Želiš gušće obrve? Evo što savjetuju poznate stručnjakinje

Kao i kod svake kose, njega obrva svodi se na brigu i njegu cijelog područja, kako bi se bolje potaknuo sjaj i rast

obrve
Foto: Shutterstock

Obrve definiraju tvoje lice. I dok uobičajene prakse stiliziranja (oblikovanje, nijansiranje, nanošenje proizvoda) mogu pomoći da se dobije željeni oblik, holistička njega pomoći će da postanu gušće. Kao i kod svakog dijela tijela, kvalitetna njega potaknut će rast i sjaj. Svatko bi mogao imati koristi od poboljšanja svoje rutine njege obrva, ali izbor je osobito neophodan ako se boriš s oštećenjima uzrokovanim tretmanima kao što su laminacija ili prekomjerno čupanje.

"Oni koji su pretjerali sa svojim obrvama na bilo koji način, mogu čekati devet mjeseci do dvije godine da vide maksimalnu puninu i širinu oživljavanja", objašnjava kozmetičarka za obrve Azi Sacks za Vogue.

Chanelova umjetnica za obrve Jimena Garcia predlaže piling, stimulaciju i kondicioniranje te potiče promišljenu rutinu obrva. Napominje kako zdravlje hormona i stanje kože poput ekcema također mogu utjecati na obrve. U nastavku izdvajamo trikove za njegovane, guste obrve.

Piling obrva je važan

"Dobro je napraviti piling kože na obrvama kako bi se otvorili folikule i pomogli rast obrva", dodaje Garcia. Ističe da se započne s brzim i koncentriranim čišćenjem obrva, kako bi se bolje uklonio višak ulja ili proizvoda. Iako se za ovaj korak može koristiti bilo koje sredstvo za čišćenje lica, Gracia preporučuje sredstvo za čišćenje Cap Beauty zbog njegove umirujuće mješavine aloe, kokosa i ruže. Sacks se oslanja na četkicu MAC Cosmetics 204 Lash Brush za uklanjanje suhe kože zarobljene ispod obrva, dok Garcia poseže za Bulyjevom četkicom za zube. Ako ti je draže koristiti brzi domaći piling, pokušaj pomiješati fino mljevenu himalajsku ružičastu morsku sol s uljem za lice koje inače preferiraš. Napravi piling kružnim pokretima pa isperi toplom vodom.

Masaža za cirkulaciju

Slijedi opuštajuća masaža koja oblikuje. "Masaža obrva potiče cirkulaciju, dovodi krv u to područje i potiče rast”, kaže Garcia. "Lice ima puno mišića, a masaža podiže obrve - i to stvarno djeluje. Odmah otvara oko", zaključuje. Savjetuje uporabu gua sha kamena, masažu i uklanjanje nadutosti tog područja prstima.

Njega obrva

"Baš kao što njegujete kosu i hidrirate kožu i lice, tako je i obrvama potrebna ista vlažnost”, kaže Sacks. Njezin omiljeni proizvod je "Typology Eyelash and Eyebrow Serum", koji mnogi njezini klijenti koriste za hidrataciju i rast. Garcia preferira regeneraciju "Shiva Rose Luster" serumom za obrve i trepavice ili "Chanel Sublimage La Crème Yeux". Jednostavne proizvode poput rižine vode i bademovog ulja također vrijedi razmotriti. I konačno, čista ružina vodica djeluje kao nešto poput tonika za obrve jer “hidrira kožu, puni i omekšava kosu koja može biti vrlo gruba i neposlušna te čini obrve sjajnima."

Dodatni korak: revidiraj postojeću rutinu

Sacks i Garcia navode bojenje obrva kao najbolji način za poboljšanje boje, definicije i teksture bez oštećenja, time se obrve "spašavaju" od svakodnevnog tretiranja različitim proizvodima. U slučajevima ozbiljnijeg gubitka dlačica, microblading također može pomoći. Također, opcije gela kao što su Make Beauty Sculpting Brow Gel, Rose Inc Brow Renew i Merit’s Brow Pomade mogu se pohvaliti formulama koje su nježne i jako učinkovite.

Image
KULTNA KREMA

Francuska krema iz ljekarne košta samo desetak eura, a Francuskinje je obožavaju