Zbogom balayageu

'Hair frosting' ili mraz u kosi novi je trend. Ne izgleda li sjajno?

Pramenovi u kosi nikad ne izlaze iz mode, no ove godine se pojavio novi trend posebnog bojenja pramenova, a kojim se postižu dramatični svijetlo-tamni lookovi. Sve o trendu "hair frostinga" saznaj u nastavku

BeFunky-collage.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Iako još nismo odmakli daleko u 2022. već znamo koji će to beauty trendovi obilježiti barem prvu polovicu ove godine. Tako je odmah početkom siječnja postalo kristalno jasno kako će jedan od većih frizerskih trendova za ovu godinu biti onaj znan kao „hair frosting“ iliti izgled mraza u kosi. O čemu se tu točno radi? Jednostavno je. Riječ je o posebnoj tehnici koloriranja pramenova u kosi, a koja će sudeći prema mišljenju slavnih frizera ove godine postati traženija od megapopularnog balayagea. Naime, „hair frosting“ je tehnika nanošenja pramenova na bazu kose i to tako da se pojedine, obično tanke pramenove kose blajha dok se ne dobije znatno svjetliji ton od baze kose.

Za razliku od balayagea, koji obično znači bojenje pramenova u dva tona svjetlije nijanse, kod „hair frostinga“ može se postići izgled i do 5 puta svjetlijih pramenova od ostatka kose. Zbog toga finalni look neodoljivo izgleda kao da je dio vlasi smrznut, odnosno prekriven mrazom, odakle je tehnika dobila i svoje ime. Dakle, pri ovoj tehnici bojenja kose, većina, odnosno baza ostaje netaknuta te se preporučuje što prirodniji look, a za posebno istaknute pramenove koriste se jako svijetle nijanse boja koje tako na tamnoj podlozi izgledaju još upečatljivije. Osim termina „hair frosta“, koristi se i naziv „pepper and salt hair“ za ovaj stil koloriranja koji postaje sve traženiji u beauty salonima diljem svijeta.

Image
Veliki trend u 2022.

Prirodno i cool: Sijeda kosa sve je veći hit među ženama

Ovakvo bojenje kose, odnosno pramenova, postiže jako dramatičan look koji je, moramo priznati, odličan izbor za ove snježne, zimske dane. Kosa koja izgleda kao da je prožeta ledom svakako je odličan izbor za zimske mjesece, a ako si se taman željela obojati u neku novu nijansu - neka ti lookovi s Instagrama u nastavku posluže kao inspiracija za isprobavanje ovog trenda.

Look dostojan Snježne kraljice

Ovaj trend najpopularniji je među prirodnim plavušama ili pak ženama koje vole sive i mišje smeđe tonove kose, a koje onda dodatno naglase ledenim pramenovima u platinasto plavim tonovima. Takav look izgleda vrlo dojmljivo i zavodljivo, no moraš znati da ga je teško postići ako prirodno nemaš svijetlu boju kose. U svakom slučaju, s dozom boje mraza u vlasima, ovako obojena kosa dostojna je Else iz kultnog filma "Snježno kraljevstvo".

Igra tame i svjetla

Najčešći odabir kada je riječ o "hair frostingu" je look koji kombinira vrlo tamnu podlogu kose s pramenovima znatno svijetlijih nijansi. Tako se postiže snažan kontrast, a kosa, osobito ako je valovita, izgleda vrlo dojmljivo. Tonovi ledeno plave na samim vrhovima pramenova dat će ovom looku zaleđeni, za ovu tehniku bojenja karakterističan izgled, a pri tome tvoja kosa neće biti jako oštećena blajhom, jer će on biti korišten samo za bojenje malih površina kose.

Prirodan "frosting" look

Naravno, izgled mraza u kosi ne mora biti tako dramatičan. U ovoj se tehnici mogu postići i znatno prirodniji lookovi, poput ova dva. Jedino je bitno da baza kose ostane netaknuta i tamna, dok se vrhovi i pramenovi mogu obojiti u nježne, svijetlije tonove koji nisu nužno bijeli. Tako će brinete moći posegnuti za nježnim medenim tonovima ili pak crvenkastim nijansama.