Nije sve tako divno

Mračna strana slave: Slavni koji su pokušali 'podići ruku na sebe'

Bez obzira na to što njihovi životi izgledaju glamurozno, i slavni pate od depresije, a teret slave je, kažu, ponekad jednostavno pretežak

BeFunky-collage (22).jpg
Foto: www.profimedia.hr

Iznenađujuće je puno zvijezda koje pate od psihičkih poremećaja i problema s ovisnostima. Iako imaju novac i slavu, poznati glazbenici, glumci i modeli ipak su samo ljudi od krvi i mesa te nisu imuni na ljubavne brodolome, bolesti, usamljenost i ostale nuspojave svakog, pa tako i njihovog života. Upravo su ovo i najčešći razlozi za ovaj očajni čin. Razmišljanje o oduzimanju života, ozbiljno je stanje koje zahtjeva medicinsku pomoć i mnoge zvijezde ističu kako je važno potražiti pomoć stručnjaka.

Image
Tajni život

Tajni život: Slavne face koje su bile u kultovima

Pozitivno u svemu je što su mnoge slavne face odlučile javno progovoriti o svom iskustvu u cilju da spase nekog drugog tko se možda osjeća jednako bezizlazno. Za tako nešto zasigurno je trebalo mnogo hrabrosti. Donosimo listu celebova koji su pokušali okončati svoj život, no srećom, to im nije pošlo za rukom:

Drew Barrymore

Njezina je karijera počela rano i nije uvijek znala kako se nositi sa slavom. Djetinjstvo Charliejeve anđelice nije bilo bezbrižno, odgajala ju je majka koja je najviše voljela izlaziti, a otac ih je ostavio kad je Drew bila beba. Probala je okončati svoj život sa samo 14 godina, prerezavši zapešća kuhinjskim nožem. Srećom, pokušaj je bio neuspješan, a danas 46- godišnja glumica je odigrala još mnogo izvrsnih uloga. Njezino se ime našlo na listi najboljih živućih glumica kao i na popisu najsmješnijih osoba svih vremena.

Elton John

Glazbena je legenda Elton John pokušao završiti svoj život na grozan način - gurnuo je glavu u staklenu pećnicu i udisao smrtonosne plinove. O ovom je umalo kobnom događaju napisao i pjesmu pod naslovom 'Someone Saved My Life Tonight'.

Halle Berry

Lijepa je glumica priznala kako je pokušala samoubojstvo nakon što se završio njezin prvi brak s Davidom Justiceom. No, predomislila se u zadnji tren. U razgovoru za Parade Magazine ispričala je:

"Sjedila sam u svom autu i znala sam da se puni plinom kad sam odjednom pred sobom vidjela sliku toga kako me pronalazi moja mama."

Owen Wilson

53-godišnji je glumac navodno pokušao počiniti suicid 2007. godine, rezanjem žila na zapešćima. Prije toga konzumirao je veću količinu tableta. Srećom na vrijeme ga je pronašao član obitelji i spasio ga. Tom je prilikom javnost saznala da Wilson, glumac koji uvijek djeluje veselo, zapravo dugi niz godina pati od depresije.

Donna Summer

Disco kraljica Donna Summer je 1979. godine naumila prekinuti svoj život skokom kroz prozor. Spasila ju je spremačica koja je u pravom trenutku ušla u njezinu sobu i odgovorila je od nauma. Nakon incidenta je Donna postala predana vjernica.

Britney Spears

Kako se navodi u jednoj neautoriziranoj biografiji slavne pjevačice poznate po psihičkim problemima, Britney je pokušala samoubojstvo čak dva put 2006. godine. Tada je bila na teškim lijekovima i pod stalnom kontrolom svog oca.

Lady Diana

Nikad prežaljena princeza pokušala si je oduzeti život tako što se bacila niz stubište. Razlog je bio način na koji se njezin suprug odnosio prema njoj. No, 1992. godine Los Angeles time objavio je da je Lady Di pokušala barem pet puta okončati svoj život - i svaki put su razlozi bili nezadovoljstvo u braku.

Tina Turner

Slavna je pjevačica otvoreno progovorila o svom pokušaju samoubojstva u svojoj autobiografiji 'I, Tina'. 2018. Suicid je počinio njezin sin Craig, a pjevačica je pronašla snage javno govoriti i o tom tragičnom događaju i istaknula kako je važno potražiti pomoć stručnjaka.

Eminem

49-godišnji reper pokušao je okončati svoj život 1996. godine predoziranjem tabletama Tylenola, koji je vrsta analgetika. Razlog ovog očajnog čina bio je prekid s bivšom ženom Kim Scott.

Elizabeth Taylor

Ljepotica s kino platna pokušala si je oduzeti život 1960. godine, nakon što je glumac Richard Burton okončao njihovu tajnu ljubavnu aferu, tako što se predozirala tabletama Sekobarbitala koji ispada u lijekove za smirenje. Taylor je tada bila na vrhu slave i u braku s drugim muškarcem.