Image
Foto: www.profimedia.hr
Michael B. Jordan
Foto: www.profimedia.hr

Michael B. Jordan

Michael B. Jordan kao pratnju na dodjelu Oscara 2019. godine poveo je svoju majku Donnu Jordan. Zvijezda filmova "Black Panther" i "Creed" posebnu je večer odlučio podijeliti sa svojom majkom, a u intervjuu s Ellen 2018. godine otkrio je da ima jako blizak odnos sa svojim roditeljima.

Leonardo DiCaprio
Foto: www.profimedia.hr

Leonardo DiCaprio

Mama Leonarda DiCaprija redovito je njegov "plus jedan" na najvećim dodjelama nagrada u Hollywoodu. Prvi ju je put poveo sa sobom na dodjelu Zlatnih globusa 1994., a bila je s njim i na dodjeli Oscara 2016., kada je osvojio nagradu za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Povratnik".

DaBaby
Foto: www.profimedia.hr

DaBaby

Reper DaBaby poveo je svoju mamu Lindu na dodjelu nagrada Grammy 2021. godine, kada je bio nominiran za četiri nagrade, uključujući i nagradu za pjesmu godine za "Rockstar". "Jednostavno osjećam da je najveća sreća moći podijeliti ovo iskustvo sa svojim voljenima poput moje majke", rekao je tada za E!

Joaquin Phoenix
Foto: www.profimedia.hr

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix osvojio je Oscara za najboljeg glumca u filmu "Joker" 2020. godine, a na dodjelu je, osim svoje zaručnice Rooney Mare, poveo i svoju majku Arlyn. Glumac je prethodno bio nominiran za još tri Oscara, i to za uloge u filmovima "The Master", "Hod po rubu" i "Gladijator".

Common
Foto: www.profimedia.hr

Common

Reper i tekstopisac Common je 2015. osvojio Oscara za najbolju originalnu pjesmu, zajedno s Johnom Legendom. Njihova pjesma "Glory" pojavila se u filmu "Selma", a na dodjelu nagrada reper je kao pratnju poveo svoju majku, Mahaliju Hines.

Keanu Reeves
Foto: www.profimedia.hr

Keanu Reeves

Na dodjelu Oscara 2020. Keanu Reeves poveo je sa sobom svoju majku, Patriciju Taylor, koju su neki čak zamijenili za njegovu djevojku. Taylor je i sama uspješna holivudska "faca" - ona je poznata kostimografkinja, a radila je s Aliceom Cooperom i Dolly Parton.

Bradley Cooper
Foto: www.profimedia.hr

Bradley Cooper

Bradley Cooper je 2019. bio nominiran za Oscara za najboljeg glumca za svoju ulogu u filmu "Zvijezda je rođena", a na dodjelu nagrade je, osim tadašnje djevojke Irine Shayk, poveo i svoju mamu Gloriju. No, to nije bio prvi ni jedini put - Cooper je svoju mamu poveo na dodjelu Oscara 2014. godine, ali i ove godine.

Matthew McConaughey
Foto: www.profimedia.hr

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey poveo je svoju suprugu, Camilu Alves, ali i svoju majku, Mary Kathlene McCabe, na dodjelu Oscara kada je osvojio nagradu za najboljeg glumca 2014. za ulogu u filmu "Dobri dileri iz Dallasa". U svom govoru čak je spomenuo svoju majku i zahvalio joj se.

Jared Leto
Foto: www.profimedia.hr

Jared Leto

Jared Leto, koji je osvojio Oscara za najboljeg sporednog glumca za isti film kao i McConaughey, poveo je svoju majku Constance Leto i brata Shannona Leta na dodjelu nagrada. Leto je osvojio Oscara za ulogu transrodne žene oboljele od AIDS-a u filmu "Dobri dileri iz Dallasa".

Timothee Chalamet
Foto: www.profimedia.hr

Timothee Chalamet

Sa samo 22 godine Chalamet je bio nominiran za najboljeg glumca za ulogu u filmu "Skrivena ljubav". Na dodjelu Oscara poveo je svoju mamu Nicole Flender, agenticu za nekretnine i bivšu profesionalnu plesačicu, a u intervjuu s Jimmyjem Kimmelom 2018., glumac je rekao: "Svi mi doslovno ne bismo bili ovdje bez naših majki."

Ne srame se pokazati ih

Mama je uvijek broj 1: Slavni muškarci koji za pratnju na crvenom tepihu biraju svoje mame

Već smo navikle na to da slavne frajere na crvenim tepisima viđamo s njihovim boljim polovicama - i dok većina njih kao pratnju vodi isključivo djevojke i supruge, neki od njih na crveni tepih vode ni manje ni više nego - svoje majke. Neki, poput Leonarda DiCaprija, redovito dolaze u pratnji svojih majki, a neki povedu i majku i djevojku ili suprugu. Bilo da je riječ o dodjeli Oscara ili Grammyja, slavni frajeri ne srame se pokazati svoje majke, a mi smo izdvojile njih deset koji su se na crvenom tepihu pojavili s najvažnijim ženama u njihovim životima - njihovim majkama.

N.B.