Naglasi ljepotu

Male tajne šminkanja: 7 trikova uz koje ćeš vizualno 'suziti' lice

Šminka bi trebala istaknuti našu prirodnu ljepotu, a za svaki oblik lica postoje trikovi kako to učiniti. Žene okruglog lica katkad ga požele 'suziti, a taj se dojam može postići uz ovih nekoliko trikova!

victoria-priessnitz-b6hK5LiLhfI-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Iako se s godinama trendovi u svijetu šminkanja mijenjaju, ove se sezone poseban naglasak stavlja na lagani make-up koji ističe prirodnu ljepotu. Minimalistička šminka pokazuje se kao najbolji izbor za svaki dan pa čak i za neke večernje prigode. No, za kakav se god look odlučila, važno je krenuti od njege i pripreme kože. Vjerojatno je svima poznato što se dogodi naneseš li puder na suhu kožu - stoga je bitno hidratizirati kožu, a primer i puder nanositi u tankim slojevima po bradi, obrazima i čelu.

Image
Izbjegni ih

Dodaju godine tvom licu: 7 makeup pogrešaka koje te čine starijom

U toj početnoj fazi mnogi se pitaju koji su trikovi najbolji za okruglo lice, to jest, kako ga vizualno suziti.

Treba imati na umu da neki makeup trendovi nisu primjereni svakoj koži niti obliku lica, no postoje male beauty tajne koje možeš uvrstiti u svoju rutinu imaš li okruglo lice - što, naravno, nije ništa loše! Slijedeći ih, možeš učiniti čuda i istaknuti svoju ljepotu!

Ne zaboravi primer

Neka ti primer bude prvi korak šminkanja. Kvalitetan primer zaglađuje kožu i priprema je za sljedeće (tanke) slojeve. Koliko god da ti puder bio učinkovit u prikrivanju nepravilnosti, bazu bi trebala imati u svojoj kozmetičkoj torbici jer ujednačuje kožu i produžuje postojanost šminke - a to je posebno važno kad je zrak vlažan ili kad želimo da nam šminka što duže izdrži.

Dakako, potrebno ga je ukloniti prije spavanja, a njegov efekt prekrivanja maksimalno će se osjetiti vodiš li računa o brizi kože. Iako ovi savjeti vrijede u slučaju različitih tipova kože i oblika lica, nanošenje baze važno je za žene okruglog lica koje teže savršenom make-upu. Pobrini se nabaviti primer primjeren tvom tipu kože - suha koža treba onaj koji će zadržati vlagu i ublažiti isušivanje, dok je kod masne kože dobro posegnuti za bazom za matiranje.

shimmer fallback

Dakle, primere možeš naći u različitim oblicima, a ima i onih koji su posebno kreirani za prikrivanje akni i drugih nepravilnosti. Svakako ne treba pretjerivati s količinom koju nanosiš i dobro je malo pričekati prije prelaska na sljedeće korake.

Savjet kod konturiranja

Upotrijebi plosnati kist i tekući puder ili bronzer za konturiranje nanesi na čelo u liniji koja se spušta niz obraze (bočnu stranu lica) i na bradu. Sve izblendaj da se ne vide prijelazi, odnosno kako bi spriječila oštre linije. Tvoje bi se lice tako trebalo vizualno suziti i dobiti novi sjaj. Istu tehniku možeš upotrijebiti na objema stranama nosa.

Bronzer pospješuje 'suženje'

Bronzer ti može pomoći u postizanju zdravog sjaja i vizualnog dojma užeg lica. Iako ga možeš nanijeti po cijelom površinom, stručnjaci savjetuju korištenje kista te nanošenje od čela preko obraza do čeljusti - i to s obje strane lica.

shimmer fallback

Nanesi highlighter

Highlighter je i dalje popularan i iako neki kažu kako nije primjeren za žene starije dobi, drugi će pak reći kako koži daje prirodan i mladenački sjaj, a često se nanosi u tekućem i kremastom obliku kako bi se savršeno spojio s tekućim puderom. S druge strane, možeš ga naći i u prahu i kamenu, a prednost mu je što se lako blenda. Tu je još i highlighter u sticku, a mnogima je izbor jer s njim lako naglašavaju dijelove lica.

shimmer fallback

Koju god njegovu varijantu odabrala, ovaj proizvod trebao bi ti pružiti blagi sjaj, a nanosi se nakon korektora i pudera. U ovom smo tekstu detaljno objasnili kako nanositi highlighter - on će dobro doći ženama okruglog lica jer njime, recimo, možeš vizualno suziti nos. Tanku liniju treba nanijeti po dužini nosa te potom jednu točku na vrh nosa. A prijeđeš li ispod očiju, rezultat bi trebao biti trenutno 'suženo' lice!

Isprobaj dvije nijanse rumenila

Možda ti zvuči ludo, no kombiniranje dviju nijansi rumenila moglo bi pospješiti izgled da ti je oblo lice, a ne okruglo. Započni s tamnijom, a onda uvuci obraze i nanesi svijetliju nijansu odmah ispod tamne. S kistova ukloni višak između nanošenja.

shimmer fallback

Istakni oči i usne

Žene okruglog oblika lica obično požele 'suziti' svoje obraze. Uz prethodne savjete, preporuka je naglasiti oči, nanijeti sjenilo i ruž za usne ovisno o prigodi. Uvijek treba težiti isticanju prirodne ljepote i nipošto se ne zamarati svojim 'nedostacima' - koji to, zapravo, i nisu. Poigraj se s očima!

shimmer fallback

A što s obrvama?

Ne stoji svima isti oblik obrva. Kod okruglog lica o tome posebno trebaš voditi računa. Savjet je izbjegavati potpuno obli oblik obrva. Bolje se odlučiti za malo oštriji luk jer će tako i lice djelovati izduženije i uže.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.