Djeca slavnih

Ovi slavni roditelji imaju LGBTQ+ djecu i iznimno su ponosni na njih

Proces "izlaženja iz ormara" za LGBTQ+ osobe nikada nije jednostavan, posebno ako se radi o djeci poznatih, no ova su djeca imala bezuvjetnu potporu slavnih roditelja

lgbt-djeca.jpg
Foto: www.profimedia.hr
Play logo

Kada su naši roditelji uz nas tijekom teških ili zbunjujućih vremena u našim životima i kada imamo njihovu bezuvjetnu podršku, sve je nekako lakše. A to se posebno odnosi na LGBTQ djecu koja, kada konačno prihvate svoju seksualnost, mogu računati na ljubav i podršku svojih roditelja tijekom "coming-out" procesa.

Play logo
Image
Copy Paste

Dobri geni: Djeca slavnih koji su 'preslika' svojih roditelja

Srećom za ovu LGBTQ djecu koja su odrasla uz superpoznate roditelje, njihovi mame i tate bili su tu za njih dok su ispitivali, identificirali ili imenovali svoju seksualnost. Njihovi su ih roditelji bodrili na njihovom putovanju i pokazali da su ponosni na izbor svoje djece, time pokazujući što je roditeljska ljubav.

U nastavku smo izdvojile neka poznata lica koja su prihvatila svoju djecu onakvu kakva jesu, čak i ako je to ponekad značilo ići protiv vlastitih uvjerenja. Od Jamie Lee Curtis do Cher i Barbre Streisand, ovo su samo neki od slavnih roditelja koji imaju LGBT djecu i koji su svojoj djeci bili najveća podrška tijekom "coming-out" procesa.

Jamie Lee Curtis

Ruby Guest, koja se prije zvala Tom, nije bilo lako svojim roditeljima Jamie Lee Curtis i Christopheru Guestu priznati da se identificira kao transrodna osoba. Ali to je napravila, i nakon malo suza i puno učenja, i majka i kći danas otvoreno pričaju o tome i nadaju se da bi se njihova priča mogla pomoći i drugima, a Curtis je čak i vodila vjenčanje svoje kćeri prije nekoliko dana. Curtis je priznala da je vrlo zahvalna na svemu i da je jako puno toga naučila od svoje kćeri.

Play logo

Cher

Transrodni muškarac Chaz Bono je Cherino dijete koje je dobila sa svojim pokojnim suprugom i bivšim pjevačkim partnerom, Sonnyjem Bonom. Cher je u intervjuu za CNN priznala da joj je trebalo vremena da upozna svoju kćer, ali i da prihvati da se identificira kao transrodna osoba. Ali prihvatila je da joj se kćer identificira kao muškarac, rekavši da se ne osjeća kao da je izgubila dijete, već da je samo u drugom obliku. Kasnije je Chaz snimio dokumentarac o procesu tranzicije, "Becoming Chaz", koji je objavljen 2011., a također je postao prva transrodna osoba koja se natjecala u "Plesu sa zvijezdama" 2011. godine.

Play logo

Sade

Pjevačica Sade ima transrodnog sina Izaaka, koji je progovorio o svojoj operaciji promjene spola, a rekao je i da mu je majka bila najjača podrška. Rođen kao Mickalia “Ila” Adu 1996., postao je transrodan 2016. godine. Na svom Instagram računu pohvalio je svoje roditelje, napisavši: "Veliko hvala mojoj mami, tati, obitelji i prijateljima za sve podršku koju mi svakodnevno pružate. Nikada se neće zaboraviti."

Billy Ray Cyrus

Iako je Miley Cyrus, kći Billyja Raya Cyrusa, bila u vezama s muškarcima, ona se identificira kao queer i koristi izraz "panseksualac" kako bi se opisala. To znači da je privlače i muškarci i žene, a rekla je da je, kada je to priznala mami, ona bila šokirana, ali joj je na kraju ipak pružila podršku. Njezin otac Billy Ray također je priznao da je bio otvoren u vezi s tim, rekavši da je njihova obitelj oduvijek o svemu otvoreno razgovarala i da im je na kraju krajeva ljubav ipak najvažnija.

Play logo

Barbra Streisand

Jedini sin pjevačice i gay ikone Barbre Streisand Jason, kojeg je dobila s glumcem Elliotom Gouldom, znao je da je homoseksualac od osme godine. A kad je to priznao svojoj mami, ona nije bila iznenađena. Dapače, podržala ga je, i to javno, rekavši: "Nikada ne bih poželjela da moj sin bude bilo što osim onoga što jest. On je bistar, ljubazan, osjećajan, brižan i vrlo savjesna i dobra osoba. Zaista sam blagoslovljena što ga imam."

Play logo

Robert Stafford

Rođen kao Montero Lamar Hill, pjevač i reper Lil Nas X postao je prva osoba koja se identificirala kao gay, a čija je pjesma bila na samom vrhu svih ljestvica. Od tada je postao glasni zagovornik prihvaćanja LGBTQ+, iako je šokirao svog oca, gospel pjevača R. L. Stafforda. Ali priznanje da je homoseksualac samo je zbližilo oca i sina, a Stafford je danas iznimno ponosan na svog kreativnog sina.

Eugene Levy

Eugene i Dan Levy, koji glume oca i sina u Netflixovoj hit seriji "Schitt's Creek", otac i sin su u stvarnom životu, ali i prijatelji. Baš kao u seriji, Eugene Levy i njegova supruga Deborah Divine oduvijek su znali da je Dan gay. Zapravo, pitala ga je ako je homoseksualac, a Dan je rekao da je, i to je bilo to. Dan se prisjetio: "Mama me jednog dana pozvala na ručak, a ja sam rekao: 'Da.' Znala je. Moja mama i ja imamo vrlo blizak odnos u tom smislu i znao sam da sam spreman to joj reći".

Play logo

Sting

Glazbenik Sting ponosan je otac kćeri Eliot koja svojoj obitelji nikada nije morala priznati da je gay, jer su oni oduvijek znali. Ne vjeruje u etiketiranje, ali je izlazila sa ženama, uključujući manekenku Sarah Holt. Oduvijek je bila prihvaćena od strane njezine obitelji, a i ona, baš kao i njezin otac, stvara glazbu i nosi umjetničko ime Vaal.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.