Bez puno muke

Imaš tanku kosu? Ove su frizure savršene za tebe

Tanka kosa traži frizuru koja će joj laskati. Imamo ih pet!

ljubniilll.jpg
Foto: Profimedia.hr

Bujna, blistava i gusta kosa ideal je ljepote, no mnoge žene o njoj mogu samo sanjati. One pak koje imaju tanku i rijetku kosu znaju kakva je muka održavati je, ali i sreća kada pronađu frizera koji će ih ošišati tako da im kosa izgleda vizualno gušća, a frizura postojana te da je ne moraju pra svaki ili svaki drugi dan kako bi barem donekle pristojno kosa izgledala. Ako si i ti među tankokosima, ovo je odličan članak za tebe.

Image
Prirodno je in

Sijeda kosa više nije bauk - upravo suprotno to je novi trend

Pronašle smo pet frizura savršenih za tanku kosu, no prije nego što ti otkrijemo koje su, frizer Ted Gibson na čiji stolac sjedaju brojne slavne osobe ima savjet za tebe.

"Najgora pogreška koju rade ljudi s tankom i rijetkom kosom je da koriste jake regeneratore za kosu i teška ulja - on ju neće učiniti bujnijom, već će ju zamastiti i 'prilijepiti' za glavu" kaže za portal Who What Where.

Slojevita frizura, mekani rezovi

"Imaš li tanku kosu, ali ju ne želiš ošišati na kratko, preporučam slojevito šišanje, mekane rezove, a lice neka frizer uokviri malo kraćim pramenovima", objašnjava za spomenuti portal stilist za kosu Cervando Maldondo. Za održavanje ovakve frizure koristi pjenu za kosu. Nagni glavu prema naprijed i nanesi je nježnim gužvanjem pramenova.

Bob ili lob

Elegantni bob jedna je od najboljih frizura za tanku kosu. Ako ti je ipak kosa malo dulja, Maldonado preporučuje uglađeni, ravni rez do polovice brade ili čak do ključne kosti, odnosno lob frizuru. Savjetujemo ti da kosu sušiš bez sušila, samo ručnikom te na mokre vrhove naneseš serum za vrhove.

Šiške i duga kosa

Kosa ti je tanka, no pod svaku cijenu želiš da ostane duga. Kako bi vizualno dobila na volumenu, odreži šiške. Traži frizera da ti kosu slojevito ošiša te skrati šiške, pazeći na oblik tvog lica. Ova opuštena frizura izuzetno je lagana za održavanje. Na mokru i ručnikom posušenu kosu nanesi pjenu. I na šiške također. Kada ti kosa bude 75 posto suha, četkom ii sušilom izvuci šiške te kosu posuši do kraja.

Kratki pixie

Kratka, potpuna pixie frizura savršena je za žene koje imaju slabu i tanku kosu. Kod ovakve frizure nema duljih pramenova koji tankoj kosi ne odgovaraju, već je sve kratko i lepršavo. Ne treba napominjati koliko je ova frizura lagana za održavanje.

Valoviti lob

Ako nisi spremna na velike rezove i pixie frizuru, a ni bob ti nije opcija, ošišaj se do ramena, uvij kosu, razdjeljak pomakni na stranu i na stranu na kojoj je razdjeljak stavi iza uha. Možeš je i zakačiti špangicom. Dobit ćeš odličnu i efektnu frizuru koja odgovara tankoj kosi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.