Znate li kako napraviti šećer u prahu?

Savjeti kako jednostavnim trikom napraviti šećer u prahu

Znate li kako napraviti šećer u prahu?

Zanima li vas kako napraviti šećer u prahu? 

Radite kolače za posebnu priliku i u zadnji tren primijetite da vam nedostaje šećer u prahu, a da ne jurite u dućan evo vam savjeta kako napraviti šećer u prahu, odnosno kako da  svaki šećer pretvorite u šećer u prahu.

ImageZa ovaj "specijalni" kulinarski trik bit će vam potreban stari mlinac za kavu ili pak dobar blender. 
Mlinac za kavu ipak je najefikasnije rješenje kako napraviti šećer u prahu, posebno ako želite dobiti manju količinu šećera u prahu, ali i nešto je precizniji od blendera.

Uzmite potrebnu količinu šećera koju želite pretvoriti u prah pa ga ubacite u aparat koji odaberete ili koji vam je pri ruci pa se bacite na izradu slatkog začina za svoj kolač.

Blendajte koliko je potrebno da više ne budu vidljive granule šećera, odnosno dok se on ne pretvori u prah. Višak koji ne potrošite prebacite u staklenku u kojoj ćete ga čuvati te dodajte prstohvat gustina ili kukuruznog škroba. Dobro zatvorite i spremite na tamno mjesto. 
Ovaj savjet kako napraviti šećer u prahu možete iskoristiti pa napraviti čak i smeđi šećer u prahu, ali možete se zaigrati i raznim začinima pa pripremiti začinski šećer s anisom, cimetom, vanilijom i ostalim slatkim dodacima baš po vašem ukusu.