Svijet šminke

Mali trikovi velikih majstora: Tuš za oči može se nanijeti u jednom potezu

Tiktokerica je objasnila dva načina na koji možeš staviti olovku za oči da izgleda poput eyelinera. Vrlo elegantno, ali ono najvažnije - vrlo brzo i jednostavno

profimedia-0556385528.jpg
Foto: Profimedia.hr

Možda si i ti jedna od onih žena kojih svakih nekoliko godina pokušava naučiti kako savršeno nanijeti tuš za oči? No svaki pokušaj postaje katastrofa i jedino što dobiješ je razmazanu crnu boju oko očiju i osjećaj neuspjeha (svi su tako dobro našminkani na društvenim mrežama). Možda zato imaš samo crnu olovku za oči u svojoj kozmetičkoj torbici i vrlo je jednostavno primjenjuješ.

Image
Naglasi ljepotu

Male tajne šminkanja: 7 trikova uz koje ćeš vizualno 'suziti' lice

No sada ćeš otkriti da ti jedino olovka za oči dovoljna za savršeno našminkane oči jer TikTok ima rješenje. Kako bi napravila crtu u produžetku oka jedino što trebaš je dovoljna mekana olovka za oči i vrh prsta. No trebaš i nekoliko minuta kako bi usavršila tehniku.

Tiktokerica @bexcxmpbell objasnila je dva načina na koji možeš staviti olovku za oči da izgleda poput eyelinera. Vrlo elegantno i jednostavno, a u nastavku pogledaj o čemu se radi. I nemoj odustati ako ti nije ispalo savršeno iz prve.

Nekoliko sekundi za lijepe oči

"Ako si pokušavala staviti eyeliner onda imam najbolji trik", objašnjava poznata TikTokerica @bexcxmpbell. Izaberi olovku za oči u bilo kojoj boji (crna, plava, smeđa..), što god želiš. Zatim napravi veliku točku na prstu (nanesi dovoljno boje) i onda postavi prst točno u kut oko, na mjesto gdje počinje gornji kapak. Zatim pomakni prst prema gore u jednom potezu. Rezultat je ujednačena, nježno razmazana olovka za oči. Vrlo je važan jedan detalj - olovka za oči mora biti mekana kako bi se pigment mogao razmazati na koži.

Još jedan trik

No ako ti se ovaj trik čini jako kompliciran i ne možeš nikako dobiti lijepu elegantnu liniju. Probaj sljedeći trik, također je vrlo jednostavan i naravno morat ćeš pokušati nekoliko puta prije nego ispadne kako želiš. Mekanom olovkom napravi točku na kraju kapaka, a zatim stavi prst i povuci liniju. Međutim budi strpljiva jer ne mora odmah uspjeti iz prve. Naravno dok isprobavaš TikTok trikove nemoj ni biti jako ozbiljna, pusti omiljenu glazbu i zabavljaj se dok pokušavaš usavršiti ovaj trik!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.