Pogreške koje trebaš izbjegavati

Krivo odabrana frizura te može postarati i do deset godina

Od prekratke frizure do pretamne boje kose, ovo su neke od pogrešaka koje bi trebala izbjegavati

fgreskeufrizuri.jpg
Foto: Pexels

Kako starimo, postaje sve važnije prilagoditi našu rutinu ljepote i stil kako bi naše najbolje osobine najviše došle do izražaja. I iako prva linija obrane može biti njega kože i šminka koju nanosimo na lice, naša kosa igra jednako veliku i važnu ulogu u našem izgledu.

Image

I frizura 'dodaje' godine: Pogreške zbog kojih izgledamo starije

Naša kosa jedan je od naših najboljih aduta, a naša nas frizura istovremeno može učiniti mlađima, ali i starijima. Postoje neke pogreške na frizurama koje našem licu mogu dodati i do nekoliko godina - od prekratke frizure do pretamne boje kose.

Stoga, ako je tvoj cilj izgledati nekoliko godina mlađe, a ne starije, ovo su greške u frizurama koje bi trebala izbjegavati.

Prekratka frizura

S godinama, žene sve više dolaze "u napast" da svoju kosu ošišaju što kraće kako bi bila lakša za održavanje i kako bi uštedjele na vremenu. Međutim, prema riječima frizera Georgea Papanikolasa, kad se ošišamo na kratko, svako starenje na našem licu je izraženije.

"Ako kosu ošišaš na kratko, nemaš ništa što bi te moglo odvratiti od bora i prirodnog starenja lica. A ako se već odlučiš za kraći stil, onda se ošišaj tako da ti nekoliko pramenova uokviri lice, kako bi se postigla ravnoteža i distrakcija", rekao je Papanikolas za She Finds.

Previše slojeva

Slojevi mogu biti izvrstan dodatak našoj frizuri i u našu kosu mogu unijeti dašak života. Ali Papanikolas smatra da previše slojeva našim licima može dodati nekoliko godina više.

"Mnoge su žene 'zaglavile' sa slojevitim frizurama kakve su se nosile u devedesetima i nerado mijenjaju svoje stilove, a upravo takvo odupiranje promjenama trenutni je efekt starenja. Odluči se za duže slojeve i mekani zaokret u kosi kako bi postigla moderniji izgled", istaknuo je Papanikolas.

Istanjene šiške

Šiške su se vratile u modu ove godine, ali ako se nadaš da ćeš izgledati mlađe, izbjegavaj lagane i istanjene šiške, jer one tvom licu mogu dodati nekoliko godina više. Ako to želiš izbjeći, najbolje je odlučiti se za slojevite šiške koje će tvojoj kosu dati punoću, a tvom licu mekoću.

Stilist Nick Stenson slaže se da kada se šiške naprave kako treba, zapravo mogu imati učinak protiv starenja - "odabir šiški sjajan je način za izgledati mlađe. One se mogu prilagoditi tvom obliku lica i mogu ga naglasiti".

Pretamna boja

Bojanje kose može biti zabavan način da promijeniš svoj izgled, ali ako ne želiš izgledati starije, izbjegavaj pretamne nijanse i odluči se za svjetliju nijansu koja nadopunjuje ton tvoje kože i osvjetljava tvoje lice.

"Kad kosu obojimo u pretamnu nijansu, često gubimo dimenziju koja daje mekoću i koja upotpunjuje prirodni sjaj naše kože", istaknuo je Stenson.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.