Jesenska sezona

Tihi luksuz iliti kako je zavladao trend prirodne i elegantne manikure

Najvažnije je da nokti izgledaju prirodno i kao da nije uloženo previše truda, ali upravo je za takve 'jednostavne' stilove potrebno puno vremena i truda. Kič je svakako nešto što se treba izbjegavati ako se želi dobiti efekt 'tihog luksuza'

profimedia-0795471784.jpg
Foto: Profimedia.hr


Izbor manikure je nešto što je vrlo osobno i radi se ukusu svake žene, ali uvijek je nekoliko različitih stilova manikure u trendu pa žene većinom biraju između toga. Lijepo uređeni nokti naglasit će ruke, ali su i dio nekog općeg modnog stila. A u svijetu mode i ljepote, u posljednje vrijeme, sve se više ponavljaju dvije riječi - "tihi luksuz". Radi se o stilu koju u sebi nosi eleganciju, ali diskretnu. Općenito se ljepota i stil izražavaju bez napora, sve je "čisto" i vrlo jednostavno.

Image
Svijet ljepote

Kratke manikure su hit ove jeseni, a s ovima ne možeš pogriješiti

Upravo se i taj trend počeo više naglašavati u svijetu manikura, a sve više holivudskih dama nosi ovakve manikure na crvenom tepihu. Margot Robbie je tijekom promocije filma "Barbie" nosila nenametljivu mliječnu manikuru, iako je barbie stil vrlo svjetlucav i kičast. No i druge zvijezde poput Cate Blanchett i Jodie Comer su odbacile boje na noktima i imale prirodne nokte. "Čisti i prirodni nokti pristaju uz sve, radi se klasičnom izgledu koji neće izgledati neprikladno na poslu ili u posebnim prilikama", objasnila je nagrađivana kozmetičarka Metta Francis za Vogue.

Naravno ovaj tip manikure odlično će pristajati i mladenkama, s obzirom da je za dan vjenčanja najvažnija jednostavnost i elegancija. Upravo zbog toga što prirodna manikura pristaje uz svaki outfit i priliku pronašle smo zanimljive primjere. Međutim nikako se ne radi od jednoličnim ili istim manikurama, a to možeš vidjeti u nastavku gdje možeš pronaći primjere manikura koje pripadaju stilu "tihi luksuz".

POGLEDAJ VIDEO: Koliko često treba kontrolirati madeže kod djece i odraslih?

Nježno za mladenke

Sophie Richie je imala proljetno vjenčanje, a i ona se odlučila za estetiku "tihog luksuza". Njezina manikura je bila boje breskve/ružičasta, ali i dalje prozirna.

Sjajni, ali elegantni nokti

Dulji sjajni nokti, ali opet diskretni, lijepo će pristajati uz različite outfite i prilike.

Mliječna manikura

I kod nježnih manikura moguće se igrati s različitim nijansama i oblicima.

Bezbojni i sjajni

Iako izgledaju prirodno, mogu biti i jako sjajni poput ove manikure.

Četvrtasti oblik

Svaka žena se može igrati s različitim prirodnim nijansama, ali i oblicima.

Neprimjetna manikura

Nježne manikure pristaju uz različite oblike noktiju, a prema savjetima kozmetičara najbolje je pratiti prirodni oblik nokta.

Kremasta nijansa

Ovo su također ženama omiljen nijanse - nježne, ali opet vidljive.

Kratki šik nokti

Nokti mogu biti potpuno kratki, poput ovih, i uz proziran lak izgledat će vrlo šik.