Suze umjesto smijeha

Zvijezda 'Pune kuće', komičar Bob Saget iznenada je preminuo

Svijet oplakuje odlazak jednog od omiljenih glumaca i najsimpatičnijih TV lica koje je Hollywood ikada imao. Premino je usred turneje

BeFunky-collagej.jpg
Foto: Profimedia.hr

Komičar Bob Saget koji je '80-ih i '90-ih unosio smijeh u naše domove kao simpatični i brižni tata Danny Tanner u humorističnoj seriji Puna kuća, a potom kao i voditelj svjetski popularnog Šaljivog kućnog videa, premino je u 65. godini života.

Image
Voli nezdravo

Betty White ima 99, a ovo su tajne njezine dugovječnosti. Iznenadit ćeš se!

Njegovo tijelo pronađeno je u nedjelju poslijepodne u hotelskoj sobi u Orlandu, u kojoj je odsjeo nakon nastupa u Jacksonvilleu. Saget je umro tijekom svoje stand-up turneje koju je započeo nekoliko dana ranije. Uzrok smrti zasad nije objavljen, no potvrđeno je da nije sumnjiva te da joj nisu kumovali narkotici.

Bio je, bez dvojbe, jedno od najsimpatičnijih televizijskih lica, a preminuo je nekoliko dana nakon što nas je u stotoj godini napustila legendarna komičarka Betty White. U kratkom roku svijet je izgubio Tatu i Baku, kako dvoje velikih glumaca nazivaju obožavatelji, oprašatjući se od njih na društvenim mrežama. Bob Saget napustio nas je uoči Međunarodnog dana smijeha, koji se obilježava upravo danas. Izgleda da neko drugo mjesto komičara treba više nego naša mala planeta… U nastavku ti donosimo zanimljivosti iz života Boba Sageta.

Prvi i zadnji Božić sa suprugom

Bobova supruga Kelly Rizzo (42) za Božić je objavila fotografiju na kojoj su njih dvoje konačno zajedno za blagdane. "Presretna sam što provodimo zajedno naš prvi Božić, iako smo već tri godine u braku. Naime, on je konačno u Chicagu za blagdane", napisala je prije dva tjedna na Instagramu, društvenoj mreži koja ih je spojila.

Lani je Rizzo na Tik Toku otkrila kako su se njih dvoje upoznali. "Mislim da je Bob tražio dobru djevojku sa srednjeg zapada, curu iz Chicaga, poput mene. Vidio je moj Instagram i pomislio: 'Nisu samo selfiji i bikiniji, ona ustvari radi zanimljive stvari. Ima svoju emisiju o hrani i putovanjima", otkrila je Rizzo, a Saget se potom našalio na račun svoje supruge, rekavši: "Ono kada se javiš na Instagram prekrasnoj gastro influencerici i oženiš se njome, a sada ne mogu koristiti vlastitu kuhinju".

Privatni život

Brak s novinarkom Rizzo Bobu Sagetu je bio drugi. Iz prvoga u kojem je od 1982. do 1997. bio sa scenaristicom i bivšom pravnicom Sharri Kramer, imao je tri kćeri, 34-godišnju Aubrey, 32-godišnju Laru i 29-godišnju Jennifer - baš kao i u sitcomu koji ga je lansirao u svijet slavnih. U Punoj kući bio je tata trima kćerima - najstarijoj D.J., srednjoj Stephanie i najmlađoj Michelle koju su glumile blizanke Olsen.

