Novosti iz frizerskih salona

Sve nijanse kave su trendi: Pristaje li tvojoj kosi bolje macchiato ili latte od vanilije?

Svako proljeće donese nove trendove u frizerske salone, a ove godine su u trendu nijanse kave. No to ne znači da je popularna samo smeđa boja jer postoje različite nijanse ovog omiljenog napitka

BeFunky-collage (6).jpg
Foto: Profimedia.hr

Smeđe nijanse kose odnosno boje kave jedan su od najzanimljivijih trendova ovo proljeće i mnoge dame su se već odlučile za ovaj trend. Najbolje je što  postoje različite nijanse i radi se o vrlo raskošnoj paleti boja - od tamno smeđe do karamel nijansi. Sigurno je da svakoj ženi odgovara barem jedna od ovih nijansi i da će je oduševiti.

Image
Prema beauty ekspertima

Koje su najbolje frizure za tanku i rijetku kosu, a koje treba izbjegavati?

Trendovi za kosu ovo proljeće i ljeto odnose se na vrlo odvažne i lijepe nijanse. Ako si razmišljala o nečem novom ili možda samo želiš osvježiti svoju trenutnu boju kose na pravom si mjestu. Donosimo ti najpopularnije smeđe nijanse, a zapravo se radi o nijansama različitih vrsta kava. Vrlo uzbudljivo, zar ne?

Vanilija latte nijansa

Radi se o vrlo lijepoj nijansi plave boje. Nije presvijetla, hladna ni pepeljasta. Može se reći da je kremasta poput vanilije, između hladnog i toplog, čak i mliječna. Odlična je za žene koje već imaju plavu nijansu pa žele obogatiti boju ovo proljeće. Ovi kremasti plavi pramenovi su u kombinaciji s karamelom, a uz  balayage ili ombre tehniku može se napraviti neprimjetan prijelaz s prirodne boje.

Karamel frappuccino nijansa

Karamel frappuccino je zlatna i raskošna nijansa, a odlično pristaje uz svako godišnje doba. Ova nijansa dobivena je od mješavine toplih i smeđih i zlatnih nijansi te stvara dubinu u kosi. Ima još jednu veliku prednost  - sjajno izgleda na kovrčavoj kosi. Također odlično pristaje na različiitm duljinama. Kako bi izgledala vrlo raskošno može se napraviti tehnika balayage koja uključuje mješavinu srednjih i svijetlih tonova karamele na tamnosmeđoj bazi. No može se kopirati frizura od Beyonce i dodati nekoliko svijetlih pramenova uz lice.

Tamno smeđa kosa (cold brew)

Cold brew hair je također vrlo popularan trend, a inspiracija je kava odnosno sve njezine nijanse. Ovo je nijansa kave bez dodatka, ona je tamno smeđa. Ovo je nijansa koju mnoge brinete obožavaju. Kako bi izgledala još raskošnije može se raditi u kombinaciji mokke i tople karamel boje. Zlatne nijanse će osvježiti boju, a može se kombinirati i balayage. Također se kosa može slojevito ošišati pa će se više istaknuti sve nijanse u kosi.

Nijansa boja meda i zlata (blonde roast)

Ova prekrasna nijansa kombinira zlatne i medene tonove s vrlo malo pepeljasto smeđe. Upravo zbog svoje zavodljivosti mnoge žene će ovo proljeće obogatiti svjetlo smeđu ili plavu boju kosu. Radi se o plavoj kosi u punom sjaju. Kako bi se dobila ova boja najbolje je kombinirati balayage i tamnije nijanse uključujući med, karamelu i pepeljasto smeđe tonove. Krajnji rezultat- osunčan i blistav izgled kose koji dodatno stvara volumen i dubinu.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.