je obično vrh, kako bi nokat bio čvršći te izgedao ljepše i skladnije.

Razlika između ruske i ukrajinske manikure

Iako se obje manikure rade na suho, bez namakanja ruku (što pomaže da lak potraje) i obje su tehnike vrlo precizne, postoje razlike. Prije svega, kod ukrajinske manikure nema lakiranja ispod kožice. Osim toga, ako u salonu tražiš ukrajinsku manikuru kozmetičarka će vjerojatno upotrijebiti proizvode ukrajinskih brendova gel lakova kao što su DNKá i Trendy Nails te gelove brendova omiljenih u ukrajinskim salonima, kao što su Luxio i Elise Braun. Riječ je o gelovima koji su visoko kvalitetni i traju barem mjesec dana.

Je li ukrajinska manikura sigurna?

Baš kao i kod, po mišljenju nekih, kontroverzne ruske manikure, postavlja se pitanje je li ukrajinska manikura sigurna za zdravlje tvojih noktiju. Naravno, svaka manikura koja uključuje upotrebu brusilice i škarica za rezanje zanoktica donosi rizik od infekcija. Beauty stručnjakinja Alicia Lartey tvrdi kako postoji određeni rizik, no ne ako se pazi na higijenske standarde:

"Kao stručnjak za ljepotu, sve što uključuje rizik od krvarenja zahtijeva nošenje rukavica i pravilno odlaganje kontaminiranog alata, kao i odgovarajuće sanitarne protokole."

Lartey naglašava da je ključno odabrati salon koji je kvalificiran za izvođenje ove vrste manikure te dodaje da bi ti, ako i dođe do infekcije, upućena i iskusna kozmetičarka trebala moći dati odgovarajući savjet i pružiti pomoć.

Pogledaj video: Ukrajinka Daria Suknova:'Hrvati imaju veliko srce, ali se nadam da ću se vratiti kući'