Nail-art

Šareno i zaigrano: Trendovi u manikuri koji će dominirati u 2023. godini

Čini se da su jednobojne nude manikure stvar prošlosti i da 2023. u nail-art donosi val šarenila, zaigranosti i neobičnosti. Ovo bi sljedeće godine mogli biti najveći trendovi u manikuri

profimedia-0356428648.jpg
Foto: Profimedia.hr

Životinjski uzorci, razigrane francuske manikure, ali i tamnije zagasite nijanse ove su godine dominirali svijetom nail-arta. Čini se da se prije pojave Instagrama nismo toliko poigravali dizajnom noktiju i da smo se okretali klasici. Ali unazad par godina stvari su se promijenile i upravo su ideje s Instagrama postale inspiracije za manikure. Pravilo 2022. glasilo je: Što luđi nokti, to bolje.

Image
Zablistaj!

Odmak od klasike: 11 ideja za malo drugačije zimske manikure

Kakvi se trendovi u svijetu manikure predviđaju za sljedeću godinu? Poznata nail artistica Holly Falcone za Real Simple je rekla da bi mogli prevladavati metalik nokti, a da će nijanse plave biti totalni hit. Skupa plava u 2022. doživjela je veliki povratak, ali će se dogodine na noktima nositi sve nijanse plave i općenito bi mogle biti popularne hladne boje. Francuska bi manikura mogla postati još luđa.

U nastavku izdvajamo trendove u manikuri koji će vladati u 2023. godini.

Kromirani nokti (ogledalce)

Kromirane manikure sjajne su jer ostavljaju dojam raskošnosti i luksuza. Zamisli samo svečanu prigodu na koju ćeš uz haljinu i suknje na noktima nositi manikuru s efektom zrcala. Dobra je stvar što se mogu kombinirati na noktima različitog i oblika i duljine, a postali su hit kad ih je Hailey Bieber 'isfurala' na Met Gali. Predviđa se da će odsjaj na noktima i dogodine biti popularan.

Mikro manikura

Tko kaže da french podrazumijeva debelu bijelu 'crtu'? Stvari se mijenjaju i francuska je manikura sada razigrana, a trend u 2023. bit će mikro-manikura. Kratki nokti s jedva vidljivom, neupečatljivom crticom odlična je za one koje žele njegovane, a jednostavne nokte. Mikro manikura dolazi u kombinaciji s nude lakom.

Stakleni look

Ovu je manikuru osmislio umjetnik za nokte Eunkyung Park. Kako bi se postigao upečatljiv dojam, koristi se fino izrezana folija - i tako se stvori iluzija krhotina stakla. To podiže svaku kombinaciju, a slažu se i s hladnim danima - izabereš li. recimo, sivu ili plavu nijansu.

Pop art

Mnogi vole jednobojne manikure, no neki se vole poigrati i oživjeti svoje nokte. 2022. bila je puna simpatičnih uzoraka i šarenila, a čini se da će nokti u pop art stilu biti apsolutni hit sljedeće godine. Daj si mašti na volju ili se predaj kreativnoj manekerki. Poanta je stvoriti 3D efekt na noktima s jednodimenzionalnim završetkom. Stručnjaci savjetuju da nokte nalakiraš u jarke boje, a crni lak neka ti bude obris, to jest, na rubovima.

Crvena je uvijek u trendu

Crvena na noktima apsolutni je klasik na noktima. No stručnjak za trendove Nick Drewe slaže se da će u 2023. vratiti i neke jednostavne manikure - tamnocrvena će biti hit, a možeš se poigrati različitim stilovima i dužinama. Tu nijansu možeš kombinirati s french manikurom, a možeš se odlučiti i za manikuru u obliku polumjeseca.

Dodir svemira

Ako ti je dosta jednostavnih manikura, 2023. će te oduševiti. Dogodine će i na noktima prevladavati svemirski motivi što zahtijeva razinu talenta i kreativnosti. ''Čini se da se naša fascinacija svemirom prelijeva i u svijet nail-arta. Od mjesečevih silueta do zvjezdanih detalja - to bi mogao biti hit'', tvrdi Drewe i dodaje da se ovakvi motivi slažu s različitim bojama.

Vrtlozi na noktima

Mnogi bi sljedeće godine mogli izaći iz zone komfora - barem što se tiče noktiju - i ocrtati vrtloge u raznim bojama. Pa kad ti dosade jednobojne manikure (preporučaju se zelene i plave nijanse), okreni se nečemu zaigranom.

Predviđanja za sljedeću godinu pokazuju da manikure sve više postaju prostor slobode i umjetnosti. Izrazi se noktima!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.