Ništa bez prave frizure

Tanka kosa bez volumena? Onda su ove frizure baš za tebe

Volumen kose može se drastično promijeniti sa samo nekoliko poteza i rezova

pexels-masha-raymers-3068690.jpeg
Foto: Pexels

Svaka žena sanja o zdravoj, sjajnoj i gustoj kosi, no takvu je frizuru teško postići.  Frizura čini važan dio našeg cjelokupnog izgleda, a rijetko koja žena je u potpunosti zadovoljna svojom kosom. O tipu i stanju kose ovisi i sama frizura, a brojne se žene bore sa suhom, neukrotivom, masnom ili pak tankom kosom. Na sreću, ti se problemi uz pravilnu njegu i pomno odabranu frizuru mogu riješiti.

Image
Vrijeme za promjenu

Frizure koje će svi nositi ove jeseni - potvrdili stručnjaci

Tanka i beživotna kosa čest je problem kod žena, a takvoj frizuri najčešće nedostaje volumena. Sigurno si i sama isprobala bezbroj proizvoda u potrazi za onima koji će tvoju kosu učiniti voluminoznijom, no vjerojatno nisi bila zadovoljna rezultatima.  Mnogo je čimbenika koji mogu utjecati na kvalitetu naše frizure te izazvati oštećenje kose, no jesi li znala da zbog pogrešno odabrane frizure tanka kosa može izgledati još tanje?

Iako je vrlo važna rutina prilikom pranja i njege kose, kao i korištenje odgovarajućih proizvoda, prvi korak prema dobivanju odličnog volumena je pravilno šišanje. Prije nego se uputiš u drogeriju u potrazi za idealnim proizvodima za svoju tanku kosu, možda bi bilo bolje da posjetiš frizera i da isprobaš frizuru koja će odgovarati tvojoj kosi.

Prema mišljenju stilista, postoje određene frizure koje su savršen izbor za sve žene s tankom i beživotnom kosom. Neke od ideja donosimo u nastavku.

Tupi rez

Imaš li dugu i tanku kosu, no želiš zadržati svoju dužinu, frizeri preporučuju tzv. 'blunt cut', odnosno tupi rez. Uz ovu frizuru tvoja će kosa djelovati punije jer je kosa koja se nalazi pri dnu ošišana pa se tako stvara dojam većeg volumena.

Box bob

Prema mišljenju stručnjaka, 'box' bob je poput faceliftinga za kosu jer će frizuri podariti živost i volumen. Ovaj teksturirani bob odličan je za dobivanje gušće kose i boljeg oblika. Uz to, može se stilizirati na razne načine i izgledati jako trendi.

Shaggy lob

Dulja verzija boba vrlo je popularna među 'it' djevojkama i kulericama i djeluje pomalo punkerski. Super je izbor jer daje lagani volumen i teksturu kosi, a lako se održava i stilizira.

Graduirana, slojevita frizura

Ova frizura odličan je izbor za dodatni volumen, a vrlo je slična ravnom bobu, samo što je tu kosa ošišana u slojevima jer se tako stvara dojam dodanog volumena. Sa stražnje strane kosa je ošišana malo više kako bi izgledala punije.

Postepeno šišanje

Ova je frizura pravi klasik, jednostavna je za održavanje i stiliziranje, a skinuti će težinu s kose te joj podariti volumen. Slojevito šišanje je uvijek trendi i odličan je izbor i za dugu i za kraću kosu, ravnu ili kovrčavu. Na ovaj način zadržat ćeš svoju dužinu, a postepeni slojevi kosu će učiniti živahnijom i podariti joj volumen.

Asimetrični trokutasti bob

Ova frizura doživjela je svoj veliki povratak i odličan je izbor želiš li malo osvježiti svoju klasičnu bob frizuru i dodati joj volumen. Kosa je ošišana neravnomjerno, odnosno jedna strana kose je dulja što stvara ženstvenu i chic frizuru koja pristaje svim oblicima lica.

Šiške sa strane

Prema mišljenju stilista, šiške sa strane frizuri daju punoću i skreću pozornost s tankih korijena kose. Kad je riječ o ovoj frizuri, vrijedi pravilo 'manje je više', a glavni cilj je postići ležeran i opušteni look.