Frizura fatalnih zavodnica

Ciao Bella: najtrendi kratka frizura za proljeće je talijanski bob

Jednu of frizura godine obilježava tako zvana elegancija bez puno truda - evo zašto smo se zaljubile u ovaj bob inspiriran prekrasnom Monicom Bellucci

profimedia-0472867208.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Nakon tako zvanog Diana boba iz Velike Britanije i šik Frenchie boba iz Francuske, vrijeme da inspiraciju za novu trendi frizuru potražimo u Italiji. Ta će frizura bez sumnje biti hit za tople dane jer kad je dobar stil u pitanju, Talijankama nema premca.


Talijanski bob savršen je za one koje žele elegantnu frizuru, ali da istovremeno izgleda opušteno i kao da se nisu previše trudile. Stručnjaci tvrde da je, među kraćim frizurama za proljeće, upravo talijanski bob jedan od top trendova 2022. godine.

Image
Uzbudljiva nijansa smeđe

Brinete su došle na svoje - nijansa zbog koje ćeš izgledati kao milijun dolara

Što je talijanski bob

Kako kažu stilisti, talijanski bob je cool i pomalo dramatična verzija klasične bob frizure. Kod ovog boba nema upečatljivih pramenova ni Balayage tehnike, a također ni stepenastog šišanja ili slojeva. Talijanski bob bazira se na prirodnoj eleganciji, volumenu i kompaktnoj teksturi kose. Rez je ujednačen i sva je kosa jednake duljine - točno do linije brade. Takav si bob mogla vidjeti na divama talijanskog filma kao što su Sophia Loren i Monica Bellucci.

Kako nositi talijanski bob

U dnevnoj varijanti ova se frizura nosi prirodno i opušteno, bez puno kompliciranja, u duhu talijanskog mota slatkog dokoličarenja - tako zvanog 'Dolce far niente'. Za večer možeš dodati malo drame i kosu glatko začešljati prema otraga uz nešto proizvoda za stiliziranje - u toj verziji talijasnki bob i dalje je cool, ali je i glamurozan.
Evo kako su ovu zavodničku frizuru u svoj stil savršeno uklopile trendseterice s Instagrama:

Ljepota jednostavnosti

Kod talijanskog boba kosa je prilično kratka, rez je ravan i u ravnini samog početka vrata.

Puno volumena

Ovaj tip boba savršen je za sretnice s gustom kosom jer naglašava teksturu.

Razdjeljak na stranu

Kod talijanskog boba razdjeljak je obično na strani čime se dobiva na zaigranosti i zavodljivosti cijelokupnog dojma.

Valoviti bob

Talijanski bob vrlo je prilagodljiv tip frizure, a osim što se može transformirati iz dnevne u večernju varijantu, jednako dobro izgleda na sasvim ravnoj, kao i na valovitoj kosi.

Sa šiškama

Talijanski bob možeš nositi bez šiški s razdjeljkom na strani ili u nešto klasičnijoj varijanti s razdjeljkom po sredini uz ravno rezane šiške do donje linije obrva.

Osušena na zraku

Ono što talijanski bob čini drugačijim od klasične bob frizure je težina koja se dobiva jer nema slojevitog šišanja.