Prizovi proljeće rukama!

Nosi dašak proljeća na noktima: Najljepše cvjetne manikure

Cvjetni uzorak s razlogom je bezvremenski hit među ženama - delikatan je i profinjen, a istovremeno može biti i vrlo zaigran. Pronašle smo lookove manikura koji dokazuju kako se radi o odličnom printu ne samo za odjeću već i za naše nokte.

profimedia-0152307577.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Jednostavno rečeno, proljeće je u zraku ovih dana, a crvkut ptica se sve jasnije i glasnije čuje jutrima. Temperature su sve više, a mi počinjemo maštati o proljetnim outfitima u kojima ćemo po prvi puta ove godine uživati u kavama na suncu, šetnjama parkovima i gradovima. Osim što nas veseli stalno nošenje manje slojeva odjeće, kao i prozračne, lepršave haljine i kratke jaknice koje ćemo uskoro izvući iz ormara, posebno nam na lice mami osmijeh i činjenica da će floralni motiv uskoro prekriti sve – od naših interijera, preko stylinga pa sve do manikura! Da, kao i svakog proljeća i ove se godine nose cvjetne manikure i to u obilju predivnih stilova.

Kao što znamo, floralni uzorak popularan je stoljećima, a svaki pojedini cvijet ima svoju simboliku, baš kao i boje cvijeća. Znamo tako da su ivančice simbol nevinosti i čistoće, a crvene ruže ljubavi, kao i da ljubičasti mirisni jorgovani simboliziraju prvu zaljubljenost. Ove godine ćemo tako osim na haljinama i bluzama, cvjetni uzorak furati i na noktima. Od tratinčica pa sve do zumbula i rascvjetanih vrtova na noktima, društvene mreže pune su primjera divnog floralnog nail arta.

Image
Ne boj se boja

Boje su 'in', a ove manikure će privući ekstra pažnju

Kako želimo prizvati proljeće što brže, odlučili smo te inspirirati i izdvojiti nekoliko divnih primjera ovako stliziranih noktiju za proljeće pred nama. U moru Instagram floralnih manikura, izdvojile smo tri upečatljiva stila koja se najčešće mogu vidjeti. Radi se o slatkom uzorku tratinčica, bogatom floralnom printu koji kombinira razno cvijeće na noktima i na kraju francuskoj manikuri s cvjetnim twistom. Inspiraciju pronađi u nastavku.

Sitni uzorak tratinčica

Presladak uzorak sitnih bijelih tratinčica već neko vrijeme je totalan hit kada je riječ o stiliziranju noktiju, a s obzirom da su tratinčice i ivančice simbol nevinosti, djevojaštva i čistoće - savršena su opcija za cvjetni print na noktima žena koje se u duši osjećaju kao nježne djevojčćice. Ovakav look nije teško napraviti ni samostalno, samo ti treba bazni lak i lakovi u bijeloj i žutoj boji te precizna ruka za iscrtavanje romantičnih latica tratinčica.

Rascvjetani vrt na noktima

Ovaj je look puno raskošniji i teži za izradu od prethodnog, pa doista traži da se prepustiš rukama stručnjaka. Naime, za postizanje savršenog rascvjetanog vrta na noktima potrebna je velika nail art vještina, no plaćanje za ovakav stil itekako se isplati - jer izgleda neodoljivo. Rapsodija zumbula, ruža, trešnjinih cvjetova ili kojeg god drugog svijeća oduševit će te, a osjetit ćeš proljetni elan svakog puta kada baciš pogled na svoje ruke.

Cvjetna francuska manikura

Za kraj, kao što smo i ranije spomenuli, tu je i francuska manikura s cvjetnim twistom. Umjesto klasičnog bijelo ocrtanog ruba nokta, ovdje se radi o rubu koji je iscrtan divnim cvijećem, lišćem i bujnim laticama. Savršena opcija za romantičarke koje žele na svoje nokte dovesti proljeće, ali istovremeno preferiraju decentne i elegantne manikure.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.