Image
Foto: www.profimedia.hr
Tom Hardy
Foto: www.profimedia.hr

Tom Hardy

Zgodni Britanac Tom Hardy prvi je na našoj listi, a osim što je neodoljivo zgodan i što mu pristaje svaki look - od duge brade do kratke kose - ovaj glumac vrlo je talentiran. Gledali smo ga u nekoliko uspješnica, među kojima su serije "Tabu" i "Peaky Blinders" i filmovi "Venom" i "Pobješnjeli Max: Divlja cesta", a utjelovio je i zločinca Banea u filmu "Vitez tame: Povratak", posljednjem filmu trilogije o Batmanu.

Robert Pattinson
Foto: www.profimedia.hr

Robert Pattinson

U posljednje vrijeme ne prestaje se pričati o Robertu Pattinsonu koji je, osim po nevjerojatnom glumačkom uspjehu, poznat po tome što je jedan od najzgodnijih frajera svijeta. Najnoviji Batman, koji je briljirao u filmu i kojeg jedva čekamo vidjeti u nastavku, proslavio se ulogom Edwarda Cullena u "Sumrak sagi", a vjerni ga fanovi prepoznaju i po ulozi Cedrica Diggoryja u filmu "Harry Potter i plameni pehar".

Dan Stevens
Foto: www.profimedia.hr

Dan Stevens

Podrijetlom iz Surreyja, zgodni plavokosi i plavooki glumac Dan Stevens poznat je po ulozi u filmu "The Guest", kao i po ulozi Matthewa Crawleyja u povijesnoj drami "Downtown Abbey", čiji odlazak u trećoj sezoni serije nitko nije prežalio. No, 2016. godine dobio je najveću priliku u karijeri, u dugo očekivanoj filmskoj produkciji Disneyjeve "Ljepotice i zvijeri", gdje Stevens glumi Zvijer uz Emmu Watson, koja je dobila ulogu Belle.

Charlie Hunnam
Foto: www.profimedia.hr

Charlie Hunnam

Još jedan plavokosi ljepotan, Charles "Charlie" Hunnam, engleski je glumac i scenarist najpoznatiji po ulozi Jacksona "Jaxa" Tellera u seriji "Sons of Anarchy", za koju je dvaput bio nominiran za nagradu Critics' Choice za najboljeg glumca. Krase ga dulja plava kosa i brada i, iako možda nije toliko poznat kao njegovi ranije spomenuti kolege, jednako je zgodan.

Tom Hiddleston
Foto: www.profimedia.hr

Tom Hiddleston

Nakon studija na Sveučilištu Cambridge, britanski glumac Tom Hiddleston međunarodnu je slavu stekao tek nakon što je utjelovio Lokija u "Thoru" iz 2011. Uslijedili su filmovi "Duboko plavo more", gdje je glumio uz Rachel Weisz, "Ponoć u Parizu", gdje je glumio pisca F. Scotta Fitzgeralda, kao i "Put rata" Stevena Spielberga, koji je dobio odlične kritike.

Tom Holland
Foto: www.profimedia.hr

Tom Holland

Još jedan Tom na listi, nešto mlađi od prethodnog, je Britanac Tom Holland. Iako je mlad, ima zavidan životopis, a nakon uloga u filmovima "U srcu mora" i "Kapetan Amerika", ovaj se Britanac proslavio ulogom novog Spidermana, čiji je treći nastavak izašao krajem prošle godine, a i ove smo ga godine mogli gledati u filmu "Uncharted".

Alex Pettyfer
Foto: www.profimedia.hr

Alex Pettyfer

Zgodni britanski glumac i model Alex Pettyfer glumio je u školskim predstavama i na televiziji prije nego što je dobio ulogu Alexa Ridera, glavnog lika u filmskoj verziji "Stormbreakera" iz 2006., za koju je bio nominiran za nagradu Young Artist Award i Empire Award. Osim toga, gledali smo ga u filmovima "Beskrajna ljubav", "Zvijer" i "Čarobni Mike".

Henry Cavill
Foto: www.profimedia.hr

Henry Cavill

Zgodni Henry Cavill toliko je svestran da je od glumca u seriji "Tudori" utjelovio i fantastične junake poput Supermana i Witchera - i sve mu uloge odlično stoje. Njegov sjajan izgled učinio ga je modelom za Dunhill miris, a bio je i prvi izbor Stephenie Meyer za Edwarda Cullena u "Sumraku" - samo što je bio prestar za ulogu.

Kit Harington
Foto: www.profimedia.hr

Kit Harington

Kit Harington možda je najpoznatiji kao Jon Snow iz iznimno uspješne serije "Igra prijestolja", koja se snimala i u Hrvatskoj. Osim toga, glumio je u nekoliko predstava u londonskom West Endu, a zanimljivo je da mladi Britanac ima kraljevsku krv i potomak je Charlesa II.

Jamie Dornan
Foto: www.profimedia.hr

Jamie Dornan

Erotska uspješnica "Pedeset nijansi sive" transformirala je zgodnog Jamieja Dornana iz Calvin Klein modela u poznato glumačko ime, a njegove su mu uloge donijele i brojne nagrade - dobitnik je dvije irske filmske i televizijske nagrade, nominiran je za televizijsku nagradu BAFTA, kao i za nagradu Zlatni globus.

Imaju sve - i izgled i talent

Zavodnici neodoljivog naglaska: Jesu li ovo najzgodniji britanski glumci?

Američki glumci poput Brada Pitta, Georgea Clooneya i Leonarda DiCaprija zgodni su i to nitko ne može poreći, no postoji nešto posebno u britanskim glumcima što ih izdvaja iz gomile, a to zna i Hollywood, jer za velike ulove sve češće bira zgodne Britance. Razmisli samo - uloga najnovijeg Batmana pripala je Britancu Robertu Pattinsonu, jedan od glavnih likova najuspješnije serije svih vremena, "Igre prijestolja", Britanac je Kit Harington, a još jednog superheroja, Supermana, utjelovio je Britanac Henry Cavill. Popis je dugačak, no jedno je sigurno - zgodni britanski glumci polako osvajaju Hollywood, a osim neospornog talenta, imaju i odličan izgled. Nekoliko najzgodnijih izdvojile smo u nastavku - a koji je tebi najzgodniji?

N.B.
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.