Veliki trend u 2022.

Prirodno i cool: Sijeda kosa sve je veći hit među ženama

Ove zime nosila se snježno bijela, ledena boja kose, a tijekom godine će sve traženiji look biti onaj sijede, sive kose. Nakon što su ga počele furati slavne dame, čini se kako žene diljem svijeta počinju prihvaćati kako je i ova nijansa kose itekako lijepa i ženstvena.

profimedia-0620078640.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Proteklih smo godina svjedočile mnogim novim beauty trendovima koji pomiču granice standardnog shvaćanja ljepote. Više nije potrebno da manekenke budu strašno mršave niti da im se lica u potpunosti fotošopira, mnogi fashion magazini slave inkluzivnost ljepote i promiču realističnije beauty standarde. Norveška je zemlja koja je zabranila objavljivanje editiranih fotografija na društvenim mrežama ukoliko to nije jasno naznačeno, a sve više i više high street brendova okreće se kreiranju plus size linija. Dakle, i u fashion i beauty industriji nešto se radikalno mijenja – i to nam se sviđa.

Image
Topli tonovi za hladnu zimu

Nosi se kosa boje medenjaka. Imamo inspiraciju s Instagrama

Baš u tom naletu promjena beauty pravila i normi kristalizirao se i novi veliki frizerski trend – sijeda kosa. Naime, dugo se sijeda kosa kod žena smatrala znakom starosti, kraja djevojaštva i bila je simbolom neženstvenosti, a sad konačno, malo po malo, vidimo kako se svjetski pogled na sijedu kosu mijenja.

Glumice poput Andie MacDowell i Helen Mirren sve više populariziraju nošenje sijede kose, a na društvenim mrežama sve češće viđamo i mlade djevojke koje se odlučuju s ponosom nositi svoju sijedu kosu ili pak čak boje kosu u razne nijanse sive. Ove hrabre dame tako pokazuju cijelom svijetu kako je sijeda kosa lijepa, senzualna i nimalo "staračka".

S obzirom na to koliko inspirativnih lookova sijede kose se može pronaći na Instagramu, s pravom možemo reći kako je ovaj trend poveo revoluciju u frizerskom svijetu. Neke od njih izdvojile smo u nastavku.

Srebrno siva

Jedna od omiljenih opcija kada je riječ o namjernom bojenju kose u sive nijanse je srebrno siva. Ovaj ledeno plavi ton kose odlično stoji ženama svijetle puti, a osobito se lijepo ističe na dugoj kosi. Ledeno siva može uključivati i razne podtonove, poput onih snježno bijelih, lila ili plavih, a ono što im je svima zajedničko je to da ovakve nijanse zahtijevaju pomnu brigu te korištenje posebnih šampona i regeneratora. Uz to, bojenje kose u ovako bijelo-sive nijanse uzrokuje jako oštećivanje vlasi, odnosno blajhanje, pa trebaš biti svjesna da će te ovakav look, koliko god lijepo izgledao neko vrijeme, na duge staze dovesti do oštećene i suhe kose. Ipak, mi mu se ovako na fotkama ne možemo nadiviti.

Igra svijetlih i tamnih vlasi

Ova je opcija bojenja kose u igru tamno i svijetlo sivih pramenova manje invazivna za kosu, a izgleda jako lijepo. Općenito se kod ovakvog looka radi o tome da se kosa oboji u željenu nijansu dominantne tamnosive boje, a potom joj se dodaju svijetli pramenovi, kako bi izgledala što prirodnije i zaigranije. Ovaj tip frizure tako može uključivati i više od dvije nijanse sive i srebrne pa je posebno pogodan za one žene koje veličanstvenost sivih nijansi žele istaknuti u prvi plan i sve ih odjednom pokazati svijetu.

Prirodno sijeda

Na kraju, tu je i prirodno sijeda kosa koju mnoge žene odlučuju furati bez trunke bojenja. Ove su frizure pravi dokaz toga kako se sijede kose u bilo kojoj dobi ne treba sramiti, već ju treba slaviti kao neobičnu ljepotu kakvom se ne može svatko pohvaliti. Od kose koja poprimi divne bijele tonove, pa do one prošarane crnim i sivim vlasima, svaka sijeda kosa je lijepa, a u to se možeš i sama uvjeriti.