Image
Foto: www.profimedia.hr
Djevojka iz lošeg kvarta
Foto: www.profimedia.hr

Djevojka iz lošeg kvarta

Jennifer Hudson je rođena u Chicagu u kojem je odrasla u lošoj, siromašnoj četvrti u kojoj za djecu nije bilo mnogo opcija - ili bi se priključili crkvi ili bi se u ranoj dobi krenuli baviti sitnim kriminalom. Srećom, Jennifer je sa samo 7 godina postala stalna članica lokalnog crkvenog zbora koji je u njoj probudio strast za pjevanjem. Isprva je nastupala sa svojim zborom diljem zemlje na natjecanjima, a kada je krenula na fakultet se polako počela upuštati u solo pjevačke vode.

"American Idol"
Foto: www.profimedia.hr

"American Idol"

Baš kao i Kelly Clarkson ili pak Carrie Underwood, i Jennifer je svoje probijanje do masovne publike započela sudjelujući u reality pjevačkom showu "American Idol". Kada je prvi puta došla na pozornicu sucima je rekla kako je do tada sudjelovala na brojnim pjevačkim natjecanjima te da je tri godine plovila na Disney cruiserima po Karibima i zabavljala pjevanjem goste. Suci su joj rekli da očekuju mnogo više od takvog pjevanja, pa se Jennifer potrudila oduševiti ih - i to joj je pošlo za rukom! Dobila je najbolje ocjene u povijesti showa, a iako nije pobijedila to joj je bila odskočna daska.

Hollywood ju je spremno čekao
Foto: www.profimedia.hr

Hollywood ju je spremno čekao

Proslavivši se kao finalistica treće sezone "Američkog Idola", Jennifer je ubrzo dobila prve ponude diskografskih kuća, a kada se 2006. pojavila bok uz bok Beyonce u filmu "Dreamgirls" - uspjeh je bio zagarantiran. Za ulogu ostavljene glazbenice i pjevačice koja glasom može parirati svima, ali izgledom baš i ne, Jennifer je osvojila Oscar u kategoriji najbolje sporedne glumice, BAFTA-u i Zlatni globus, a nakon te uloge širom su joj se otvorila vrata Broadwayja na kojem je cijeli život željela nastupati.

Problemi sa samopouzdanjem
Foto: www.profimedia.hr

Problemi sa samopouzdanjem

Jennifer je počela snimati albume i prodavati ih u milijunima primjeraka, a iako se njezin uspjeh nije toliko proširio na Europu, SAD je bio potpuno očaran ovom tamnoputom pjevačicom velikog talenta. No, ona sama se unatoč Oscaru i silnim brojnim nagradama nije osjećala sretnom i zadovoljnom u svojoj koži. Patila je od manjka samopouzdanja zbog viška kilograma, a sama je kasnije priznala kako ju je snimanje bok uz bok s prekrasnom Beyonce dodatno uvjerilo kako unatoč svim uspjesima nikada neće biti megapopularna, a sve zbog svog izgleda koji se nije uklapao u standarde holivudske ljepote.

Nagli obrati sudbine
Foto: www.profimedia.hr

Nagli obrati sudbine

No, život joj se drastično promijenio u samo dvije godine, 2004. je bila tek nada Američkog Idola, da bi 2006. postala jedna od najvećih zvijezda Hollywooda koja je uspjela osvojiti Oscara. Jennifer je krstarila crvenim tepisima i redala uspjeh za uspjehom, no kada je mislila da je na vrhuncu karijere i životne sreće - dogodilo se nezamislivo. Njezina je obitelj doživjela tragediju koja je ostavila svijet u šoku, a mladu pjevačicu shrvanu.

