Najtraženije frizure

Izgledaju sjajno bez puno truda: 7 frizura za kratku kosu i kosu srednje dužine

Proljeće je pravo vrijeme za promjenu frizure - ulazak u novo godišnje doba s drugačijom frizurom stvorit će novu energiju. No većini žena je važno da se frizura lako održava i zato frizeri preporučuju ove frizure

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Profimedia.hr

Neke žene su fantastične s četkama i fenom, a druge mogu imati dobru frizuru samo kad posjete frizera. Možda su čak pogledale sva videa i isprobale sve tehnike, ali njihova frizura je daleko od lijepih fotografija. Srećom, za pravu frizuru nije potrebno uvijek puno feniranja i različitih četki nego je važno odabrati pravu frizuru.

Image
Sve o najpopularnijoj frizuri

Šest najčešćih pogrešaka pri odabiru bob frizure i profesionalni savjeti kako ih izbjeći

No to ne znači da treba odmah puštati kosu kako bi duga. Postoji uvjerenje da je najlakše kosu oblikovati kada je duga jer se vrlo lako može napraviti rep ili punđa. Srećom, moguće je imati i kraću kosu ili srednje dužine i lijepo oblikovanu frizura. Jutra više ne moraju biti kaotična borba s fenom i četkom.

Zato ti donosimo savjete stilista i frizera koji su objasnili koje kratke frizure i frizure do ramena su trenutno najtraženije, a uz to se i lako održavaju.

Slojeviti lob

“Kada se radi o kraćoj duljini trenutno sam opsjednuta slojevito ošišanom kosom. Jenna Ortega je slavna osoba koja trenutno predstavlja ovaj stil. Zahtijeva iznimno malo održavanja, ništa više od malo spreja za teksturu kako bi se istaknuli slojevi,” objašnjava poznata frizerka Michelle Cleveland za Purewow.

Pixie frizura

"Kada pomislim na kratku kosu odmah mi dolazi ime Anne Hathaway i njezina frizura iz 2012. godine. Ova frizura je odličan izbor za mnoge jer je svestrana. Osobno više volim slojeviti pixie jer lijepo izgleda nakon šišanja i dok kosa raste", dodaje frizerka Glenn iz Los Angelesa. "Moj omiljeni način stiliziranja je da se kremom za teksturu prođe kroz vrhove, ali preporučujem i redovito šišanje svakih šest tjedana kako bi se zadržao oblik."

Moderna verzija 'Bowl cut'

Frizerka Glenn Ellis trenutno voli još jednu kraću frizuru koju nosi Maggie Rogers. "Kada razgovaraš s frizerom o ovoj frizuri, važno je da doneseš pravu fotografiju, ali i da šišanje bude slojevito sa šiškama. Ovo je super frizura jer nije potrebno puno stiliziranja i izgleda odlično uz malo spreja za teksturu", dodaje dalje.

'Angled Bob' (bob pod kutom)

"Volim bob koji je suptilno ošišan pod kutom, naprijed je malo dulji. Zbog slojevitog šišanja izgleda lijepo dok raste, ali i lagano. Može se stilizirati odnosno fenirati s okruglom četkom kako bi se dobio elegantni izgled ili se mogu napraviti valovi u kosi", objašnjava frizerka Marissa iz Chicaga.

'Rounded Bob'

Bob s tupo ošišanim krajevima i razdjeljkom na sredini koji seže do brade također može biti odličan izbor i zanimljiva promjena. Ova vrsta boba može se nositi ravno ili s uvijenim vrhovima prema unutra.

Asimetrični bob

"Asimetričan bob sa šiškama je odlična frizura za sve žene koje žele imati kraću frizuru. Ovakvu frizuru je vrlo lako održavati", objašnjava Sharonicka Hicks.

Moderna fudbalerka

"Fudbalerka je frizura koja ima nekoliko duljina, a ovo vrsta šišanja stvara slojeve i pokret u kosi. Osim toga ova frizura može biti prijelaz s kraće na dulju kosu", objašnjava Sarah Koseck iz Chicaga.