Šest koraka do većeg volumena

Frizer sestara Olsen otkrio jednostavne trikove za bujniju kosu

Beživotna i rijetka kosa nešto je s čime se žene nikada ne žele susresti. Zato je frizer poznatih sestara Mary-Kate i Ashley Olsen otkrio kako doći do naizgled gušće kose

olsen-kosa.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Ne postoji ništa gore od rijetke, tanke i lomljive kose, a to će potvrditi svaka žena koja se s tom pojavom susrela. Beživotna kosa bez volumena kojoj naizgled ništa ne pomaže najgora je noćna mora svake žene - jer sve bismo mi htjele imati bujnu kosu i sjajne uvojke za kojima će se svi okretati.

Image
Ispadanje kose

Ispada ti kosa? Ovo bi mogli biti neki od razloga

No čak i ako imaš rijetku i tanku kosu - nije kraj svijeta - jer postoji nekoliko načina da ju učiniš naizgled gušćom, a to je potvrdio i popularni frizer poznatih sestara Mary-Kate i Ashley Olsen, Mark Townsend.

Poznati frizer za Who What Wear podijelio je sve što trebaš znati ako svoju kosu želiš učiniti gušćom - od odgovarajuće frizure, korištenja odgovarajućih proizvoda, poput suhog šampona te šampona i regeneratora koji pojačavaju volumen kose, pa sve do korištenja suplemenata.

Odaberi odgovarajuću frizuru

"Volim klasični bob, duljine do brade. Posebno za tanku kosu, takva bi frizura trebala biti nešto duža sprijeda, a kraća straga, što stvara toliko veći volumen. Za mene je duljina jednaka težini, pa kad radimo s ovakvim rezom, stilist može u nju unijeti puno više volumena. Osim toga, tako je šik, a stil stvarno izdužuje vrat", za Who What Wear rekao je Townsend, a istaknuo je i da je dulja verzija ove frizure - popularni lob do ramena, također odličan izbor.

"Takva frizura, kad je ravno fenirana i dođe do ramena, na neki način 'udara' u rame i 'lomi' se, ili ispred ili iza ramena, što je sjajan način na koji kosa može izgledati gušće", istaknuo je Townsend i dodao da bi vrhovi takvih frizura trebali biti tupi jer, što su vrhovi tuplji, kosa će izgledati gušće.

"Šiške - šiške su stvarno dobar način za 'lažiranje' gušće kose jer taj rez daje toliko kose oko lica, što stvara iluziju da imamo više kose", dodaje Townsend. Osim toga, šiške mogu biti zaista sjajan kompromis za žene koje imaju finu teksturu kosu, ali i dalje žele dugu kosu - savršen primjer za to je Townsendova dugogodišnja klijentica Dakota Johnson.

Suhi šampon trebao bi biti tvoj najkorišteniji proizvod za oblikovanje

"Mary-Kate Olsen zapravo ima puno kose, ali je finija, i zato joj stvaramo prirodne valove. Da joj je kosa isfenirana ravno, bio bi to potpuno drugačiji izgled s manje volumena i punoće", rekao je Townsend i dodao da njezina tajna leži najvećim dijelom u suhom šamponu.

"Na tankoj kosi volim proizvode koji se više temelje na prahu, a ne nešto vlažnije i teže poput laka za kosu", istaknuo je Townsend, koji suhi šampon koristi na samom kraju kao proizvod za oblikovanje - utrlja ga po cijelom tjemenu i duž linije kose, a on kosu na kraju podigne i djeluje na svakoj teksturi i stilu kose.

Koristi šampone i regeneratore koji pojačavaju volumen kose

Townsend je istaknuo da "lažiranje" izgleda gušće kose počinje pod tušem, a za to će ti biti potrebni šampon i regenerator koji jačaju kosu i pojačavaju njezin volumen. Također, koliko god žene možda mislile da je regenerator težak, nikada ga ne smiješ preskakati - on je vrlo važan za postizanje volumena. Jedino pravilo je da ga nikada ne stavljaš na korijen kose - stavi ga tek na vrhove kose.

Prigrli pjenu za kosu

"Volim pjenu za kosu. Tehnologija se totalno promijenila, a u većini formulacija ima puno manje alkohola. Čak su počeli stavljati i regeneratore u formule pjena za kosu, a uvijek ih nanosim kroz mokru kosu, pročešljam ravnom četkom, tako da se ravnomjerno rasporedi i feniram", istaknuo je Townsend, koji preporučuje da na kosu ne naneseš više pjene od veličine loptice za golf.

Izbjegavaj ručnike

"Moraš naučiti izbjegavati zamatanje kose normalnim ručnikom nakon tuširanja jer oni mogu poravnati kosu nakon što si tijekom tuširanja nanijela šampon i regenerator koji pojačavaju volumen kose", upozorio je Townsend.

Kaže da je bolje koristiti turban-ručnik od mikrovlakana, a ne klasične ručnike, koji su namijenjeni upijanju vlage, a kosa se zaglavi između sitnih petlji ručnika, što zapetljava kosu i dovodi do gubitka ili pucanja kose - što nije sjajna nuspojava za one koji žele imati gušću kosu.

Isprobaj suplemente

Suplementi su odlična stvar za rast kose, ali i s njima valja biti oprezan. Treba obratiti pažnju na formulu i obavezno se obratiti liječniku. Na primjer, biotin se slavi kao heroj za rast kose, ali naša ga tijela ne mogu u potpunosti apsorbirati, a preplavljivanje našeg sustava s previše vitamina zapravo može dovesti do pojave prištića i akni. Zato, kada je riječ o suplementima, uvijek se prvo posavjetuj sa stručnjakom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.