Obiteljska tragedija
Foto: www.profimedia.hr

Obiteljska tragedija

Naime, 2008. Jenniferina majka, brat i nećak ubijeni su u pucnjavi u vlastitom domu. 4. listopada te kobne 2008. Jenniferina 57-godišnja majka i 29-godišnji brat pronađeni su mrtvi u kući koja je pripadala sestri pjevačice, a u kojoj su zajedno živjeli. Među žrtvama našao se i sedmogodišnji Julian, čije tijelo nije pronađeno iako se znalo da je bio u kući s ostalim žrtvama. Policija se odmah dala u potragu, a tijelo je pronađeno tri dana kasnije u predgrađu Chicaga. Obdukcija je pokazala da je nesretni sedmogodišnjak preminuo od posljedica rana od metaka, a bio je nekoliko puta upucan.Zločinac koji je usmrtio tri nevine osobe u njihovom domu je William Balfour, pomahnitali muž Jenniferine sestre koji je upao u njezinu kuću u nadi da će nju tamo zateći i usmrtiti - no naišao je na članove njezine obitelji pa se odlučio iskaliti na njima. Osuđen je na tri doživotne zatvorske kazne bez mogućnosti pomilovanja, a za svoje ranije prijestupe mu je dosuđeno još 120 godina zatvorske kazne.

Nova nada
Foto: www.profimedia.hr

Nova nada

Pjevačica i ostatak njezine obitelj su se u tim teškim trenucima morali suočiti i s medijskom pompom te stalnim upitima novinara, pa je Jennifer tako u par navrata morala preklinjati paparazze da ih ostave da u miru tuguju. Tuga je učinila svoje i Jennifer je na godinu dana odlučila nestati sa scene, a kada se vratila bila je jača i bolja no ikad prije. Potrudila se skinuti višak kilograma, promijenila je životni stil te se zaljubila.

Ljubav liječi sve rane
Foto: www.profimedia.hr

Ljubav liječi sve rane

Kada pričamo o Jenniferinom ljubavnom životu, taman kada ju je zadesila ta velika obiteljska tragedija u kojoj je izgubila troje članova obitelji, pjevačica je upoznala Davida Otungu te se preko uši zaljubila. S njim je dobila i sina Davida, a iako više nisu zajedno, javno je nebrojeno puta priznala kako joj je upravo njegova podrška spasila život i uspjela ju izvući iz depresije.

Samozatajna zavodnica
Foto: www.profimedia.hr

Samozatajna zavodnica

Inače, Jennifer je bila dva puta u dugoj vezi. Prvi puta s Jamesom Paytonom od 1999. do 2007., a drugi puta s Otungom od 2007. do 2017. Obje veze je na kraju ona prekinula pa bismo ju tako mogli s razlogom okarakterizirati kao serijsku slamateljicu srca. S obzirom da se posljednjih godina Jennifer malo povukla i ne želi otkrivati detalje o svom privatnom životu, trenutno ne znamo ljubi li koga ili ne.

Diva s glasom bez premca
Foto: www.profimedia.hr

Diva s glasom bez premca

Na kraju možemo samo zaključiti kako je Jennifer glazbena i filmska diva koja je svoj talent dokazala mnogo puta. Suočila se na svom putu do uspjeha s mnogim izazovima - obiteljskom tragedijom, viškom kilograma i siromaštvom, no sa svime se izborila i na kraju izašla jača i bolja. Danas izgleda bolje no ikad, a mi joj možemo samo poželjeti sretan ulazak u peto desetljeće života.

Preko trnja do zvijezda

Turbulentna životna priča Oskarovke koja je svijet osvojila glasom

Na današnji je dan prije točno 40 godina rođena Jennifer Hudson, velika američka glazbena i filmska zvijezda koja je prebrodila mnoge nedaće ne bi li bila vladarica crvenih tepiha kakva je sada. Od borbe s viškom kilograma, siromaštvom, pa sve do obiteljske tragedije koja joj je zauvijek promijenila život i percepciju svijeta - nema s kojim se izazovom Jennifer nije susrela i uspješno ga savladala. U nastavku pročitaj njezinu neobičnu priču.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr