Voli nezdravo

Betty White ima 99, a ovo su tajne njezine dugovječnosti. Iznenadit ćeš se!

Tajne dugovječnosti ove glumice, uvelike se razlikuju od onoga što čitaš svaki dan. Ona ne doručkuje, ne kuha, uživa u alkoholu, pečenim krumpirićima i hrenovkama

Betty white
Foto: www.profimedia.hr

Legendarna komičarka Betty White prije desetak dana je ušla u stotu godinu života. Tijekom karijere nanizala je brojne uloge, no najviše ju je proslavila ona Rose Nynlund u sitocmu Zlatne djevojke iz 1985. godine.

Image

Harvardski genetičar otkriva tajnu dugovječnosti, evo što možeš učiniti za sebe

"Iako je ove godine rođendan proslavila bez puno buke, zbog pandemije, kaže kako se raduje druženju s bliskim prijateljima i životinjama koje jedva čeka vidjeti", kaže za People Betty, volonterka i zaštitnica životinja te borac za njihova prava.

Ova vitalna američka glumica rođena je 1922. u saveznoj američkoj državi Illinois, a karijeru je počela 1939. kao 17-godišnjakinja, a još uvijek se nije umirovila. Kaže, nije htjela biti glumica, već rendžer, ali u njezino vrijeme to nije bio posao za djevojke. Koja je tajna njezina dugog života i što je to što ju i dalje drži vitalnom, štoviše i radno sposbnom, pročitaj u nastavku.

Humor

Ne čudi da je humor tajno oružje jedne od najpopularnijih komičarki na svijetu. "Nemojte se shvaćati previše ozbiljno. Možete lagati drugima (ne činim to), ali ne možete sebi. Humor je važan za zdravje", rekla je Beth povodom svog 99. rođendan magazinu People.

Uvijek bira sunčanu stranu ulice

"Uvijek gledam pozitivnu stranu i ne razmišljam o negativnoj. Negativnost oduzima previše energije i preteško bi bilo živjeti na taj način. U životu treba maksimalno uživati, to je moj glavni savjet", kaže Betty te dodaje kako i u onom lošem što se dogodi uvijek pokušava naći nešto dobro.

Posao

Mnogi stogodišnjaci reći će da ih na životu drži i da im zdravlju služi to što su aktivni. Osim što pridonosi tjelesnoj formi, dobro je i za psihu. Ne mislimo ovdje na rekreaciju, već na posao. Osjećati se korisnim u zajednici, ključna je stvar za starije ljude.
"Dobar agent još je jedna od tajni moje dugovječnosti. Stalno mi nalazi posla. Volim raditi i radit ću sve dok mi ne prestanu stizati ponude", iskreno će Betty za spomenuti časopis.

Zdravlje

"Blagoslovljena sam dobrim zdravljem i napuniti 99 isto mi je kao i napuniti 98, isto se osjećam kao i lani", iskreno će glumica.

Vodka i hot dog

"U kuhinju ulazim samo kako bih nahranila svog psa", kaže Betty, dodajući kako ne voli kuhati, ali ni doručkovati. Na pitanje novinara časopisa Bon Apetite, koje namirnice jede za zdravlje, glumica kaže - hot dog, pržene krumpiriće i vodku! Dodaje i kako svaki dan popije koktel prije večere, a ako izađe s prijateljicama, popije i dva, no ne voli mamurluk.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.