Bob je rođen 17. svibnja 1956 u Philadelphiji, u židovskoj obitelji. Htio je biti liječnik, no zahvaljujući profesoru engleskog jezika u školi, koji je primijetio njegov talent, upisao je kasnije glumu. Imao je sestru Gay koja je 1993. umrla od sklerodermije u 47. godini. Liječnicima je jako dugo trebalo da postave pravu dijagnozu. Da je na vrijeme počela s pravom terapijom, možda bi i danas bila živa. Naime, dugi niz godina pogrešno je liječena. Zbog toga je Bob osnovao zakladu Scleroderma Research Foundation kako bi pomogao pronalasku lijeka za ovu bolest te pomogao oboljelima. Sklerodermija je vrlo rijetka autoimuna bolest koja zahvaća krvne žile, kožu, mišiće te unutarnje ograne u nekim slučajevima.

Druga obitelj

Druga obitelj upravo je ona koju je stekao snimajući Punu kuću. Ta ga je serija proslavila, a kolege glumci koje je upoznao tijekom snimanja (od 1987. do 1995.) ostali su mu bliski kroz čitav život. Osobito John Stamos koji mu je glumio šogora Jesseja Katsopolisa, odnosno djeci ujaka, a potom mu postao najbolji prijatelj. Čak su i svoje žene zaprosili u isto vrijeme. Stamos je svoju tadašnju djevojku, model i glumicu Caitlin McHugh zaprosio 22. listopada 2017., a Bob Kelly 7. studenog.

Dva para često su se družila i provodila vrijeme zajedno. S obzirom na šaljivdžije, zasigurno im nikada nije bilo dosadno. Bob je za Johnov rođendan objavio fotografiju na kojoj njih dvoje leže zagrljeni u krevetu i rekao da je to najmuškija fotka koju imaju.

Stamosa je Bobova smrt jako pogodila. "Shrvan sam. U potpunom sam šoku. Nikada neću imati prijatelja poput njega. Jako te volim, Bob", napisao je glumac na Twitteru nakon što je čuo tragičnu vijest.

Dobra osoba

"Nemam riječi. Bob je bio jedno od najboljih ljudskih bića koje sam u životu upoznala. Jako sam ga voljela", riječi su kojima se od Boba Sageta oprostila Candance Cameron Bure, glumica koja je u seriji Puna kuća glumila Dannyjevu najstariju kćer, a s kojom je kasnije ostao najbliži. Često je znao govoriti da mu je ona kao prava kćer, što potvrđuje i činjenica da je Candence, dok je bila djevojčica i djevojka, znala prespavati kod Bobove obitelji i družiti se s njegovom kćeri Aubrey. "Toliko te volim! Ne želim izreći 'zbogom'. 35 godina nije dovoljno", objavila je na Instagramu uz nekoliko fotografija sa snimanja Punije kuće, nastavka popularne serije.

"Bob je bio čovjek kojeg ste morali voljeti, susjećajan i velikodušan. Duboko smo tužne što više nije s nama, no znamo da će uvijek biti uz nas. U mislima smo s njegovim kćerima, suprugom i obitelji", napisale su na Twitteru sestre Olsen, Ashley i Mary-Kate.

"Ovo boli više od svega. Imao je najveće srce u Hollywoodu. Davao je najveće zagrljaje. Slomljena sam jer ga više nikada neću moći zagrliti. Bob je završavao svaku poruku s 'volim te' (…) Najveća lekcija koju me naučio je da nikada ne propuštam priliku reći ljudima koliko ih volim. Mirna sam jer znam da je znao koliko volim njega. Počivaj u miru, dragi prijatelju.. Sigurna sam da sada na nebesima nasmijavaš njih, kako si i nas. Toliko da obrazi zabole", napisala je na Instagramu Andrea Barber, koja je u Punoj kući glumila D.J.-inu prijateljicu.

Za kraj novi početak

"Predivna publika, puno pozitive i smijeha (...) Nisam imao pojma da sam večeras radio dva sata. Vratio sam se u komediju kao kad sam imao 26 godina. Pretpostavljam da pronalazim svoj novi glas i volim svaki trenutak. Vidimo se za dva tjedna", napisao je na Instagramu legendarni komičar, nakon stand up nastupa za koji će se pokazati da mu je bio zadnji.