Svestrane ravne šiške

Zalizane šiške sa strane iz 90-ih službeno su opet u trendu

Osim što su svestrane, ravne šiške sa strane istovremeno su chic i elegantne, a zahtijevaju minimalno održavanje i stiliziranje kod kuće

profimedia-0497521097.jpg
Foto: Profimedia

Kažu da se svaki trend vraća - a kada je kosa u pitanju, to se čini posebno istinitim. Jedan od posljednjih slučajeva definitivno su ravne šiške sa strane.

Super elegantan izgled samo je jedan od brojnih trendova ljepote iz 90-ih i početka 2000-ih koji su se vratili posljednjih godina, pridružujući se velikim kopčama za kosu, cik-cak kosi i smeđim ružem za usne, između ostalih. Samo se vrati u svoju mladost i prisjetit ćeš se zvijezda kao što su Paris Hilton i Nicole Richie koje su furale zalizane šiške sa strane koje su prkosile vlazi.

Image
Upečatljiv detalj

I u 2022. hit su šiške, a s ovima nećeš pogriješiti

Iako te pomisao na ove šiške koje se hrabro vraćaju može ispuniti strahom, daj im šansu jer novi način nošenja puno je više chic i prilagođen za moderne obožavateljice šiški. Osim toga, razdvojene su u sredini, što će beskrajno zadovoljiti pripadnice generacije Z.

J.Lo je, na primjer, nedavno poželjela elegantne šiške za svoju novu Coach kampanju i potpuno nas je oduševila. Dijeleći fotke novog stila, njezin frizer Chris Appleton napisao je: "Sviđa mi se nova kampanja @coach s JLo. Tko misli da bi se šiške trebale vratiti?" Pjevačica je kasnije podijelila snimke iz spomenute kampanje, pokazujući svoju sjajnu kosu u punom sjaju i dajući obožavateljima daljnji pogled na svoje chic ravne šiške s razdjeljkom na sredini.

I dok J.Lo izgleda sjajno, ona nije jedina koja je u posljednje vrijeme primijećena s ravnim šiškama; zapravo, postoji mnogo drugih inspiracija slavnih žena koje možeš provjeriti ako još nisi sasvim uvjerena.

Primjerice, Rose Byrne, Arielle Vandenberg, Dua Lipa i Lili Reinhart nedavno su pokazale nostalgiju s dugim, ravnim bočnim šiškama koje podsjećaju na prošla desetljeća; baš sve imaju izrazit štih 90-ih.

Predviđamo velike stvari za ovaj trend skromnih ravnih šiški, posebno u laskavim stilovima srednjeg dijela ili bočnih šiški. A ako želiš isprobati ovaj stil, Anita Rice i Stephen Buller, osnivači Buller & Rice salona, imaju nekoliko savjeta o tome što trebaš tražiti kada si u salonu, kao i kako stilizirati svoje nove šiške kod kuće (što je uvijek najteže!).

Kako u frizerskom salonu objasniti što želiš

"Ravne šiške sa strane prije svega pružaju nevjerojatnu teksturu, a super ravni izgled često nazivamo 'staklenom kosom'", kaže Rice, govoreći o cjelokupnom izgledu. "Često najbolje izgleda kada je kosa super duga i dulja od područja prsa."

"Uz bilo koji trend frizure često radimo punih 180, tako da smo u posljednje vrijeme imali mnogo grube, uživljene teksture; suprotnost kojoj je ovaj super gladak i uglađen izgled", dodaje ona.

Kad je riječ o tome kakve šiške tražiti u salonu, Buller preporučuje odabir malo dužeg stila koji će dugoročno omogućiti svestranost, a ne samo ravan i elegantan izgled. "U salonu još uvijek viđamo razigranost sa slojevitošću, kad su u pitanju šiške. To omogućuje ženama da promijene svoj stil i pomaknu svoje šiške, što J.Lo često čini sa svojim stajlingom."

Kako ih stilizirati kod kuće

"Svestranost je ključna. Izravnavanje šiški, kao što se vidi, omogućuje oštriji rub ovom posebnom stilu, ali duže šiške također se mogu vrlo lako ispuhati u vibracije 70-ih."

Nakon što napraviš šiške, Rice objašnjava da styling ne može biti lakši od kuće; jednostavno posegni za svojom peglom za kosu i završi izgled sprejom za hi-shine kako bi pojačala cijeli izgled. Osim toga, došlo je do navale bežičnih aparata za ravnanje koje možeš ponijeti sa sobom za popravke u pokretu.