Beach waves cijele godine

Savršeni valovi: 10 najboljih frizura za valovitu kosu

Kad je u pitanju valovita kosa, volumen i tekstura najvažnije su značajke, a ako želiš savršene valove 'kao s plaže' cijele godine - provjeri koje su savršene frizure za tebe

profimedia-0645569121.jpg
Foto: Profimedia

Ako je tvoja kosa više uvijena od ravnih pramenova, ali manje kovrčava od pravih uvojaka, dobrodošla u klub žena s valovitom kosom.

Image
Retro frizura

Valovite šiške kao iz 70-ih se ponovno vraćaju u modu

Prirodni valovi jednako su svestrani koliko i zapanjujući, ali ovisno o brojnim čimbenicima (kao što su vrijeme, godišnje doba i proizvodi za njegu kose), oblikovanje tvojih valova može biti zastrašujući zadatak. Međutim, zato postoje i cijela znanost iza kose, odnosno frizure za svaki tip i teksturu kose ili oblik lica.

Dakle, bez obzira na to želiš li pojačati glam faktor elegantnim valovima ili radije ciljaš na ležeran look kao s plaže, postoji frizura za valovitu kosu koja će te osvojiti, kako izgledom, tako i jednostavnim održavanjem.

Kratki bob

Dužina ove frizure seže odmah iznad brade, ali duboki bočni dio donosi voluminozne spirale. "Ljudi sada žele doživjeti promjenu bez predanosti, a jednostavno mijenjanje samo jednog dijela jedan je od najlakših načina da izgledate i osjećate se kao da imate novu frizuru", kaže Sunnie Brook, stilistica slavnih i globalna ambasadorica Biolagea. Brook također preporučuje redovito šišanje svakih osam tjedana kako bi izgled zadržao najbolju duljinu i nanošenje suhog šampona za održavanje volumena, sjaja i mekoće.

Lob

Ako ti se sviđa ideja o bobu, ali ne želiš žrtvovati svoju dužinu, isprobaj lob umjesto toga. Baš kao što mu samo ime govori, ima sve karakteristike klasičnog boba za srednju ili dugu kosu. "Lob frizura ima priličnu količinu unutarnje teksture, što omogućuje valovitoj kosi da zadrži svoju lakoću dok se slobodno kreće," kaže za PureWow Matt Swinney, globalni kreativni direktor RUSK-a. "Lob ostaje popularan zbog činjenice da možete imati bob frizuru, a da se ne obvežete na gubitak duljine povezan s tim šišanjem. Pruža veliku slobodu oblikovanja, a pritom vam daje mogućnost da kosu skupite u rep!"

Moderna 'shag' frizura

Ovaj stil je bio posvuda u 2021. i nastavit će biti 'it' frizura i u 2022. godini. Od Billie Eilish do Meg Ryan, ovaj izgled je izvrstan za sve dužine kose. "Moderni klasični shag ima ispucane krajeve, slojeve oko tjemena i puno teksture", objašnjava Hershberger. "Ključ ovog stila su vrhovi, koji naglašavaju jagodice i čine da izgledate mlađe omekšavajući značajke." Kada održavaš ovu frizuru, posegni za suhim šamponom kako bi dodala teksturu i volumen čak i nakon nekoliko dana pranja.

Duboki slojevi

Nikada ne možeš pogriješiti sa slojevima, pogotovo kada će poboljšati tvoju valovitu teksturu. "Ako je kratkotrajna promjena veća nego što želiš, možda ćeš se osjećati ugodnije s ovom dužom verzijom frizure. Ovaj izgled ima puno slojeva s definiranim završnim slojem kako bi dužine bile poskočne", objašnjava stilist Brook. On predlaže nanošenje moussea na vlažni korijen kose prije nego što osušiš područje u suprotnom smjeru. Zatim da bi dobila željeni sjaj i definiciju, preokreni kosu i nanesi još pjene, ali ovaj put na vrhove.

Asimetričan bob

Ova frizura spremna je za nadogradnju klasičnog boba. Dok tradicionalan način ravnomjerno reže vrhove, ovaj izgled igra se s dužinom za 'chic finale'. "Asimetrični valoviti bob je savršen način da osvježite svoj izgled", ističe Hershberger. "Ovaj stil definiran je neravnomjernim krojem s jednom stranom dužom od druge, ali ne preko ramena za idealne proporcije."

Valoviti pixie

Još jedan favorit iz 90-ih koji se vraća na beauty scenu. "Ovaj izgled je slojevit, ostavljajući duljine i valove kao aureolu valova slave", objašnjava Brook. Bez obzira na to jesi li već imala kratku kosu ili si konačno spremna za veliko šišanje, ova frizura zrači nostalgijom s modernim zaokretom. Brooke preporučuje pjenu za definiranje slojeva i dodavanje sjaja.

Beachy valovi

Tko ne bi želio duge valove kao s plaže cijele godine? Ova frizura održava prirodno kretanje duge kose uz minimalno šišanje i održavanje. Lijepo provlačenje s okruglom četkom i fenom zadržat će duboke valove i vrtloge za svaku priliku.

Valovita kosa, ravne šiške

Uobičajeno šišanje je jedna stvar, ali dodaš li šiške - dobit ćeš sjajan novi izgled. Možeš odabrati kratke i ravne šiške ili oponašati dugi i tanki rez Rashide Jones koji izgleda chic i sofisticirano. Osim toga, pegla ti može pomoći u oblikovanju i upravljanju njima čak i nakon posjeta salonu.

Šiške zavjese

A kad govorimo o šiškama, trendi izgled šiški zavjesa i dalje je hit. Slojevi koji uokviruju lice upravo su ono što trebaš da podigneš svoju valovitu kosu. Pristaju uz bilo koju dužinu ili oblik lica, stoga odaberi dužinu koju god želiš.

Dugo i nedovršeno

I za kraj - poslastica za sve valovite ljepotice koje se ne žele odreći svoje duge kose (ili žele pustiti kosu na ovu dužinu). Ova frizura održava tvoju dužinu dok pokazuje ekscentrične valove. "Duga, raspuštena kosa bezbrižan je i zabavan stil za one s dugom, valovitom kosom", objašnjava Hershberger. "Obično se nosi s minimalnim slojevima i srednjim dijelom za one prepoznatljive valove s plaže." Ovo je također stil koji ne zahtijeva održavanje jer možeš pustiti kosu da izraste do željene duljine. Stilist preporučuje kombinaciju šampona i maske koji kosu čine zdravom, sjajnom i bez kovrčanja.