KULTNA KREMA

Francuska krema iz ljekarne košta samo desetak eura, a Francuskinje je obožavaju

Kad je u pitanju njega kože, čini se da Francuskinje uistinu slijede ono dobro staro pravilo 'manje je više' te su godinama vjerne jednim te istim kozmetičkim proizvodima

Krema koju Francuskinje obožavaju
Foto: Profimedia.hr

Francuskinje i njihov stil mnogima su vječiti izvor inspiracije. One, ne samo da su uvijek dobro odjevene, već i uvijek izgledaju nekako prirodno i svježe. Tajna njihovog besprijekornog izgleda zapravo se krije u njihovoj beauty rutini koja je u suštini vrlo jednostavna te se sastoji od svega nekoliko 'basic' kozmetičkih proizvoda.

Image
HRVATICE JE OBOŽAVAJU

Kultna francuska A313 krema. Evo kako je koristiti i koje su moguće nuspojave

Naime, kad je u pitanju njega kože, čini se da Francuskinje uistinu slijede ono dobro staro pravilo 'manje je više' te su godinama vjerne jednim te istim kozmetičkim proizvodima poznatih francuskih brendova.

Mnogi su proizvodi iz ljekarni postali viralni upravo zahvaljujući Francuskinjama i njihovim beauty rutinama. Postoji jedna bijelo-plava teglica kreme koja se može pronaći u kupaonici gotovo svake Francuskinje te je već godinama sastavni dio njihove beauty rutine. Riječ je o kremi popularnog francuskog brenda Mixa, čiji se proizvodi mogu pronaći i na našem tržištu, a u posljednje vrijeme ovaj brend privlači sve više pažnje diljem Europe

Njihova višenamjenska krema Urea Cica Repair+ prozvana je 'francuskom Niveom', a ako si ljubitelj multifunkcionalnih proizvoda za njegu kože, onda bi svakako trebala dati šansu Mixinim proizvodima.

Mixa Urea Cica Repair+ krema dovoljno je nježna da se može koristiti na licu, kao i na drugim dijelovima tijela. Osim kvalitetnog sastava, veliki plus svih Mixa proizvoda je u tome što su cjenovno pristupačni stoga i ne čudi da ih Francuskinje obožavaju.

Image

Mixa Urea Cica Repair+

Kako navodi Vogue, originalna Mixa krema – koju je razvio farmaceut prije gotovo sto godina – bila je formulirana za njegu ruku, osobito za ljude koji su radili u praonicama rublja i zbog toga su imali suhe ruke. Danas ovaj proizvod dermatolozi preporučuju za korištenje cijeloj obitelji, a krema je postala vrlo popularna i na TikToku gdje je brojni korisnici nazivaju 'svestranim spasiteljem kože'.

Urea Cica Repair+ krema iznimno je hidratantna, ali i lagana te ima nježan, vrlo 'francuski miris', rekli su za Vogue obožavatelji brenda. Dermatolozi je vole jer sadrži ureu, izuzetno kvalitetan sastojak koji potiče eksfolijaciju i regeneraciju stanica kože. Ova Mixina krema može se pronaći i kod nas, a dostupna je u drogerijama i online shopovima po cijeni od 10 eura.