Topli tonovi za hladnu zimu

Nosi se kosa boje medenjaka. Imamo inspiraciju s Instagrama

Malo koja boja kose toliko je čarobna kao ona koja obuhvaća zlatne tonove plave, ali i vatrene nijanse crvene. Upravo tom kombinacijom može se pohvaliti novi koloristički trend svijeta frizura, takozvani "gingerbread hair" iliti kosa u boji medenjaka

rodolfo-sanches-carvalho-nsG9AxvxnC8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Pisali smo već o trendi jesenskim frizurama i bojama za kosu, no nismo se dotakli trenutno gorećeg Instagram hita kada je riječ o kolorističkim stilovima - kosi u boji medenjaka. Naime, Instagramom se počeo širiti #gingerbreadhair pod kojim se kriju prekrasni lookovi kose u cijelom spektru narančastih, crvenih, zlatnih i bakrenih nijansi. Ta takozvana kosa boje medenjaka postala je iznimno tražena ususret zimi, a jasno nam je i zašto - svakom će danu i outfitu podariti dozu topline, lijepo pristaje svakoj puti, a ne oštećuje pretjerano kosu. Savršeno, zar ne?

Image
Prekrasne crvene nijanse

'Apple cider' kosa: IT topla nijansa ove jeseni

Ukoliko te zanima koje sve verzije ove boje postoje, pronađi neke od nama najljepših lookova u nastavku. Dali smo si truda te smo izdvojili tri najprepoznatljivije varijacije kose boje medenjaka s Instagrama, no moramo priznati kako su nam sve toliko lijepe da uopće ne znamo za koju se odlučiti.

Dominatno crveni tonovi

Ova opcija s dominantno crvenim, bakrenim tonovima ujedno je i najpopularnija te ju zapravo mnogi u potpunosti izjednačavaju s terminom "kosa boje medenjaka". Splet vatreno crvenih, grimiznih i žarko narančastih vlasi tvori divno presijavanje, a završni look jako je dojmljiv i ženstven. Ova boja najbolje pristaje ženama svijetle puti i očiju, ali u nešto zagasitijoj varijanti je mogu isfurati i prirodne brinete.

Zlatna karamela

Druga opcija je ona koja uključuje medene, zlatne i karamela tonove u kosi koji pak svi zajedno opet daju dojam zlaćanih medenjaka. Ova je verzija vrlo popularna te dolazi i pod mnogim drugim sličnim imenima i nazivima frizura poput peanut butter kosa ili honey gold nijansa, a kako god bilo - uvijek izgleda senzacionalno. Za najbolji efekt se kao i uvijek najsigurnije prepustiti rukama stručnjaka, no ako želiš, ovu nijansu kose možeš i sama stvoriti u svojoj kupaonici ukoliko si vješta s kombiniranjem više boja.

Pramenovi koji oduzimaju dah

Na kraju, postoji i opcija koja kombinira prethodne dvije, a također izgleda čarobno. Pogledaj samo lookove u nastavku - nije li igra toplih crvenih, vatrenih narančastih i nježnih medenih boja predivna?