"It" frizure u 2022.

Najuzbudljivije frizure koji nas čekaju u 2022.

Od bezvremenskih bobova do feniranih frizura, evo koji nas sve trendovi čekaju u godini koja je prije nekoliko dana započela

frizure2022.jpg
Foto: Unsplash

Nova godina, nova ja. Tako se barem kaže, zar ne? Nova godina idealno je vrijeme da promjenu, bilo da se radi o promjeni imidža ili promjeni frizure, a jedan od najboljih načina da osvježiš svoj izgled – ali i to kako se osjećaš – je da promijeniš frizuru i isprobaš nešto novo.

Image
Frizerska posla

Retro je 'in': Ove frizure bit će najveći hit u 2022.

Šišanje ili bojanje kose uvijek je uzbudljivo, a promjena na koju ćeš se odlučiti ne mora biti ekstremna, niti mora izgledati kao da se mnogo toga promijenilo - jednostavan novi kroj frizure ili pokoji stilski trik mogu učiniti da se osjećaš kao potpuno nova osoba.

Polazna točka za sve dobre frizure je dobro ošišana kosa - čak i ako je to samo dva puta godišnje. Ona je ključna za stvaranje modernog oblika frizure, za Vogue kaže frizer Luke Hersheson. "Prije deset godina ljudi su samo oblikovali kosu i nisu razmišljali o frizuri ispod nje", kaže i dodaje da ćeš, ako na taj način pristupaš svojoj frizuri, moći vrlo lako prigrliti sve vrste trendova i svojoj frizuri dati jedinstveni karakter.

Provjerile smo kakve će se sve frizure nositi u 2022. - od bezvremenskih bobova do feniranih frizura, evo koji nas sve trendovi čekaju.

Bob

Iako je bio "it" frizura 2021., bob ne ide nikamo ni u 2022. Frizer George Northwood za Vogue kaže da nikada nije vidio toliko zahtjeva za ovaj klasik među frizurama. "Bob i dalje ostaje u prvom planu, ali postoji toliko novih varijacija - promjena u duljini, obliku, volumenu i stajlingu - za 2022.", kaže on. "Za one spremne na promjenu, vrijeme je da se odluče za nešto kraći bob, s mekom linijom u dužini čeljusti - to daje nonšalantan, suvremeni look. Inače, inspiriram se iz 1970-ih i spuštam duljinu do ramena. Kraće i duže duljine izvrstan su način da osuvremeniš bob", ističe Northwood.

Pletenice

"Zamršeni razdjeljci i uzorci oduvijek su bili popularni u afričkoj kulturi", za Vogue kaže frizerka Charlotte Mensah. "U novoj godini bit će popularne pletenice uz glavu, kao i takozvane knotless box pletenice u različitim veličinama i bojama – to je sve što želiš u frizuri. Ne samo da izgledaju cool, već su i vrlo svestrane i laskaju svim frizurama".

Sjajne fenirane frizure

Mnogi frizeri predviđaju povratak na staro feniranje i finiji pristup kosi. "Pomisli na Adele u Vogueu, sjajna i glamurozna kosa", kaže frizer Syd Hayes. Hersheson također napominje da je ova klasična fenirana frizura iz 90-ih vrlo uglađena i luksuzna. Jednostavan put za stvaranje izgleda kod kuće je odgovarajući alat za kosu, poput fena i četke, a dobro je zapamtiti da ovaj izgled bolje djeluje na dužoj kosi, jer na kraćim duljinama može izgledati pomalo staromodno.

Luksuzni finish

Čak i ako nisi za sjajnu feniranu frizuru, jedan od načina da iskoristiš trend luksuznog izgleda je uglađen završni finish kose, bez obzira na njezin kroj. "Profesionalno feniranje je vrhunski način da postigneš ovu uglađenu kosu koja izgleda skupo. No, ako ju stiliziraš kod kuće, potraži proizvode koji će ti stvoriti taj finiš", kaže Northwood, koji preporučuje hidratantnu kremu za dodavanje sjaja kosi.

Kovrčave frizure

Frizure u 2021. bile su uvelike inspirirane sedamdesetima, a divlji lookovi postajali su sve popularniji kako je godina odmicala. Taj rock'n'roll finish ne ide nikamo, što znači da će se u 2022. nositi prirodne i kovrčave teksture. Zdrave kovrče pune života, slojevita frizura i sušenje frizure u zraku kako bi ti kosa bila što kovrčavija bit će samo neki od velikih trendova u godini koja je pred nama.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.