Godine su veliki broj

Kolumna jedne žene: Labuđi pjev iliti stari, 'ajde oladi!

Stariji muškarci koji očajnički žele odvući u krevet vršnjakinje svojih sinova, pritom misleći da su u najmanju ruku James Bondovi, posebna su vrsta u svijetu dejtanja

pexels-elle-hughes-1549280.jpg
Foto: Pexels

Ovaj izraz nastao je prema legendi u kojoj je labud pred smrt jako lijepo zapjevao, a koristi se za posljednja zapažena postignuća neke osobe. U sebi nosi dozu tuge zbog prolaznosti, no ja ga neću koristiti u tako ozbiljne svrhe. Štoviše, upotrijebit ću ga vrlo trivijalno, za frajere koji se panično boje starenja, a njihov strah reflektira se na očajničkim uletima puno mlađim ženama. Busanje u prsa dok se šepure pred djevojkama ili ženama koje im mogu biti kćeri, izgleda poput prizora iz dokumentaraca o gorilama. Upravo takav jedan doživjela sam nedavno. Umorio me.

Image
Zna li što radi?

Kolumna jedne žene: Kakav je tvoj frajer pod plahtama?


Sigurno i sama znaš za takve muškarce. To su oni koji su u relativno zadovoljavajućoj formi za svoje godine i kojima stalno netko daje komplimente na račun godina. Nisu u vrhunskoj formi (teško je biti u takvoj kad im žena dobro kuha), nego u onoj graničnoj, u kojoj trebaju taman malo uvući trbuh i podići bradu kako bi izgledali pristojno. Oni, naravno, misle da izgledaju kao James Bond. Stav su izvježbali pred ogledalom koje im je najbolji prijatelj.

Image
Foto: Pexels

Pored drage i simpatične supruge, ovaj će muškarac dan radije provesti gledajući u svoj odraz, nego primjerice, s njom popiti kavu, odvesti je na večeru ili otići u šetnju. Pred ogledalom će se "poštelati", provjeriti mišiće, pobrojati bore i sjedine, a ako su zadovoljni stanjem, poslati si jedna krasan osmijeh u kojem se cakli prošle godine napravljeno zubalo, a zbog kojeg nije bilo love za jedrenje s frendovima. Bio je to mukotrpan proces, no donio je i nešto dobro. Život na kašicama i tekućoj hrani, dok svi novi zubi ne sjednu na mjesto, rezultirao je s nekoliko kilograma manje. Trbuh je onda doradio u teretani (koliko se može) pod budnim okom mladog trenera i krenuo se tuširati hladnom vodom.

Kažu, hladna voda jača imunitet, čeliči muškarce i skida im godine. I tako ovaj stari labud svako jutro pod mrzlim tušem cvokoće novim "kastanjetama", panično bježeći od 60-te koju ima proslaviti za pet mjeseci. Dotad planira "okrenuti" barem jedan autobus mladih žena i u svojoj namjeri je vrlo odlučan. Ako se bude držao taktike od prošlog vikenda, taj će ga autobus - pregaziti.

Zaista ne znam koja će djevojka, pored svih tih mladih i slobodnih muškaraca, pasti na vitalnog, narajcanog i oženjenog djeda kojem je glavna deviza: "Vidi, vidi ja još mogu, iako sam jednom nogom u grobu!". -Koga briga, stari!

Da se razumijemo, ne mislim da su ljudi od 60 godina stari ljudi, ali ovaj je frajer toliko pod teretom tog svog okruglog rođendana da iz njega izbija paničan strah od starosti. Sve bi dao da su opet '80-te, da nosi fudbalerku i troši Pino Silvestre. No, tu smo gdje jesmo.

Zbroji se malo i fokusiraj na neki hobi. Igraj golf, pjevaj u klapi, plivaj. Priče o svom seksualnom umijeću iz davnih dana, o vremenima kada se, kako kažeš - ofiralo, o putenim užicima koje mi obećavaš, kao i rekorde iz teretane u svojoj dobnoj skupini, izlete u Dubrovnik i u Krapinske toplice, cijelu filozofiju o snižavanju visokog kolesterola i problematiku gihta, izračun mirovine u koju planiraš prije vremena, priče o unucima (!?) i grobnom mjestu, ostavi za neku drugu. Neću reći za zakonitu jer vjerujem da je njoj bolje kada ima kod kuće malo mira dok se ti zabavljaš glupostima i bezuspješno loviš cure. Zna ona da nisi opasan. Ako mi želiš o nečemu pričati, pričaj mi o svom sinu. Onom mlađem, neoženjenom.

* Stavovi i metode izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju stav redakcije žena.hr