Image
Foto: www.profimedia.hr
Gwyneth Paltrow
Foto: www.profimedia.hr

Gwyneth Paltrow

Na dodjeli VMA nagrada 1996. godine, glumica Gwyneth Paltrow privlačila je pažnju u odijelu Tom Ford for Gucci od crvenog baršuna, a to je odijelo ubrzo postalo jedan od najlegendarnijih lookova popularne glumice. No Paltrow je ponovno odjenula identično odijelo, i to kada je 2021. prisustvovala događaju Gucci Love Parade u Hollywoodu. Iako su odijela identična, novu je verziju dizajnirao kreativni direktor Guccija Alessandro Michele za reviju dizajnerske kuće povodom 100. obljetnice i bila je dio proljetne kolekcije 2022.

Kirsten Dunst
Foto: www.profimedia.hr

Kirsten Dunst

Glumica Kirsten Dunst nosila je ovu ženstvenu, čipkastu Christian Lacroix haljinu na Vanity Fair Oscar partyju 2004. godine. Trinaest godina kasnije, Dunst je ponovno odjenula Lacroixovu mini haljinu na jednom događaju u Parizu i pokazala da joj pristaje još i bolje nego kad je bila mlađa.

Elizabeth Banks
Foto: www.profimedia.hr

Elizabeth Banks

Glumica Elizabeth Banks prvi je put nosila ovu crvenu haljinu s naramenicama na Vanity Fair Oscar partyju 2004. godine. Haljinu je dizajnirao Badgley Mischka, a ponovno ju je odjenula na dodjeli Oscara 2020. "Predivna je i pristaje mi... pa zašto ju ne bih nosila ponovno", napisala je glumica na svom Instagram profilu.

Cate Blanchett
Foto: www.profimedia.hr

Cate Blanchett

Glumici Cate Blanchett 'recikliranje' svojih outfita nije strano. Nosila je ovu Armani haljinu od crne čipke kada je 2014. dobila Zlatni globus za najbolju glumicu u filmu 'Blue Jasmine'. A četiri godine kasnije, 2018., ponovno je odjenula crnu Armanijevu haljinu tijekom Cannes Film Festivala. No, to nije bio jedini put da se pojavila u istom outfitu na crvenom tepihu.

Cate Blanchett
Foto: www.profimedia.hr

Cate Blanchett

Na dodjeli filmskih nagrada Britanske akademije 2016. nosila je cvjetni, ukrašeni i izvezeni top s potpisom Alexandera McQueena s crnom pernatom suknjom, a upečatljivi top pojavio se na glumici još jednom, i to na Venecijanskom filmskom festivalu 2020. godine. Međutim, glumica je dramatičnu pernatu suknju zamijenila parom elegantnih crnih hlača.

Jane Fonda
Foto: www.profimedia.hr

Jane Fonda

Glumica Jane Fonda prvi je put nosila ovu crvenu Elie Saab haljinu na 67. Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu 2014. godine. Crvena haljina ima duge rukave i otvorena leđa te je prepuna dragulja, a glumica ju je ponovno odjenula za dodjelu Oscara 2020. godine, kada je na pozornici proglašavala dobitnike. I ona je poznata po 'recikliranju' svojih outfita i ovo nije bila jedina prilika.

Jane Fonda
Foto: www.profimedia.hr

Jane Fonda

Fonda je nosila izvezeni sako s potpisom Saint Laurenta kada je u veljači 2016. prisustvovala dizajnerovoj reviji. Sako je crn, s detaljem vatrometa ukrašenim draguljima. Nešto više od mjesec dana kasnije ponovno je nosila isti komplet kada je prisustvovala proslavi Instituta za okoliš i održivost UCLA. Fonda je obećala da više nikada neće kupiti nijedan odjevni predmet kako bi pomogla u borbi protiv klimatskih promjena.

Laura Dern
Foto: www.profimedia.hr

Laura Dern

Laura Dern nosila je ovu crnu haljinu bez rukava s izrezom više puta tijekom godina. Prvi je put fotografirana u crnoj haljini 1995. kada je prisustvovala gala svečanosti u čast Whoopi Goldberg. Ponovno je nosila istu haljinu na Oscar Vanity Fair zabavi 2013., ali i na istoj zabavi 2020. godine, kada je osvojila svog prvog Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu 'Priča o braku'.

Rita Moreno
Foto: www.profimedia.hr

Rita Moreno

Rita Moreno prvi put je odjenula ovu Pitoy Moreno haljinu 1962. kada je osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu 'Priča sa zapadne strane'. Moreno je istu haljinu ponovno nosila na dodjeli Oscara 2018. godine, a haljina, izrađena od tkanine koja se tradicionalno koristi za izradu kimona, malo je promijenjena tako da bude bez rukava.

Kate Middleton
Foto: www.profimedia.hr

Kate Middleton

Vojvotkinja od Cambridgea poznata je po tome da često više puta nosi svoje omiljene odjevne predmete, a isti je slučaj bio i s ovom haljinom. Kate Middleton nosila je ovu haljinu Alexandera McQueena na dodjeli nagrada BAFTA u veljači 2017., a zatim ju je ponovno odjenula 2019. kada je prisustvovala svečanosti National Portrait Gala, iako je za tu priliku haljina bila malo izmijenjena.

Ista kombinacija, različita prigoda

Kraljice 'recikliranja': Slavne dame koje su se godinama kasnije pojavile u već viđenom outfitu

Tko kaže da se jedan outfit ne može nositi u više prilika? Iako bismo na prvu pomislili da slavne dame pomno biraju svaki svoj outfit za dodjele nagrada, premijere filmova i crvene tepihe, i da za svaku priliku odaberu nešto drugo, nerijetko se i one pojave nekoliko puta u istim outfitima. Ove slavne dame prave su kraljice reciklirane mode i dokaz su da haljina ili neki drugi odjevni predmet nakon samo jednog nošenja ne moraju samo skupljati prašinu u ormaru, već da se mogu ponovno odjenuti za neku drugu priliku. Od glumice Jane Fonde koja je rekla da više neće kupovati niti jedan odjevni predmet, do omiljene vojvotkinje od Cambridgea Kate, koja se u više navrata pojavila u istim outfitima, evo koje sve slavne dame vole 'reciklirati' svoje outfite i u njima izgledaju sjajno bez obzira na godine.

N.B.
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.