Zablistaj!

Odmak od klasike: 11 ideja za malo drugačije zimske manikure

Sve oko tebe svjetluca i u najljepšem je izdanju pa je prava prilika da i ti zablistaš. Kreni od noktiju. Donosimo ti ideje za najljepše zimske manikure koje će razveseliti sve one kojima su dosadile klasične blagdanske ideje

zimska manikura
Foto: Profimedia.hr

Ušle smo u najsvečanije doba godine stoga ti donosimo desetak sjajnih ideja kako da ovih blagdana ukrasiš nokte na jedan malo drugačiji način. Sve oko tebe svjetluca i posebno je lijepo, što je razlog više da noktima daš onaj dodatni, slavljenički touch - neka preuzmu ulogu nakita na tvojim rukama i zablistaju.

Image
Foto: Profimedia

Izbor je širok - od onih svakodnevnih zimskih manikura, do nešto elegantnijih blagdanskih, rezerviranih za sam Božić i novogodišnju noć. Uvrstile smo u njega tradiocinolane motive i boje - crvenu i zelenu, ali se i odmaknule od klasike uz, primjerice, metalik boju kadulje, koja se iznenađujuće dobro uklopila u blagdanski izričaj. U nastavku ćeš, sigurne smo, pronaći barem jednu manikuru za sebe, koju ćeš ponosno nositi kroz cijeli prosinac, ali i siječanj.

Metalik boja kadulje

Ova nijansa zelene izgleda tako zimski - ledeno blistavo, a opet, upariš li je sa žutim zlatom, dat ćeš joj toplinu - upravo ono što su hladnim zimskim danima blagdani.

Mliječno bijela

Bijela poput mlijeka ili poput snijega, baš kakva je bila put Snjeguljice u jednoj od najljepših bajki braće Grimm. Ova basic manikura odlično će se uklopiti u sva tvoja dnevna prosinačka izdanja.

Blagdanski slatkiš na noktima

Detalj, ako je dobro pogođen, itekako je efektan, poput ove crveno-bijele francuske manikure koja neodoljivo podsjeća na blagdanske lizalice.

Ukrasna vrpca

Odlična ideja za blagdansku manikuru - motiv poklona na noktima. Dovoljno je aplicirati svjetlucavu srebrnu vrpcu na basic boju laka po želji. Sviđa nam se što vrpca ne ide rubom nokta, već par milimetara iznad.

Zimske pahulje

Priroda zaista stvara čuda - dovoljno je pogledati pahulju kada ti padne na dlan, da se u to uvjeriš. Stoga, za ljepotu ne treba izmišljati toplu vodu, ni smrznutu, već prepisati od Umjetnice. Ukrasi nokte motivima snježnim pahuljama i dodaj im malo šljokica za potpuni efekt.

Doza elegancije u smeđoj nijansi konjaka

Topla boja konjaka dat će dozu elegancije noktima i savršeno pristajati svim tvojim zimskim izdanjima.

Boja šampanjca

Nokti u boji šampanjca savršeni su za doček Nove Godine. Ultrasvečani i vrlo ekstravagantni. Sve što ti uz njih treba je čaša šampanjca kojom ćeš nazdraviti u ponoć.

Imela

Imela je simbol pomirenja, ljubavi i sreće te neizostavni božićni simbol. Postoji vjerovanje da će oni koji se poljube ispod grančice imele živjeti vječno u ljubavi. Stvori svoju priliku za ljubav i napravi manikuru s motivima imele pa u ključnom trenutku podignu ruku iznad vas dvoje. Znaš ono, kao da vas svojim dlanom štitiš od kiše.

Francuska blagdanska

Uz francusku salatu - francuska manikura, no neka bude u blagdanskom tonu. Izbaeri bordo nijansu sedefastog sjaja.

Srebrna

Savršena srebrna nijansa za zimske dane - svjetlucava s plavim podtonovima, čarobna postaje kada se na njoj zrcali snijeg.

Boja zimzelene šume

Ova bogata, tamna nijansa zelene tradicionalna je boja blagdana. Upari je s uskom haljinom u crvenoj boji i spremna si za slavlje.