Vrijeme za promjenu

Frizure koje će svi nositi ove jeseni - potvrdili stručnjaci

Od kratkog boba i šiški pa sve do frizura inspiriranih sedamdesetima, ove će frizure tražiti baš svi u salonima

frizure.jpg
Foto: Instagram/sukiwaterhouse

Kakve će se frizure nositi ove jeseni? To je pitanje koje si početkom rujna postavlja svaka žena željna promjene, a takvih je, vjerujemo, mnogo. Dolazak jeseni samo je razlog više da promijenimo frizuru i boju kose, a ako nemaš inspiracije, nije loše saznati što će sve biti u trendu i prema tome odabrati frizuru koja će ti nabolje pristajati.

Image
Legendarna frizura

Vratila se kratka bob frizura iz 90-ih - evo kako je nositi

Dolaskom hladnijih mjeseci, osunčane valove na kosi i ostale ljetne frizure zamjenjujemo onima koji naglašavaju prirodnu teksturu naše kose, ali i svježim frizurama uz koje ćemo se riješiti ispucalih vrhova i pramenova koje su sol i sunce još više oštetili.

Već smo pisali o tome da će bob biti frizura ove jeseni, no to nije jedini jesenski trend među frizurama - tu su i frizure inspirirane sedamdesetima koje su obilježile cijelu ovu godinu, baš kao i popularna shag frizura i izrasle šiške. To su samo neke od frizura kojima se ove jeseni predviđa velika popularnost, a evo koja su predviđanja stručnjaka i frizera.

Tekstura i grubi slojevi

Bez obzira na kroj ili stil frizure, Leigh Keates, kreativna stilistica brenda John Frieda, kaže da najveći trend ove jeseni dolazi u obliku teksture, uključujući grube slojeve i sve što kosi daje pokret. "Bilo da se radi o francuskom bobu, kratkom shagu ili najnovijoj verziji vučjeg reza, slojevi uokviruju lice i naglašavaju tvoje najbolje značajke, dok tekstura potiče prirodno kretanje u kosi", rekla je Keates.

Frizure inspirirane sedamdesetima

Ovogodišnje frizure bile su u znaku sedamdesetih, a nosile su ih i ikone poput Jane Birkin, Farrah Fawcett i Debbie Harry. "U salonu smo vidjeli sve više klijenata koji se odlučuju na stilove iz sedamdesetih", potvrđuje frizer George Northwood. "Naši klijenti usvajaju trend na sofisticiran, nosiviji način. Suki Waterhouse vrlo dobro nosi modernu inačicu - njezini slojevi su elegantni, a najveći je naglasak na šiškama". Dakle, ako nemaš inspiracije, zavjesa šiške odličan su izbor.

Bob

Frizer Luke Hersheson ističe bob kao frizuru koja još neko vrijeme neće nigdje otići. "Ne radi se o jednoj određenoj duljini ili tipu, već o stilu. Nosit će se bobovi s mnogo slojeva i volumena, kao i elegantni francuski bobovi", kaže. Northwood kaže da se će se nositi i kratki, androgeni bob kakav se nosio u devedesetima.

Kovrčavi shag

Frizura koja je trenutno doslovno posvuda, kovrčavi shag će tek postati popularan tijekom jesenskih mjeseci, kaže stilistica Charlotte Mensah. "Ovo je najtraženija frizura u našem salonu. To je odrasla verzija tradicionalnog stila i sjajno izgleda na kovrčavoj kosi", objašnjava ona.

Izrasle šiške

Bilo da je riječ o zavjesa šiškama, tupim šiškama ili dugim šiškama, izgled inspiriran sedamdesetima ove će sezone biti posvuda. Zapravo, Mensah potvrđuje da "svaki drugi klijent" traži šiške u njezinom salonu, a zavjesa šiške posebno su omiljene zahvaljujući svojoj svestranosti i lakom održavanju.

Duga kosa

"Sadašnje dvadesete mogu se usporediti s dvadesetim godinama prošlog stoljeća, jer je lockdown izgledao kao doba prohibicije", kaže frizer Larry King. "Sada se svi osjećamo kao da zaslužujemo malo glamura iz 20-ih i želimo izgledati glamurozno svaki dan", ističe. Osim prirodne teksture, ovaj izgled vrti se oko zdrave i sretne kose, bilo da je kovrčava ili ravna. Održavanje je ključno, stoga je važno pravilno ju njegovati i oblikovati.

Buzz cut

Ako želiš frizuru o kojoj nećeš morati nimalo brinuti, ciljaj na buzz cut ili obrijanu frizuru. "Sjajna stvar kod ovih frizura je to što ih je lako držati urednima pa ćeš uvijek izgledati uglađeno za posao ili noćni izlazak", kaže Mensah. "Za većinu žena buzz cut je radikalna frizura koja će promijeniti način na koji ih drugi doživljavaju, stoga budi spremna na mnogo komentara i primjedbi na svoj novi izgled", ističe.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.