Ne ponovilo se

Zaboravljene s razlogom: 4 frizure za koje ne želimo da se vrate u modu

Postoje modni i beauty stilovi i trendovi koji obilježe neko razdoblje, ali ostanu zakopani u povijesti, odnosno, više se nikad ne vrate u modu. Danas ti predstavljamo četiri tipa frizure s kojima je upravo to slučaj - voljeli smo ih, ali više ih ne bismo htjele viđati po ulicama

profimedia-0152516861.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Postoje bezvremenske frizure, poput klasičnog francuskog boba ili pak valova u kosi, a postoje i one frizure koje su u nekom povijesnom trenutku bile golemi hit - no nakon toga su stekle status nepoželjnih trendova koje ne želimo vidjeti ponovno u modi. Naime, u nekom se trenutku može činiti sjajno bojati kosu u hot pink nijanse ili je pak gelirati u oblike šiljaka na glavi, no dugoročno takvi trendovi ne opstanu niti budu upamćeni kao posebno laskavi ni lijepi.

Image
Frizura fatalnih zavodnica

Ciao Bella: najtrendi kratka frizura za proljeće je talijanski bob

Danas ti donosimo pregled četiri legendarne frizure koje su obilježile određena stilska razdoblja u povijesti, no danas im se više rugamo no divimo. Nekoć vrlo tražene, no danas zaboravljene - ekscentrične frizure u nastavku nikako ne želimo ponovno vidjeti na stranicama modnih editorijala ni nositi kao novi vladajući beauty trend.

Fudbalerka

Za ovu frizuru na našu veliku žalost ne možemo reći da nije doživjela baš nikakav povratak na scenu. Naime, prije dvije godine, Miley Cyrus i Rihanna ošišale su se na fudbalerku, frizuru koju karakteriziraju kratke šiške na čelu te znatno duži stražnji dio kose te bočno ošišana kratka kosa. Zvuči kao pravi stilski džumbus, zar ne? I je. Radi se o jednoj od najomraženijih frizura u povijesti, a koja je bila posebno popularna kasnih 1980-ih i ranih 1990-ih među svjetskim nogometašima - odakle joj dolazi i ime. Svakako se nadamo da se trend nošenja ove frizure neće rasplamsati, već da će se vratiti u ropotarnicu povijesti gdje mu je i mjesto.

Frizura "kahlica"

Ovakav stil boba nose djeca i to u stvarno ranoj dobi, kada još nemaju prilike ni snage izboriti se za više stylish frizuru. Pa ipak, viđali smo kroz povijest ovu frizuru i na odraslim ženama, a mnogi su je uspoređivali i s lookom lončića ili kahlice na glavi. Jednostavan okrugli rez oko glave, a koji uključuje šiške gotovo jednake dužine kao ostatka kose, ostao je upamćen kao jedan od najnelaskavijih u povijesti frizura.

Emo frizure

Ove frizure smo viđali puno prije pokreta Emo klinaca, no nadamo se da se više nikad neće vratiti u modu. Radi se o "obrnutoj fudbalerki", tj. frizuri na kojoj je prednji dio kose znatno duži od zadnjeg, a pri tome je često i obojen u razne kričave boje. Ovakav stil frizura popularizirao se s grunge i punk scenom 1990-ih, a posebno je popularan bio među srednjoškolskom populacijom oko 2005. godine. Pink i crna, crno-bijela ili pak tirkizna kosa bile su vrlo česte opcije obojenih Emo frizura, a koje karakteriziraju i „šiljci“ od kose, odnosno jako gelirani, špičasti vrhovi. Inače, ovu frizuru su nosile i Severina i Maja Šuput, a mi se nadamo da uskoro niti jednoj slavnoj dami neće ponovmo pasti na pamet furati ovaj stil.

Hippie duga kosa

Simbol hippie ere kasnih 1960-ih i 1970-ih su frizure „mikrofonke“ i ekstremno dugačka valovita ili ravna kosa. Da se razumijemo, obožavamo lijepu dugu kosu, no kada ona seže preko stražnjice te ide sve do koljena – to je već više Matovilka look, a ne stylish frizura. Kraće dužine, koje i dalje mogu biti duge, su sofisticiranije i izgledaju puno urednije, a i lakše ih je održavati. Zamisli samo koliko se suši kosa duža od metra... Ovakav stil puštanja duge kose bez šišanja vrhova i bez jasne forme s razlogom se više ne nosi - jednostavno ne izgleda lijepo, a nije ni praktičan.