Zanimljivi i inspirativni

Najbolji dokumentarci o slavnim osobama koje vrijedi pogledati

Posljednjih godina dokumentarci o slavnim osobama sve su popularniji, a u nastavku smo izdvojile neke od najzanimljivijih koje vrijedi pogledati

profimedia-0252859146.jpg
Foto: Profimedia.hr

Nekada su se privatni životi javnih osoba što više pokušavali skrivati od očiju javnosti, no dolaskom društvenih mreža slavne osobe postale su puno 'otvorenije' i pristupačnije u dijeljenju intimnih detalja iz svog života. Blještavilo, luksuz, fanovi diljem svijeta - sve to možda izgleda nevjerojatno privlačno i bajkovito, no uvijek postoji i druga strana medalje.

Image
Nije sve tako divno

Mračna strana slave: Slavni koji su pokušali 'podići ruku na sebe'

Upravo zbog toga, sve su popularniji i dokumentarci o slavnim osobama koji nam pokazuju njihov put do uspjeha, njihove uspone i padove, ali i da su i oni samo ljudi, da i sami vode velike borbe, imaju brojne strahove, nesigurnosti i probleme.

Neki od dokumentaraca ispričani su iz njihove perspektive, a drugi govore o njima, a svima im je zajednička jedna stvar: mračna strana slave i putovanje kroz život pod povećalom javnosti. Od Selene Gomez pa sve do Amy Winehouse, u nastavku smo izdvojile neke od najboljih dokumentaraca o slavnim osobama koje vrijedi pogledati.

My Mind & Me (2022.)

Dokumentarac prati život mlade pjevačice i glumice Selene Gomez posljednjih šest godina. Selena svijetu daje pobliži pogled na svoj život pod svjetlima reflektora, ali i borbu s autoimunom bolesti te bipolarnim poremećajem.

Five foot two (2017.)

Dokumentarac prati život pjevačice Lady Gage godinu dana - od njezinog umjetničkog procesa u kojem radi na petom studijskom albumu Joanne i pripremama za nastup na poluvremenu Super Bowla pa sve do njezine bitke s autoimunom bolesti.

Amy (2015.)

Amy je britanski dokumentarac o prerano preminuloj pjevačici Amy Winehouse. Hvaljeni dokumentarac sastoji se od arhivskih snimaka i osobnih svjedočanstava, nastoji otkriti neke od razloga koji stoje iza Amyne smrti, ali i daje prikaz njene velike karijere.

Homecoming: A Film By Beyonce (2019.)

Ovaj dokumentarac o slavnoj pjevačici Beyonce otkriva njezin put do uspjeha, sve stvari s kojima se kao javna osoba borila tijekom godina, a pokazuje i kako su izgledale njezine pripreme za nastup na Coachelli 2018. godine te cijeli nastup koji je zaista spektakularan.

Miss Americana (2020.)

Pod redateljskom palicom Lane Wilson, dokumentarac Miss Americana prati put američke kantautorice i pjevačice Taylor Swift. U dokumentarcu je prikazano što se događa iza kulisa, snimke koncerata i pogled u njezin privatni život.

Britney vs. Spears (2020.)

Dokumentarac redateljice Erin Lee Carr, kroz ekskluzivne intervjue i prikaz povjerljivih dokaza otkriva veliku sudsku bitku Britney Spears sa svojom obitelji koja je 13 godina imala 'kontrolu' nad njezinim životom.

Halftime (2022.)

Ovaj američki dokumentarac redateljice Amande Micheli prikazuje karijeru pop pjevačice i glumice Jennifer Lopez, a najveći fokus je na pripremi za nastup na poluvremenu Super Bowla 2019. godine, ali i filmu Hustlers u kojem je J.Lo odigrala sjajnu ulogu.

Dancing with the devil (2021.)

Četverodijelni dokumentarac u produkciji YouTubea prati život i karijeru poznate pjevačice i glumice Demi Lovato. Demi te njezina obitelj i prijatelji u dokumentarcu otkrivaju intimne detalje o noći njezinog predoziranja koje se dogodilo 2018. godine, kao i višemjesečnom procesu oporavka.

The World's a Little Blurry (2021.)

Dokumentarac u režiji R. J. Cutlera prati intimno putovanje mlade pjevačice Billie Eilish koja je slavu stekla već s 14 godina. Billie otkriva kako joj je pisanje pjesama i snimanje debitantskog albuma uz podršku obitelji zauvijek promijenilo život. 

Becoming (2020.)

'Postajanje' je dokumentarac koji prati životnu priču bivše prve dame Michelle Obame. Michelle govori o svom odrastanju, o tome kako je pronašla svoj glas, ali i boravku u Bijeloj kući.

This is Paris (2020.)

U YouTube dokumentarcu, bogata nasljednica Paris Hilton otkriva svoje neispričanu priču, svoje iskustvo s emocionalnim, verbalnim i fizičkim nasiljem koje je prošla u životu, kao i detalje iz svog poslovnog života - od početka pa sve do danas.