Kao diva Zlatnog doba Hollywooda

Make up lookovi iz pedesetih koji i danas izgledaju divno

Pedesete godine prošlog stoljeća iznjedrile su brojne trendove koje nosimo danas, posebno kada je riječ o šminki, a ove najviše volimo

Penelope
Foto: Profimedia.hr

Trendovi se uvijek ponavljaju i tome smo svjedoci iz godine u godinu - ono što je bilo veliki hit u sedamdesetima, osamdesetima ili devedesetima danas se ponovno nosi, bilo da je riječ o odjeći, frizurama ili make up lookovima.

A posebno kada govorimo o šminiki, možemo primijetiti da sve više inspiracije uzimamo iz prošlih desetljeća, posebno iz pedesetih godina, koje su u svijetu ljepote iznjedrile najveće trendove koje i danas obožavamo.

Image

Baš poput Marilyn Monroe i Audrey Hepburn: 5 beauty trikova holivudskih ikona

Ikone poput Marilyn Monroe, Audrey Hepburn i Dorothy Dandridge bile su samo neke od žena koje su predstavile danas već legendarne trendove u šminkanju, a koje posebno vežemo za pedesete godine - od takozvanog "krilatog" tuža za oči do savršeno glamuroznih usana i hrabro istaknutih obrva.

Svi ti trendovi aktualni su i danas, a mi smo izdvojile neke odlične make up lookove koji odaju počast Starom Hollywoodu s modernim preokretom.

Istaknute obrve

Smjele obrve, tekući tuš za oči i savršene usne predstavljaju neke od najboljih trendova ljepote iz pedesetih godina, a hrabro istaknute obrve nose se i danas. Kako bi izgledale tamnije i gušće, ispuni ih olovkom ili pomadom, a na kraju ih "počešljaj" gelom za učvršćivanje kako bi cijeli dan ostale na mjestu.

"Krilati" tuš za oči

Svaki makeup look s "krilatim" tušem za oči odaje počast trendu iz pedesetih, a izgleda toliko elegantno u svakoj prilici. Ako tražiš moderan zaokret koji je nešto dramatičniji od klasičnog "krilatog" eyelinera, napravi deblju i dulju liniju, a cijeli look začini crvenim ružem.

Savršene usne

Glamurozne i pune usne u nježnim, ali i odvažnim bojama bile su velik trend u pedesetima, a ovaj look na svima prekrasno izgleda. Uparen s dramatičnim umjetnim trepavicama, i danas izgleda sjajno i idealan je za svaku priliku.

Svakodnevni glamur

Svatko zaslužuje malo glamura u svom svakodnevnom životu, a ovaj makeup izgled elegantan je i idealan za svaki dan. Od nježnih nijansi na obrazima do smjelih obrva, tekućeg tuša i precizno oblikovanih usana, sve na ovom looku prikazuje ono čemu smo se oduvijek divili u trendovima iz pedesetih.

Elegancija pedesetih

Klasične i elegantne crvene usne uz "krilati" eyeliner svojevrsni je simbol pedesetih koji je ostao pravi klasik i desetljećima kasnije. Kada ne znaš kako se našminkati, ovaj look uvijek je dobra ideja.

Plavo sjenilo

Plavo sjenilo bilo je iznenađujuće popularno u pedesetima, a i danas izgleda sjajno, posebno u ljetnim danima. U kombinaciji s crvenim ružem i razbarušenim obrvama izgleda jednako moderno i odvažno.