Bakrena kosa uvijek je hit, a mi znamo koja nijansa odgovara tvom tenu

S prvim šarenim lišćem sve više žena se odlučuje za crvene nijanse kose, a mi smo istražile koje su popularne ove sezone

Bakrena kosa uvijek je hit, a mi znamo koja nijansa odgovara tvom tenu

Sve smo barem jednom u životu poželjele imati raskošnu kosu crvenkastih tonova, a ta želja se obično javlja s prvim jesenskim danima. Kao i svake jeseni, crvena i bakrena kosa ove je sezone pravi hit. No iako obožavamo sve nijanse crvene kose, ne možemo ih svi jednako dobro nositi. 

Image

Vrijeme je za promjenu: Pronašle smo najpoželjnije boje za kosu ove jeseni


Kako crvenkaste nijanse kose prirodno ima samo oko dva posto čovječanstva, nije ni čudo da su kroz povijest osobe s crvenom kosom, a posebno žene, bile predmet divljenja mnogih. Vatreni uvojci posebno su bili popularni za vrijeme vladavine Elizabete I, koja je i sama bila prirodna crvenokosa. Crvenu kosu također vežemo uz mladost i zaigranost jer i prirodne crvenokose s godinama gube jarki pigment i kosa postaje sve više smeđa. 


Idealnu nijansu ove popularne boje kose određuje naš ton kože. Zato pri odabiru idealne boje ne trebaš slijepo pratiti trendove nego ih pokušaj prilagoditi sebi. Mi smo istražile koja je boja idealna za koji ton kože, ali i trendove koji će vladati novom sezonom. 

Jako svijetla put

Ženama koje imaju jako svijetlu put najbolje će odgovarati i svjetlije nijanse bakrene jer će ih one tamnije činiti starijima. Posebno je popularna takozvana strawberry plava nijansa koja izgleda vrlo prirodno i nježno. Još ako imaš ružičasti podton, ovo je idealna frizura za tebe. 

Svijetla put

Ako nisi baš jako svijetle puti, ali nisi niti preplanula, najbolje će ti pristajati kosa boje cimeta. Ova prava jesenska nijansa jednako je bakrena koliko i crvenkasta što ju čini idealnom za svijetlu put. Pripazi da pri odabiru nijanse ne odeš previše na crvenu stranu jer bi u tom slučaju tvoja koža mogla izgledati svjetlije nego što jest. 

Srednje tamna put

Srednje tamna put idealna je za vrlo popularnu tamno bakrenu nijansu sa zlatnim odsjajem. S ovom nijansom ćeš zasigurno zablistati jer će neodoljivo podsjećati na jesensku prirodu u istim bojama. Ako želiš dodatno naglasiti ovu nijansu, odluči se za tamniju boju pri tjemenu i nešto svjetliju pri vrhovima.

Tamnija put

Ako si prirodno tamnije puti ili si tijekom ljeta preplanula, najpopularnija boja koja će ti odlično pristajati je takozvana auburn crvena. Radi se o zagasitijoj nijansi kojom prevladavaju crvene nijanse s nešto zlatnih i bakrenih. Najsličnije ju možemo opisati kao boju crnog vina, a osim za jesen, idealna je i za zimu.