Nostalgija na najjače

Spajsice se vraćaju s novim singlom nakon dugih 14 godina! Evo što za sada znamo

Najslavniji ženski pop sastav svih vremena, Spice Girls, povodom 25. godišnjice objavljivanja singla "Wannabe" javnosti će predstaviti svoju novu/staru pjesmu koju nikad prije nismo imali prilike čuti!

profimedia-0175232833.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Oduševila nas je glazbena vijest koja će raspametiti sve one rođene 1980-ih i 1990-ih. Spice Girls se vraćaju na glazbenu scenu nakon 14 godina pauziranja! Ovaj slavni glazbeni ženski bend obilježio je cijelu jednu eru te postao svjetski fenomen, a iako ih već jako dugo nismo vidjele u punom sastavu, sada su slavne Spajsice objavile da povodom 25. godišnjice izdavanja hit singla „Wannabe“ lansiraju i još jednu novu, dosad javnosti nepoznatu pjesmu.

S obzirom da su sa Spajsicama odrasle generacije te da je bez njih teško zamisliti povijest pop glazbe na prijelazu tisućljeća, vjerujemo kako će mnogi s oduševljenjem dočekati ovu vijest. Dakle, Ginger, Posh, Sporty, Scary i Baby Spice sada su se ponovno, na našu veliku radost, okupile i krenule u reaktivaciju svog glazbenog brenda. Podsjetimo se, prije 25 godina ove su Britanke izdale singl “Wannabe”, koji je postao hit preko noći, a vjerujemo kako mnogi još uvijek znaju sve riječi ove pjesme, kao i dio zanimljive koreografije. U čast toj ultrapopularnoj pjesmi, od 9. srpnja možemo streamati “Wannabe25”, EP s 4 pjesme od kojih ćemo jednu čuti prvi puta!

Zbog različitih poslovnih pothvata, životnih stilova i međusobnih netrpeljivosti i svađa, sastav Spice Girlsa tijekom godina je bilo jako teško okupiti i zajedno dovesti na scenu. Pa ipak, sada konačno znamo da su sve ujedinile svoje snage te će nas zajedno počastiti tom jednom novom pjesmom. Singl se tako zove “Feed Your Love”, a na njemu ćemo nakon dugo godina čuti i vokale danas uspješne dizajnerice Victorije Beckham. Radi se o baladi koja nikada nije objavljena, iako već dugo postoji, a sve zato što su glazbeni producenti smatrali kako je bila preprovokativna za vrijeme kada je nastala. "Feed Your Love" će tako postati prvi singl benda nakon 2007. godine.

Inače, Spice Girls su osnovane 1994. godine, a njihov prvi singl „Wannabe“ je pokrenuo globalnu senzaciju bez premca. Tako su djevojke ubrzo ušle u povijest kao najpopularniji ženski pop sastav u povijesti. „Wannabe“ je njihova najpoznatiji singl koji je u trenutku najveće popularnosti dospio na top ljestvice 30 zemalja, a znamo i kako je zaludio princa Harryja i Williama koji su u nekoliko intervjua priznali da su kao dječaci imali veliki crush na Spajsice. Osim britanskih prinčeva, danas megapopularna pjevačica Adele također je uvelike bila fascinirana Spice Girls glazbom i estetikom. Do danas ta pjevačica bajnog glasa priznaje kako su Spajsice odredile njezin glazbeni ukus i zauvijek ga formirale.

Kolika je bila popularnost ovog ženskog pop benda dokazuje i činjenica da je njihov debitanski album „Spice“ prodan u više od 28 milijuna primjeraka širom svijeta, što ga čini najprodavanijim albumom jednog ženskog sastava do danas!

S obzirom na to koliki su uspjeh postigle, očekivalo se da će djevojke iz Spice Girlsa duže ostati okupljene. No raspad sastava dogodio se naglo i brzo. Geri je napustila grupu usred turneje i rada na trećem studijskom albumu "Third Time Around" koji je trebao donijeti raznovrsniji zvuk od prethodnika i više predstaviti osobnost te glazbeni identitet svake članice.

Mel B i Victoria su u isto vrijeme zatrudnile te je grupa zbog njihovog porodiljnog uzela predah od nastupa. U prosincu 2000. godine sastav je najavio privremeni prestanak rada sastava na neodređeno vrijeme – i tako je došlo do kraja Spajsica koje su se nekoliko puta pokušale okupiti, ali s malo uspjeha.

Naime, godine 2007. ponovno su se okupile i započele svoju povratničku turneju "The Return of the Spice Girls" po Engleskoj, Europi i SAD-u. U srpnju 2018. godine, Spajsice su najavile još jedno okupljanje, no ovaj put bez Victorie Beckham, koja se odbila pridružiti zbog drugih obveza.

Iako nam sada nisu najavile novu povratničku turneju niti izdavanje novog albuma, već samo jednu pjesmu koju dosad nismo imali prilike čuti, mi smo apsolutno oduševljene idejom da ćemo od početka srpnja začuti poznate vokale u punom sastavu te se barem na trenutak vratiti u djetinjstvo!

Image
Skoro pa gotovo!

Preslatko! Pogledaj reakcije kćeri Elle Dvornik kad im je pokazala sobe u novom istarskom domu

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.