Make up trend iz 60-ih veliki je hit na TikToku zbog Ariane Grande: Znamo sve o njemu

Takozvana cut crease tehnika i nezaobilazni cat eye kultni su trendovi u šminkanju koji su obilježili šezdesete godine prošlog stoljeća, a popularna pjevačica vratila ih je u modu

Make up trend iz 60-ih veliki je hit na TikToku zbog Ariane Grande: Znamo sve o njemu

Pjevačica Ariana Grande poznata je po svom 'cat eye' make up-u. Nedavno je objavila novi album pod nazivom Positions, a izgleda da je s njim vratila u modu kultni make up trend koji se nosio šezdesetih godina prošlog stoljeća. 

Image

Tajna bujnih trepavica i besprijekornog pudera: Super beauty trikovi koje smo pronašle na TikToku

Ovaj novi trend ubrzo je postao pravi hit na TikToku, gdje korisnici iz dana u dan objavljuju videe svojih interpretacija trenda iz šezdesetih, oslanjajući se na tekuće tuševe za oči i palete sjenila kako bi stvorili popularan izgled.


I Arianina naslovnica novog albuma kao da odaje počast šezdesetima - od voluminozne frizure do zaobljene manikure, ali i ranije spomenute šminke, s nostalgijom nas vraća u desetljeće koje nam je dalo vrhunski rock and roll, modu kontrakulture i popularizaciju dramatičnog make up look-a.


Uz refren njezine istoimene pjesme Positions, brojni TikTokeri snimili su tutoriale inspirirane Arianinim lookom. Iako se neki drže neutralnih boja kakve možemo vidjeti na Arianinom licu, drugi su ovaj look odlučili personalizirati, dodavši nude olovku za usne, svjetlucavo sjenilo i bujne umjetne trepavice.


S obzirom na Arianin prepoznatljiv stil, naginjanje šezdesetima ne odstupa previše od njezine estetike koju obožavatelji već znaju i vole, a koja uvijek uključuje varijaciju elegantnog visokog repa i modernog mačkastog izgleda očiju. Stoga smo se zapitale - vraćaju li nam se trendovi u šminkanju iz šezdesetih? Ako se pita Arianu Grande i TikTokere - definitivno da. Zato smo izdvojile nekoliko TikTok tutoriala koji će ti pomoći da i ti savladaš ovaj make up look.

Nude sjenilo i smeđa olovka

Na svom TikTok profilu, @chloeandcosmetics snima zadivljujuće make up tutoriale, a okušala se i u ovom. Na kapak je nanijela nude sjenilo, a zatim je smeđom olovkom iscrtala rubove kako bi postigla cut crease izgled. Nanijela je tuš i umjetne trepavice, a cjelokupni izgled nimalo se nije razlikovao od onog kakvog je nosila Ariana.

@chloeandcos

Positions inspired makeup tutorial ??? whats your favourite song on the album? Let me know???? ##positions##arianagrande##makeuptutorials

? positions - Ariana Grande

Nude boje

Tik-Tokerica @jasadetunji rekreirala je ovaj look tako da izgleda slično kao i Arianin - nude sjenilo nanijela je preko cijelog kapka, s tragovima smeđe boje, stavila je umjetne trepavice, a na usne je nanijela neutralan ruž.

@jasadetunji

switchin the positions for youuuu ?? #fyp#foryoupage#foryou#makeup#arianagrandeinspired#arianagrande#positionsarianagrande#positions

? positions - Ariana Grande

Nude paleta

I Tik-Tokerica @danielaanndrea okušala se u make up tutorialu inspiriranom Arianinim novim spotom - uz pomoć nude palete sa svega četiri boje na jednostavan je način rekreirala ovaj look i začinila ga umjetnim trepavicama na kraju.

@danielaanndrea

My attempt at recreating Ariana’s look in her Positions vid ??? ##positions##morphebabe##fyp##jamescharlespalette##arianagrande##makeuptutorial

? positions - Ariana Grande

Prirodan look

Tik-Tokerica @dailytorii odlučila se za nešto prirodniju verziju ovog looka - i dok je napravila cut crease sličan Arianinom, odlučila se samo za maskaru, a nije nanijela ni tuš za oči. Unatoč tomu, i ovaj look odlično izgleda.

@dailytorii

switchin the positions for you ?? ##positions##makeup##ari##ag6##arianagrande##fyp##dc##positionsmakeup##xyzbca

? positions - Lex

Šminka i frizura

Kroz cijelu "transformaciju" provela nas je i Tik-Tokerica @kaytanzle, koja je, osim šminke, rekreirala i Arianinu frizuru - šiške u stranu i polu-rep.

@kaytanzle

i actually love the way it turned out ##TikTokFood##arianagrande##positions##makeuphacks##mua##makeuptutorial##arianator##swt

? positions - Lex