Svijet ljepote

Kratke manikure su hit ove jeseni, a s ovima ne možeš pogriješiti

TikTok i druge društvene mreže pokazuju da su sve više u trendu prirodni nokti, radi se o stilu koja je punu ugodniji i lakši za svakodnevni život. No osim toga sve se više kroz modu i ljepotu provlači trend 'tihog luksuza' u kojem je naglasak na kvaliteti i bezvremenosti

profimedia-0752932916.jpg
Foto: Profimedia.hr

Moderna manikura je vrlo raznolika, čak i neobuzdana. Žene nose sve kombinacije boja i oblike - badem, četvrtasto i stilleto. Uz sve. postoje i razni dodaci zbog kojih manikure nose poseban sjaj, ali su i nadrealistični ukrasi dio nail arta. Naravno, puno je lakše ostvariti neke zamisli i želje ako su nokti dulji jer se radi o većoj površini. No mnoge žene ipak najviše uživaju u kratkim manikurama, a ovo također ima i veze s funkcionalnošću.

Image
IZ DM KATALOGA

Kaos nakon godišnjeg: Našle smo top stvari kojima ćete dovesti dom i sebe u red!

"Znam žene koje mogu učiniti gotovo sve s dugim noktima, ali postoje i one druge, poput mene, koje ne mogu funkcionirati", objasnila je nail artistica Betina Goldstein za Vogue. Kako sama kaže neprestano radi rukama, kuha i vrtlari pa joj je svakodnevni život lakši s kraćim noktima. Betina je zvog svoje kreativnosti postala svjetski poznata, a njezine klijentice su slavne žene poput Margot Robbie, Zoë Kravitz i Lily James.

Zola Ganzorigt, koja je odgovorna za mnoge manikure slavnih faca, pa i Hailey Bieber, preferira srednje do dulje nokte, ali napominje da klijentice sve više traže kratke nokte. "Ženama se sve više sviđa prirodno, a kratki nokti su definitno lakši za održavanje", dodaje dalje.

TikTok i druge društvene mreže pokazuju da su sve više u trendu prirodni nokti, radi se o stilu koja je puno ugodniji i lakši za svakodnevni život. Šminkanje, čišćenje ili bilo što slično nije komplicirano kao s dugim noktima. No osim toga sve više kroz modu i ljepotu provlači trend "tihog luksuza" u kojem je naglasak na kvaliteti i bezvremenosti. Trendovi dolaze prolazi, a elegancija traje zauvijek. Mnoge žene razmišljaju slično pa smo na profilima ovih pppularnih nail artistica pronašle manikure za kraće nokte. U boji iii neutralno - ima dovoljno opcija za sve stilove, a u nastavku možeš vidjeti naše favorite.

POGLEDAJ VIDEO: Upoznaj vulkanizerku Janu

Srebrno-zlatna kombinacija

Uz sve svečanije i elegantnije outfite može se nositi srebrno-zlatna manikura, a ovo je vrlo stylish primjer francuske manikure.

Vatra na rukama

Crvena boja na noktima ne mora biti klasična, može biti u kombinacijama s drugim bojama.

Neutralno uz srebrno

Prozirno i nježno srebrno - za sve modne kombinacije.

Metalni dodaci

Na kratke nokte mogu se staviti različiti dodaci poput ovih metalnih.

Posebna francuska manikura

Francuska manikura vrlo je trendi, ali ove godine varijacije su mnogobrojne.

Nježno u nekoliko nijansi

Stylish manikura može biti s nekoliko nježnih nijansi.

Francuska manikura s crnom bojom

Crno i prozirno - još jedna drugačija kombinacija.

Fantastična nijansa narančaste

Kraći nokti fantastično izgledaju i s vibrantnim nijansama.

Klasično crveno, ali...

Elegantna i klasična crvena s ružičastom podlogom.

Tamne nijanse za jesen

Mnoge žene odabiru zagasitije nijanse za jesenske dane, a mogu se nositi u različitim kombinacijama.