Svi su ludi za - noktima

Stručnjaci su složni - ovo će biti najveći trendovi u manikuri u 2022. godini

U današnje vrijeme, lijepi nokti su obavezni, a dobra vijest je da će najveći trendovi u manikuri 2022. godine biti još ljepši od onih koje smo vidjeli ove godine

profimedia-0562159071.jpg
Foto: Profimedia

Tijekom protekle godine doživjeli smo pomalo ludnicu za noktima. Dok su nam šminka i frizura nekada davali naše estetske pomake na Instagramu, 2021. primijetili smo dramatičan pomak u stvarima na koje je beauty svijet obraćao pažnju.

Image
Usudiš li se?

Vrijeme je za teške boje: Tamne manikure koje će biti hit ove zime

Nokti su se nekada smatrali ne toliko uzbudljivim dijelom ljepote s kojim se nitko zapravo nije previše zamarao. Danas popularni nail-art nekad je bio naporan posao s kojim se nitko kod kuće nije želio baviti, čak i u salonima tražene su bile jednostavne manikure, a francuska manikura bila je vrhunac dizajna.

U današnje vrijeme, međutim, provodimo sate listajući Instagram, spremajući najljepše ideje za nokte kako bismo ih mogli pokazati pri sljedećem posjetu u salon. I dok su trendovi na noktima nekada bili ograničeni na jednostavne nijanse i završne obrade, zahvaljujući internetu i kalibru umjetnosti, ono s čime se sada bavimo su napredni, super-kreativni stilovi koje jedva čekamo imati na našim noktima.

A dobra vijest je da će najveći trendovi u manikuri 2022. godine biti još ljepši od onih koje smo vidjeli ove godine. Kako bismo dobili uvid u to koje trendove noktiju možemo očekivati da će prednjačiti sljedeće godine, provjerile smo što kažu stručnjaci za nokte. Vjeruj nam - ovo su trendovi za nokte koje trebaš imati na svom popisu za naredne mjesece.

Svježe neutralne manikure

Ne, ovo nije osobito revolucionarna vijest, ali samo znaj da uglađene neutralne nijanse ne idu nikamo sljedeće godine. "Svježe neutralne manikure su bezvremenske", kaže ambasadorica brenda OPI Georgia Rae za Who What Wear. Čista zanoktica, nahranjena koža i tanak sloj prozirnog laka ili laka u nude nijansi koji će nadopuniti ton vaše kože ostat će trend 2022. godine", dodaje.

A najbolja stvar je, prema Rae, ovaj trend stvarno funkcionira za svakoga - čak i one koji ne vole lakiranje. "Čak mislim da su kratki, uredni nokti nošeni ovako 'goli' najviše chic", kaže ona.

Alternativa francuskoj manikuri

Već smo uronili u ovaj trend 2021., ali iduće godine stvari će se ubrzati. Dok je kultni mikrofrancuski Harriet Westmoreland još uvijek vodeći u pogledu najpopularnijih trendova na noktima, francuska manikura ima još više potencijala nego što je itko izvorno mislio. CND-ova obrazovna veleposlanica Victoria Trafford objašnjava: "Francuska manikura ima sto izvedenica. Okrenuta je za 90 stupnjeva kako bi se stvorio bočni vrh, a također se stvara s valovitim vrhovima."

"Vidjet ćemo mnogo neobičnih varijacija na ovom klasiku kao što je 'valoviti french'". Ne treba ti mirna ruka da bi ga napravila kod kuće, jer je čar u tome što je svaki nokat malo drugačiji, ističe Rae.

Mikro manikura

Sljedeće godine očekuje nas još veći trend mikro manikure. "Nasumični minimalni detalji, kao što su mikro srca, točkice, zvjezdice ili cvjetići, zabavan su, ali suptilan način da začinite svaku manikuru", kaže Rae. I dok su naljepnice za nokte super jednostavan način za postizanje završnog izgleda profesionalnog izgleda, ako se osjećaš posebno kreativno, izgled možeš postići i lakom.

"Srca je iznenađujuće lako slikati", otkriva Rae. "Prelijte malo laka na paletu, stavite dvije točke na nokat pomoću kraja ubadače, a zatim ih spojite kistom za nokte kako biste oblikovali točku na dnu!"

Skupa plava

Ove godine vidjeli smo da je Bottega zelena prednjačila kao izabrana boja noktiju, ali stvari se mijenjaju za 2022. "Plava će biti 'it' boja za 2022. godinu", kaže Rae. "Izgleda cool kao detalj na golom noktu ili nošena kao blok boja.”

A može se nositi na više načina. "Za zimu isprobajte duboku, tamnoplavu nijansu, a u proljeće pokušajte napraviti ombré plavih nijansi na svakoj ruci", kaže Trafford.

Životinjski uzorak

Otresi se svih predrasuda koje imaš oko životinjskog uzorka na noktima jer će 2022. izgledati otmjenije nego ikad prije. "Životinjski motivi su tu da ostanu. Na Rodarte S/S 22 vidjeli smo kako je zebra otisak besprijekorno naslikan na noktima, stvarajući odvažni i upečatljivi statement look", kaže Trafford. I nije samo zebra uzorak taj koji će vladati noktima; kravlji uzorak također će imati svoj veliki trenutak.

Jarke i odvažne manikure

Potencijalno najveći trend noktiju 2022. bit će veliki nastavak kreativne umjetnosti noktiju. "Mislim da ćemo vidjeti porast onih koji traže složeniju i svjetliju umjetnost noktiju", otkriva Trafford. "Porast noktiju na Instagramu znači da su svi svakodnevno preplavljeni inspiracijom. Nakon dvije godine neizvjesnosti, svi će se veseliti svojim terminima za nokte i ponovno će se moći izraziti kroz nokte."

Štoviše, ovaj trend potiče ljude da postanu hrabriji prakticirajući vlastitu umjetnost noktiju i kod kuće.